Jostein H. Sandsmark

4

Folkeaksjonen ‘Skynd deg å elske!’

La debattene ligge noen øyeblikk nå. Bli heller med på å Facebook-teste effekten av Verdidebatt – for et godt formål: å vise kjærlighet og omsorg før det er for seint.

Publisert: 15. okt 2014

I min nye bok Pass på liten og på stor forteller jeg om mørke og lys, tårer og smil etter at vi mistet vår Sara (13) i Bjørkelangen-ulykken 11. januar i år. Bakerst i boken står mailadressen min, noe som har åpnet en helt ny og lys verden for meg. Det renner nemlig inn med e-poster fra menn og kvinner, unge og gamle som forteller at de nå, mens de ennå har tid, vil omfavne sine nærmeste og fortelle hvor glad de er i dem. Slike tilbakemeldinger gjør meg varm om hjertet. Det var jo dette jeg så gjerne ville med boken.

Å være nær. «En brennende påminnelse om å vise hverandre kjærlighet,» skriver ei 19 år gammel jente i en e-post. (Jeg har fått lov til å gjengi dette og følgende sitater offentlig.)«Takk for at du minner meg på å elske jentene mine enda litt tydeligere – så de aldri er i tvil,» har jeg mottatt fra en 34 år gammel småbarnsfar, mens en annen pappa (49) sier:«Takk for at du peker på viktigheten av å være nær de nærmeste når en kan.»

Men nå skal ikke dette handle om boken min. Denne responsen nevner jeg bare for å vise hva som ga meg ideen som det er helt gratis å være med på – ja, jeg tror faktisk det vil betale seg flerfoldig igjen for dere som blir med:

Dagen i dag. La oss sammen, med et smil om munnen, drive fremfolkeaksjonen ‘Skynd deg å elske! – Vis kjærlighet og omsorg før det er for seint’. I første omgang opprettet jeg en Facebook-gruppe for dette, kalt ‘Skynd deg å elske!’, som på kort tid har fått over 4.000 medlemmer. Tanken er ganske enkelt at vi skal oppmuntre hverandre til å vise tydelig omtanke, omsorg og kjærlighet i hverdagen. Vi vet ikke hva morgendagen bringer – det har jeg selv så smertefullt fått erfare – men vi har dagen i dag til å elske og ære våre kjære.

Smile hele veien. Selv tenker jeg tilbake på de 13 årene med Sara med både vemod og smil. Jeg var ingen superpappa, langt derifra, men jeg sa til henne hver eneste dag hvor glad jeg var i henne, og jeg ga henne flest mulig klemmer. Dét skal jeg i hvert fall slippe å angre på. Så hvis vårt tap kan være en påminnelse om ikke å la sånne sjanser gå fra seg, har det i hvert fall kommet én god ting ut av Bjørkelangen-tragedien. Og nå kan du lett gi meg et klapp på ryggen: Meld deg inn i Facebook-gruppen ‘Skynd deg å elske!’, få gjerne også med deg vennene dine, så ser vi hvor stor effekt et Verdidebatt-innlegg som dette kan ha. Hvor mange nye medlemmer kan innlegget gi? Til gjengjeld lover jeg å smile hele veien til senga i kveld.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Sårbar og synlig
av
Ragnhild Mestad
rundt 1 måned siden / 2534 visninger
Behov for et blikk i speilet?
av
Shoaib Sultan
19 dager siden / 1133 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
rundt 1 måned siden / 777 visninger
Minner fra en sommerkirke
av
Anita Reitan
12 dager siden / 638 visninger
Full krise i Mali
av
Hilde Frafjord Johnson
18 dager siden / 595 visninger
Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
3 dager siden / 498 visninger
Brokete Brasil
av
Hildegunn Marie Tønnessen Seip
10 dager siden / 477 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere