Verdidebatt

Foregår kamuflert sterilisering av 2,3 millioner kenyanske kvinner akkurat nå?

Den 4. november 2014 utstedet Kenya Catholic Doctors Association en offisiell meddelelse der de anklager WHO og den kenyanske regjeringen for å ha sterilisert 1 million kenyanske kvinner, kamuflert som en tetanusvaksine-kampanje.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På 1980-tallet var den indiske immunologen Gursaran Talwar ledende i forskningen med å utvikle en steriliseringsvaksine som danner antistoffer mot hCG-hormonet. Vaksinen var ferdig utviklet og klinisk utprøvd i 1994. Vaksinen ble så på midten av 1990-tallet brukt på millioner av kvinner i Nicaragua, Mexico og Filippinene, kamuflert som en ordinær tetanusvaksine. Disse vaksine­kampanjene ble overvåket av WHO.

Våren 2014 ble kenyanske katolske leger mistenksomme når det gjaldt en pågående nasjonal tetanusvaksine-kampanje sponset av regjeringen. De sendte inn seks eksemplarer av vaksinen til to medisinske laboratorier, ett i Nairobi og ett i Sør-Afrika. Det viste seg at alle de seks eksemplarene inneholdt en komponent av hCG-vaksinen.

Kenya Catholic Doctors Association utstedet den 4. november 2014 en offisiell meddelelse via Matercare International, Catholic Doctors Speak: Tetanus vaccination campaign is all about population control‏. Deres talsperson, Dr. Muhame Ngare, som er gynekolog og fødselslege ved Mercy Medical Centre i Nairobi, uttalte i meddelelsen:

“Dette bekreftet vår verste frykt, at denne WHO-kampanjen ikke dreier seg om å utrydde neonatal tetanus, men er en grundig koordinert og ressurssterk øvelse i populasjonskontroll gjennom massesterilisering ved bruk av en bevist fertilitetsregulerende vaksine. Denne evidensen ble presentert for helseministeren før den tredje runden med vaksinering begynte, men ble ignorert.»

De kenyanske katolske legene og biskopene er pro-vaksinasjon, så dette er ikke et antivaksinasjonsutspill. Som Ngare selv uttaler:

“Enten lyver vi, eller så lyver regjeringen. Men spør deg selv: «Hvilken grunn skulle katolske leger ha for å lyve? Den katolske kirke har vært her i Kenya og sørget for helse­omsorg og vaksinasjon i over hundre år, lengre enn Kenya har eksistert som en nasjon.”

Ngare stiller flere relevante spørsmål. Hvorfor gis vaksinen bare til jenter fra 15 år og opp, og til kvinner i fruktbar alder? Foreløpig har 1 million jenter og kvinner i Kenya fått vaksinen. Planen er at 1,3 millioner kvinner til skal vaksineres. Hvorfor er det så mye hemmelighets­skremmeri rundt dette vaksineprosjektet, fremfor den vanlige fanfaren i offentlige media som følger med de nasjonale vaksinekampanjer? Hvorfor deles ikke vaksinene ut til de lokale medisinske stabene? I stedet blir vaksinasjonen utført av egne operatører som kommer og forlater stedet med politieskorte!

Biskopene for Den katolske kirke i Kenya – ledet an av biskopen av Embu, Paul Kariuki Njiru – har nå gitt de katolske legene sin støtte og følger opp saken.

For å sette disse WHO-regisserte kamuflerte steriliseringskampanjene i et historisk perspektiv, anbefales Wiki-artikkelen Compulsory sterilization.

Kilde: Avsnittene over er et utdrag fra min artikkel Nasjonale steriliseringsprosjekter kamuflert som tetanusvaksine-kampanjer (nov/2014).

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt