Verdidebatt

"Jeg har aldri kjent dere"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Matt.7.21-23 Ikke enhver som sier til meg: Herre, Herre! skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dag: Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, og drevet ut onde ånder ved ditt navn, og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn? Men da skal jeg si dem rett ut: Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg dere som gjør urett.

Som de fleste av oss vet, så er det å "gjøre mektige gjerninger" (eller forsøk på sådan) ved Jesu navn, en del av den kristne tro. Og utfra det som står i bibelen, så kan vi også regne med at mange av disse som gjør "mektige gjerninger" er falske, til tross for at de (etter sigende) hjelper mange mennesker.

De fleste av disse "mektige gjerningers menn (og kvinner)" nyter også en høy status blant "vanlige" kristne. Og (etter hva jeg vet og har lært) så tror "vanlige" kristne at disse mektige "Gudsmenn" (og kvinner) kjenner Gud såpass godt at de er ekstra "salvet" og at det derfor skjer nettopp mektige gjerninger, tegn og under, utfra deres tjeneste.

Men samtidig, så er de også potensielle "ulver i fåreklær" eller falske profeter. De påstår at de kjenner Jesus, kanskje det ser sånn ut også. Men Jesus kjenner ikke dem.

Slike "profeter" må være vanskelig å avsløre, fordi det har kommet en slags "lære" om at "de salvede" ikke skal kritiseres. Dersom en sier noe negativt om slike, så er det det samme som å kritisere Gud eller i verste fall "gjøre den hellige ånd sorg", noe som igjen vil få alvorlige konsekvenser for den som har åpnet munnen "mot" disse. I tillegg så har man fått det for seg at de/vi som stiller seg skeptiske til disse som (etter sigende) følges av "tegn og under" er "motstandere" av vekkelse og "åndens gjerninger", og slik kan vi lett avfeies som "religiøse" og "nåtidens fariseere".

Det finnes sikkert mange teorier på hvem disse "falske" er. Jeg har hørt en del av dem, og at det selvsagt ikke gjelder noen i det en kaller "vekkelseskristendom".

Men hvem er det som "gjør mektige gjerninger ved Jesu navn"? Jeg kunne nevnt flere navn her, men det skal jeg ikke. Er bare litt nysgjerrig på hva andre kristne her tenker om Jesu ord i Matt.7? Og kan vi som påstår å kjenne Ham, være sikker på at Han vil vedkjenne seg oss, når den tid kommer?

Jeg håper, men vet ikke.

Og så må jeg legge til at jeg tror ingen av de som "driver ut onde ånder", som "profeterer" eller "helbreder" syke ved Jesu navn, føler seg truffet av Jesu ord i Matt.7. Hvorfor er det sånn? Versene er jo beskrivende for akkurat dem, eller?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt