Verdidebatt

Hvor går KrF?

Kan ledelsen i KrF forklare hvorfor de mener at et prosjekt som «Rosa kompetanse», der små barn seksualiseres lenge før puberteten, er i tråd med en kristendemokratisk sentrumsprofil?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I høstens budsjettforhandlinger har det kommet fram at KrF går inn for å gi økt støtte til LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) og deres prosjekt «Rosa kompetanse».

Rosa kompetanse er et undervisningsprosjekt om homofili i skole og barnehage, der lærere i skoler og barnehager skal undervises om kjønnsidentitet, seksuell orientering, ulike familieformer, bruk av homorelaterte skjellsord og heteronormativitet.

LLH ønsker at barn skal oppfostres til å forstå at mennesker ikke alltid faller inn under kategoriene mann og kvinne, og at den naturlige samlivsformen ikke nødvendigvis er mellom mennesker av motsatt kjønn.

Ekteskapet. I KrFs program står det at partiet er opptatt av å sikre ekteskapet mellom mann og kvinne i lovverket.  I KrFs alternative budsjettforslag står det også at «budsjettalternativet har en tydelig, kristendemokratisk sentrumsprofil som gjenspeiler KrFs egenart. Vi vil bygge samfunnet på de verdiene som er nedfelt i vår kristne og humanistiske kulturarv.»

LLH er en organisasjon som kjemper mot at alt det vår sivilisasjon er bygget på hva angår normer for samliv. De sier om seg selv at de «støtter alle seksuelle uttrykk som er basert på likeverd og samtykke.» Deres ideal kan kanskje best beskrives som et «samlivsanarki», der alle samlivsformer skal bli behandlet som like sunne, gode og bærekraftige for barn, familier og samfunn. Det er denne virkelighetsoppfatningen som gjennomsyrer Rosa kompetanse. Det dreier seg om en radikal kjønns- og familieideologi hvor den etiske relativismen er konsekvent.

Seksualiseres. Kan ledelsen i KrF forklare hvorfor de mener at et prosjekt som «Rosa kompetanse», der små barn seksualiseres lenge før puberteten, er i tråd med en kristendemokratisk sentrumsprofil? Nå blir barn med "feil" oppfatninger om samliv gjenstand for en totalitær tilnærming; barna blir statens barn som skal læres opp i en radikal kjønnsideologi som svært mange foreldre vil ha seg frabedt.

Ledelsen i KrF kan vanskelig forklare ønsket om å gi midler til LLH med en begrunnelse om å bekjempe mobbing. Små barn mobbes ikke for en seksuell legning de ikke identifiserer seg med. Barn er ikke homofile eller heterofile. De er barn. I dette tilfellet er det faktisk LLH som legger et grunnlag for mobbing av dem som ikke deler deres postmoderne virkelighetsforståelse – både barn og voksne.

Er dette kristendemokrati i praksis?

KrF-medlemmer

Bjarne Bjelland

Torolf Nordbø

Kjell Skartveit

Pål Inge Hugdal

Otto Jakobsen

Johannes Kringlebotten

Sissi Kringlebotten

Først publisert i Vårt Land 21.11.2014

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt