Verdidebatt

Jesus skrev ingen bibel

Men Han leste nok flittig i det gamle testamentet, Toraen, som den heter i Israel. Israelittene har etterlatt seg mange skrifter om Gud Jehova, som Jesus godtok og kommenterte. Derfor skulle vi jo tru at Jesus ønsket også å skrive noe viktig...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

som Han kunne gi videre til Guds Eiendomsfolk, Israel. Men det gjorde Han aldri, og det gikk faktisk hele 30 år etter Jesus død og oppstandelse før Markus evangeliet ble skrevet om Jesus.

Jesus selv visste ikke når tid Han skulle vende tilbake til Jorden som Kongenes Konge. Men vi må vel anta, at Han trudde det skulle skje mens disiplene Hans levde. Slik gikk det som kjent ikke.

Så ble Matteus evangeliet skrevet noen ti år etter Markus, la oss tro det var i årene på 70 tallet. De 2 andre evangeliene kom noen lunde på samme tiden.

Så kom heldigvis Paulus, etter en åpenbaring av Jesus og skrev nesten resten av det nye testamentet. Men heller ikke han hadde anelse om når Jesus skulle vende tilbake.

Hvor fins de gamle originale skriftene idag tro? Jeg er helt sikker på at de eksisterer. Men de er nok gjemt så godt at de er vanskelig, nesten umulig å finne.

Jeg kom med samme tanke til en broder i et sangkor en gang, og jeg fikk ikke uventet dette gretne svaret: "Det spiller vel ingen rolle, min tro vil nok ikke bli noe bedre av det likevel." Han om det...

Det har vært mange som har gjettet etter skriftene, når Jesus vil vende tilbake og like mange har tatt feil. De fleste ønsker vel Han tilbake før vi dør av alderdom? De siste tipset er i 2028, da er det visst gått 6000 år siden skapelsen. Men da blir tiden knapp, siden både tempelet må bygges og den 7 år gamle trengselstiden må ha blitt gjennomført.

Jesus skrev aldri noe selv, men Han lot noen andre gjøre det for seg. Slik har de fleste av bibelens bøker blitt til. Noen andre har skrevet den, og den er nok inspirert av Den Hellige Ånd og godtatt av Gud Jehova...

www.evangeliekirken-arendal.no

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt