Alexandra Irene Larsen

19    4

Den skjøre friheten

Mange vi aldri har hørt om, har ofret livet for demokratiet.

Publisert: 17. nov 2014 / 465 visninger.

Det sjette Oslo Freedom Forum gikk av stabelen i oktober. Temaet var hvordan bekjempe diktatorer. Som tilhører ble jeg både opprørt, provosert, motivert og beveget av å høre personlige beretninger til opposisjonelle fra hele verden. Mange har ofret livet i kampen for friheten, helter som vi aldri har hørt om.

Forumet omfatter også akademikere, ledere, journalister og tegnere. Bassem Youssef, som selv har fått erfare at humor ikke er ufarlig i Egypt, forsvarer pressefriheten. Suleiman Bakhit tegner superhelter som kan være gode forbilder for arabiske barn. Bakhit så behovet da barn han spurte oppga «Bin Laden» som deres helt. Psykologiprofessor Steven Pinker deltok også med et interessant foredrag om nedgangen i vold på verdensbasis de siste tiårene. 

Oslo Freedom Forum minner oss om at hver og en kan gjøre en forskjell. Det krever mot. Om flere stod sammen i kampen for endringer, og flere turde å stå opp for sine meninger, kunne mer vært gjort. 

Bjørn Stærk har fortalt i Aftenposten om en svenske han traff i pausen på konferansen. Han snakker med ham om forholdene i Sverige. Svensken kan mye om temaet og legger ut, men han tør ikke si sånt i Sverige, forteller han. Det er tankevekkende at han virket mer redd for å si sin mening i Sverige enn mange av deltakerne ved konferansen er i sine hjemland. En politisk korrekthet og selvsensur står sterkt i Sverige, selv om landet opplever gjennomgripende endringer. 

Friheten er skjør over hele verden. Også i Skandinavia. Den må forsvares og gjenvinnes konstant. Oslo Freedom Forum er unikt i verdenssammenheng med sitt ønske om å skape endring, skape nettverk og belyse ufrie og lukkede samfunn. Jeg oppfordrer alle til å gå inn på nettsiden oslofreedomforum.com og se videoene fra årets talere. 

Informasjon og korrekt kunnskap er nødvendig for å forme nye helter.

Først publisert i spalten Klartekst i Vårt Land 17.11.2015

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Bjørn Blokhus

0 innlegg  718 kommentarer

Mange ofret livet for nasjonalstaten Norge

Publisert 3 dager siden

Friheten i et selvstendig Norge var høyt skattet. I dag er nasjonalisme et skjellsord og forbindes med totalitære regimer på den såkalte «høyresiden» i politikken. Sovjetstaten forbigås i den sammenheng med stor behendighet og globalismen promoteres for å begrave nasjonalstaten.

Det er på høy tid å avlyse årets 17 mai - feiring. En kan ikke få både i pose og sekk.

Det bør også legges ned forbud mot synging av «Ja, vi elsker» , «Gud signe vårt dyre fedreland» og andre nasjonalistiske og reaksjonær overtrodyrking

En rimelig ærlig og konsekvent poltikk bør landets innbyggere kunne kreve av sine politikere, og da ikke minst av et part som KrF og Senterpartiet, som mener å representere det norske grunnfjellet

Svar

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Bjørn Abrahamsen kommenterte på
Hvorfor KrF knebler Kors-Sylvi
2 minutter siden / 669 visninger
Rune Holt kommenterte på
Fosser fram på meningsmåling
7 minutter siden / 628 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Messias eller Lucifer?
25 minutter siden / 290 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
28 minutter siden / 712 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
31 minutter siden / 712 visninger
Tove H. Beck-Berntsen kommenterte på
Exit Sylvi Listhaug
35 minutter siden / 712 visninger
Rune Holt kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
36 minutter siden / 413 visninger
Søren Ferling kommenterte på
Ingenting lært og ingenting forstått av Listhaugs avgang
rundt 1 time siden / 413 visninger
Kersti Zweidorff kommenterte på
Drittlei!
rundt 1 time siden / 182 visninger
Ragnar Kristoffersen kommenterte på
En svekket statsminister
rundt 1 time siden / 819 visninger
Les flere