Erling Grape

57

Ubåtjakten

I den siste tiden har ubåtjakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm fylt media med store oppslag og mye ståhei.

Publisert: 21. okt 2014

Spekulasjonene har vært mange og rettet seg mot at det sannsynligvis er en russisk ubåt som er observert, men fortsatt mangler det en troverdig forklaring på hva som egentlig skjer i den svenske skjærgården.

Her følger hva som egentlig har skjedd og forklaringen på hvorfor det skjedde.

 

Aller først, lederen av ubåtjakten i aksjon:

Slik så ubåten ut i forkledning:

Her dukker ubåten opp:

Svenskene til aksjon mot ubåten:Ubåtkapteinen under flukten etter den svenske torpederingen:

Forklaringen på det hele er den samme gamle…

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Eirik Flikke

70 innlegg  377 kommentarer

Flasketuten peker på

Publisert rundt 6 år siden

Mener å huske at da den STORE ubåtjakten pågikk i norske Vestlandsfjorder på 1970-tallet, så ble det frontpage-oppslag av en flytende kjøkkenbenk innerst i en fjordarm.

Og da går det vel ikke mange dagene før flere russiske vodkaflasker driver i land langs den svenske skjærgården med post it lappen; Ivan was Here:)

Kommentar #2

Jan Hårstad

1125 innlegg  2300 kommentarer

Først morro,deretter...

Publisert rundt 6 år siden

Avdøde Harold Pinter var nok den største dramatiker i vår samtid. Han skrev stykkene sine etter følgende modell: først er det morro, så er det ikke morsomt lenger. Det tragiske, i tradisjonen fra grekerne og Shakespeare, tar et nakkegrep i de siste scenene.

 Ser man mye moderne teaterforestillinger, så ser man at moderne regissører knapt skjønner det der med det tragiske. Miguel Unamuno skrev en bok som het "La sentimiento tragico de la Vida". Den tragiske følelsen ved livet. I boka trekker han fram Kierkegaard og Dostovjevski som to ekte spanske filosofer.

  Erling Grape er meget morsom i sin harselering med Ubåten i Sverige, men stopper der,han drar ikke fram det tragiske i komedien. For det har et tragisk element.

  Vi hadde da i høst nedskytingen av MH-17 fra Holland til Malaysia over Donbass. Hele Natopressen skrek over seg hvor fascistisk Russere var blitt. Krigsfaren for storkrig ble trappet opp i alle media.

 Så fikk Nederland ansvaret for en undersøkelse som kom 10 sept og den gir overhodet ikke svar på noe som helst for der står at flyet ble skutt ned av "high energy objects". Selvfølgelig var det det, men av hvem? Russland sier at en ukrainsk jet skjøt flyet ned med en 30 mm kanon.

  I tråd med den oppstigende rivalisering mellom stormaktene,kommer også opptrapping av de sjofleste tricks. Kontroversielle politikere (Edvardo Campos) og journalister (Serena Shin) dør i "ulykker". Til dags dato har man ennå ikke lagt fram noe bevis for at Syria sto for Ghouta-massakren. Men det man vet er at Islamsk Stat bruker kjemiske våpen i krigføringen i Irak. I Afghanistan hadde Qaida flere treningsleire som ikke drev med noe annet enn kjemisk krigføring,ja Mullah Krekars Ansar al Islam i Kurdistan drev også med det.

  "Ubåten" i Stockholms skjærgård faller inn i dette bildet. Det kan være så enkelt som en Nato-Falsk Flagg Operasjon for at befolkningen i Norden skal gi penger og støtte til militarisering og hissing til hat mot Russland.

 Og som jeg ser det er dette bare begynnelsen. Det vil komme mange spektakulære falske flagg operasjoner som skal sette Nato på krigsfot for storkriger. Det tragiske.

Kommentar #3

Njål Kristiansen

158 innlegg  20651 kommentarer

Publisert rundt 6 år siden

Jeg sliter med å tro at i vårt gjennomovervåkede samfunn skal være mulig å invadere den svenske skjærgården på denne måten. På bakgrunn av de erfaringer svenskenes marine gjorde for tredve år siden har de bakgrunn for å hevde at det har vært tusenvis av episoder. At de da ikke har installert sensorer som kan avverge gjentagelser er knapt til å tro. Her må noen ha sovet i timen. 

Kommentar #4

Erling Grape

57 innlegg  1046 kommentarer

Ubåt i svensk skjærgård

Publisert over 4 år siden

Dere husker vel ubåtjakten i den svenske skjærgården?

Vel handlet ikke nye opplysninger om akkurat denne ubåtjakten i innlegget, men illustrerer likevel litt av hysteriet. 14. april 2015 var det en ny ubåtjakt i den svenske skjærgården. Riktignok vites det ikke om denne ubåtjakten ble ledet av svenskekongen, men til skuffelse for alle krigslystne så var denne ubåten ikke russisk, men tysk. Det melder Sveriges Radio, Sannolik tysk ubåt i svenska vatten

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere