Sten André Fagermo

59

Hvem er en ekte kristen?

Ja, rett og slett! Hvordan vet man at man er en ekte kristen?

Publisert: 27. des 2014

Det er jo forskjell på en pinsevenn, og en katolikk?

De såkalte åndskristne mener at man skal be den og den bønnen for å bli frelst, og så skal man få "Åndens frukter" servert på ett sølvfat!

Katolikkene virker mer servile, litt mer " ta det med ro"-holdning.

Nå har jeg personlig strevd med denne problemstillingen, i nesten fem år. Og har vel funnet ut at hvem som er en kristen, det kan bare Vår Herre bestemme.

Men jeg sliter litt enda med å se denne problemstillingen jeg reiser her:

Hvorfor skal man bli en kristen, hvis man ikke får nyte godt av "Åndens frukter", og få det perfekte liv, etter at man er blitt såkalt frelst?

Jeg savner fornuften oppe i det hele, nemlig noe de høykirkelige synes å ha.

Jeg tror rett og slett ikke mer på noen forvandling av ens liv, ihvertfall ikke noen stor forandring. Man har Gud å be til, og det er det. Og man har en kirke å gå til hver søndag.

Det skal ikke være lett å følge Kristus, men hvorfor gjøre det så sabla vanskelig, allikevel?

Enhver har sine laster, så hvorfor skal man fornekte seg selv hele tiden?

Nei, enhver er salig i sin tro, og så får man se til slutt om det rekker.

Men, total forvandling er noe som nok er ute av syne, ihvertfall for meg, og sikkert mange andre i ulike kirkesamfunn.

Og jeg synes enhver burde være ærlig om det, også. Ikke love gull og grønne skoger til svake sjeler der ute, når det eneste som holder, er selve troen på Jesus.

Og ikke om det er synd å røyke, ta seg ett glass alkohol noen ganger, banne noen ganger, eller rett og slett tvile noen ganger også.

(Moderator2 har fjernet beskrivelser av to debattanter)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Tåpeligheten har visst ingen grenser ...

Publisert nesten 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Har du det du trenger for å forstå dette med loven, eller bør du undersøke dette ordet nærmere?

Tror du det hjelper å søke på ordet "loven" og deretter kopiere inn alt sammen her?

Dette viser bare at du ikke har forstått så mye av Bibelends budskap.

Kommentar #52

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.
Hva ønsker enn å oppnå med å finne "ekte"Kritne..

Ekte Kirsten er lik Jesus. De vanderer, tenker og handler slik som Jesus gjorde det. Ete Kristene kjenner til kraften i fra DHÅ. Ekte Kristne er mere opptatt av Herren en seg selv, ekte Kristne bryr seg ikke om sine egen meninger. Ekte Kristne gjør som Faderen sier..

Ekte Kristne lar seg fovandle av DHÅ Kraft. Ekte kirstne elsker fienden, ekte Kirstne løfter hverandre opp.

For meg er en ekte kristen en som er frelst av nåde og som forsøker av sitt hjertets indelighet å holde seg til formaningen gitt i Rom 12.

Ingen mennesker er lik Jesus, men vi kristne har et mål om å tilnærme oss Ham og lar oss forvandle av Åndens kraft.

Kommentar #53

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.
Når jeg leser Kjell Kristensen er det noen ganger med et "aha", andre ganger forstår jeg noe mindre. - Men det kunne ikke falle meg inn å kritisere en mann som har brukt et langt liv med selvstendige studier av bibelen for "meningsløs svada", slik du gjør? -

Problemet er at de aller fleste av disse "aha'ene" ikke er basert på kristendommen med Jesus i sentrum, men en helt annet Bibel-teori som ikke har noe med Jesu frelsesverk å gjøre. Dermed er det altså ikke kristendom som presenteres, selv om Bibelen refereres.

Kommentar #54

Kjell G. Kristensen

132 innlegg  13843 kommentarer

Du skal antakelig prøve å lære meg det?

Publisert nesten 6 år siden

Mads Tore Tengelsdal:

Tror du det hjelper å søke på ordet "loven" og deretter kopiere inn alt sammen her?

Dette viser bare at du ikke har forstått så mye av Bibelends budskap
__________________________________________________________

Tror ikke du har forstått så mye du heller når du ikke innser at budskapet du prøver å overbringe er spredt gjennom hele skriften. Søket jeg viste deg var bare et forsøk på å få deg til å innse at hver ting som er omtalt  i skriften, IKKE  befinner seg på samme bladside, eller i samme kapittel. Har du skjønt noe av bibelens budskap, hadde du nok ikke vært så interessert å komponere svada som du kaller det.

Kommentar #55

Kjell G. Kristensen

132 innlegg  13843 kommentarer

Akkurat hva som trengs...

Publisert nesten 6 år siden

Mads Tore Tengelsdal:

#52: For meg er en ekte kristen en som er frelst av nåde og som forsøker av sitt hjertets indelighet å holde seg til formaningen gitt i Rom 12.
_________________________________

Ja, her viser du jo frem hvordan man skal forså skrift ved å plukke ut et vers som passer inn akkurat til hva du tror og mener. Altså ut fra, og ut av en bibelsk sammenheng som ikke egentlig nå har en sammenheng; Luk.1.1-2:Mange har forsøkt å gi en fremstilling av det som er blitt oppfylt blant oss,slik vi har fått det overlevert av dem som helt fra først av var øyenvitner og tjenere for Ordet.

Tror du virkelig at du kan omgjøre en øyenvitneskildring om fra en historiefortelling til en forståelse av religion? Hva sier skriften om nåden? Nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus, Joh.1.17. Det står ingenting om når han kom? Men det kan man jo finne frem til om man følger sammenhenger - man vet for eksempel at man ikke skulle følge etter falske Messiaser som skulle gjøre under og tegn. Altså må hans komme være etter disse dager? Han skulle nedkjempe syndens menneske (fortapelsens sønn) når denne kom og satte seg inn i Guds tempel på Herrens dag (2.Tess.2.2-6:Dere vet hva som nå holder igjen, slik at han først åpenbarer seg når hans tid er inne) - men det vet Tengelstad ingenting om, helt blank på dette punktet er han.

Hvis åndsbudskapet er utsatt til Herrens dag (Apg.2.17-20, 2.Tess.2.2.3) hvem brakte dette budskapet hit for 2000 år siden? Håper Tengelstad kan vise til dette skriftlig?

Du har nok ikke fulgt summen av Guds ord, og er havnet på vidvanke, måtte Gud velsigne deg på nådens og frelsens dag (2.Kor.6.2, Jes.49.8, oppstandelsens dag 1.Kor.15.52-57)

Du skjønner at fortapelsens sønn (i 2.Tess.2.2-3) skulle komme med frafallet, og Rom.5.20 kommenterer loven og frafallet slik: Loven kom til for at fallet skulle bli stort. Men der synden ble stor, ble nåden enda større.

Måtte ikke nåden som skulle døyve frafallet også komme på Herrens dag, da nåden skulle bli større enn fallet? Mener du at nåden visste om fallet på forhånd så det kunne vokse seg større enn fortapelsens sønn på Herrens dag?

Jeg tror nåden er den barmhjertighet Herren gir når hans  vrede har fått lagt seg; Rom.11.30-32:Dere var en gang ulydige mot Gud, men nå har dere fått barmhjertighet fordi de andre var ulydige.På samme måte har de nå vært ulydige, men den barmhjertighet dere har fått, skal føre til at også de nå får barmhjertighet.Gud lukket alle inne i ulydigheten for å kunne forbarme seg over alle.

Så da så....

Kommentar #56

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Kjell G. Kristensen. Gå til den siterte teksten.
Nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus, Joh.1.17. Det står ingenting om når han kom?

Dersom du heller hadde lest Bibelversene i sin sammenheng hadde du kanskje også forstått.

Joh 1:15-18 "Johannes vitner om ham og roper ut: «Det var om ham jeg sa: Han som kommer etter meg, er kommet før meg, for han var til før meg. Av hans fylde har vi alle fått, nåde over nåde. For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus. Ingen har noen gang sett Gud, men den enbårne, som er Gud, og som er i Fars favn, han har vist oss hvem han er".

Det å kryssreferere slik du holder på gir absolutt ingen mening.

Kommentar #57

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.
Har ein ven som har teke ei som heiter Kirsten til ekte. Kanskje eg skal sende denne påstanden til han, så får han bestemme om du har rett :-)

Litt fort på tastaturet :)

Kommentar #58

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Gud har skapt oss i et mangfold av utgaver

Publisert nesten 6 år siden
Mads Tore Tengesdal. Gå til den siterte teksten.
men en helt annet Bibel-teori som ikke har noe med Jesu frelsesverk å gjøre.

Nå ser jeg dette som et debattforum med mange ulike stemmer. Litt vanskelig da å sortere debattantene etter frelste og ufrelste? - Men jeg håper de fleste er sanne overfor det som bor i dem?

KK har næret en voldsom interesse for bibelen fra han var ung - Jeg tror dette har vært "hans vei", - og det er et bidrag til oss andre som vi kan sette pris på,  - eller la være. Vanskeligere er det vel egentlig ikke?

Vennlig hilsen Mette

Kommentar #59

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.
Nå ser jeg dette som et debattforum med mange ulike stemmer. Litt vanskelig da å sortere debattantene etter frelste og ufrelste? - Men jeg håper de fleste er sanne overfor det som bor i dem?

KK har næret en voldsom interesse for bibelen fra han var ung - Jeg tror dette har vært "hans vei", - og det er et bidrag til oss andre som vi kan sette pris på, - eller la være. Vanskeligere er det vel egentlig ikke?

Det er Kjell selv som skriver at han ikke er kristen. Hva han er i virkeligheten angår selvsagt ingen andre enn ham selv.

Jeg kjenner ikke Kjell men kommenterer det han skriver. Når det han skriver er totalt meningsløst i forhold til Bibelens klare innhold er det mitt frie valg å kommentere eller ikke kommentere.

Hans Bibel-filosofi går ut på å kaste alle Bibelvers opp i luften og deretter sortere dem etter ords innhold når de har landet på bakken. Så argumenterer han ut fra sine egne sorterte ordgrupperinger, noe som selvsagt blir fullstendig meningsløst.

Kommentar #60

Kjell G. Kristensen

132 innlegg  13843 kommentarer

Det har du rett i - Ingen har noen gang sett Gud

Publisert nesten 6 år siden

Mads Tore Tengelsdal:

Dersom du heller hadde lest Bibelversene i sin sammenheng hadde du kanskje også forstått.

Joh 1:15-18 "Johannes vitner om ham og roper ut: «Det var om ham jeg sa: Han som kommer etter meg, er kommet før meg, for han var til før meg. Av hans fylde har vi alle fått, nåde over nåde. For loven ble gitt ved Moses, nåden og sannheten kom ved Jesus Kristus. Ingen har noen gang sett Gud
_________________________________________________________________________

Sammenheng? Igjen?

Da nytter det ikke å forklare deg noe som helst? At Jesu er kommet før Johannes enda han var etter, har det noen sammenheng da? Hvordan vil du forklare dette? Jeg tror ikke at du vet hvordan dette har seg, men Bibelen forklarer deg det meste om du er søkende… Har du hørt om da Gud flyttet tiden bakover? En tidsreise ville endret på hvem som kom først og sist. Et tvillingpar hvor en av dem dro ut i verdensrommet med lysets hastighet ville være yngre enn den som ble igjen på jorden når den vendte tilbake. Selv ved en flytur er dette bevist med noen sekunder… men hastigheten er jo avgjørende på tidsforskjeller… Det er Guds herlighet i et nøtteskall; De som lignet levende skapninger, så ut som brennende kull, som fakler så de ut. Ilden beveget seg fram og tilbake mellom dem, det blinket og lynte av den. Skapningene fór fram og tilbake, det så ut som lynet. V28: Lysglansen så ut som buen i skyen på en regnværsdag. Det var dette Herrens herlighet lignet, slik så den ut. Da jeg fikk se det, kastet jeg meg ned med ansiktet mot jorden, og jeg hørte røsten av en som talte.

Dette er hentet fra sammenhengen omkring Guds herlighet (Hele Esek.1.)

Så til tidsforskyvningen, 2.Kong.20.8: Hiskia spurte Jesaja: «Hva skal jeg ha til tegn på at Herren vil gjøre meg frisk igjen, så jeg om to dager kan gå opp til Herrens hus?» 9 Jesaja svarte: «Dette skal du ha til tegn fra Herren på at han vil gjøre det han har sagt: Skal skyggen på soluret gå ti streker fram eller ti streker tilbake?» 10 Hiskia sa: «Skyggen kan lett strekke seg ti streker fram. Nei, skyggen skal gå ti streker tilbake!» 11 Da ropte profeten Jesaja til Herren, og han lot skyggen på soluret til Ahas gå ti streker tilbake, like langt som den før hadde gått fram.

På denne måten kommer Jesus (og Gud) seg forbi Herrens dag, hvor Johannes befant seg (Åp.1.1-10) Håpløst?

Ingen har noen gang sett Gud - men allikevel skal han egenhendig opplære alle. (Joh.6.45) Så hvorfor kaver og jage du deg selv opp? Kjenner du ikke skriften?

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere