asbjørn bergh

27

Tariq Ramadan

Hvem er han? Hva står han for?

Publisert: 12. okt 2014

Interessant intervju på Al Jazeera. Se det og kom med kommentarer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.aljazeera.com/programmes/talktojazeera/2014/10/tariq-ramadan-isil-not-islamic-2014101015462542487.html

Hvis linken ikke virker, prøv denne,http://aje.me/1p0owLG 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Islam-moderator

Publisert over 5 år siden

De er det haugevis av - særlig i den vestlige verden - mindre i Mekka og i Midt-Østen.  Samme hva du heter og hva du kaller deg, så er det dessverre ikke mulig å moderere islam.

Hvor er det vi finner den moderate versjonen og de såkalte moderate muslimer?  I Mekka? i Midt-Østen? I koranen?

Du finner ingenting om "moderate" muslimer i koranen eller haditene.  Det er kun her i Vesten vi finner konstruksjonen "moderate" muslimer.

Du finner ingenting om "moderate" muslimer i sjia-Iran eller i sunni-SaudiArabia.

Den moderate versjonen av islam er en konstuksjon som er tilpasset oss i Vesten som ikke er vant til islam midt iblandt oss.  Det er hva vesterlig liberale tenker at muslimer iblandt oss skal representere.

Den teologiske nyskapningen i Vest heter "moderat islam.  Det er den perfekte religion for den sekulære tidsalder.... da det ikke er noen religion.

Ta orginal-islam - snu det meste på hodet - og du har moderat islam.  Se for deg en muslim som ikke har vært i en moske på et helt år og kan lagoppstillingen på de fleste Premier League lagene - som kan ingenting om Muhammed og hans bravader - der har du en såkalt moderat muslim - eller rettere sagt: en sekulær muslim. 

Hvis ikke konstruksjonen "moderate" muslimer står seg, så vil ikke sosialistene ha sitt velgerpotensiale og maktmulighetene vil falle betraktelig i og med at innvandringen vil stoppe helt eller delvis opp.

De liberale vil og få fartsdumpere i sin privatiserende konstruksjon.

Uten "moderate" muslimer vil det bli umulig å bygge videre på globaliseringstanken - nasjonalismen vil blomstre som aldri før.  Grenser vil stenges og patruljering innskjerpes.  Høyrekreftene vil styrkes.  Det er en frykt som sitter hardt i de som er pådrivere for konstruksjonen - venstresiden.

Det eksisterere ikke noe "moderat" islam - like lite som det eksisterte en "moderat" Muhammed.  Det eksisterer ikke noen "moderat" Allah og derfor vil denne impleteringen av "moderat" islam mislykkes.  

Jo, det har vært greit for venstresiden å få noen å rope slagord mot f.eks. Israel sammen med, men dette er ikke framtiden ... eller framtidsframdrivende.

Konstruksjonen "moderat" islam er vanskelig å .. treffe - det er så mye en må forkaste, men heldigvis slipper en å identifisere seg med skjeggete menn som kapper hodet av uskyldige.

De "moderates" religion er en konstruksjon utenfor Muhammed, koranen, haditene, kalifatet eller gjennomføring av sharia som følger med orginalutgaven som praktisert i Saudi-Arabia eller Iran.  Deres islam er en nykonstruksjonen som ikke tidligere har eksistert.  De er ikke muslimer - de har ingen tro hverken på Allah eller koranen, men de tror på et islam utenfor skriftene - en konstruksjon: sekulær islam.

Nå må vi tro at Ramadan og de 120 lærde har en snev av kunnskap - både om et islam de ikke ønsker forkus på - og  - et islam som de skulle ønske var en moderert sannhet opplest og vedtatt.

Et sammendrag av ønsketenkningen finnes på denne facebook siden dannet av muslimer som har et håp om sannhet i det som de lærde har skrevet under på - som i beste fall er en samling om progressiv nytenkning for å implementere et islam som det ikke lenger er mulig å implementere i sin opprinnelige og nedfelte form:

https://www.facebook.com/LetterToBaghdadi

I kommentarfeltet knyttet til den siste linken er det både mye interssant og mange gode innspill.

Kommentar #2

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Islam uten muslimer

Publisert over 5 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.
Deres islam er en nykonstruksjonen som ikke tidligere har eksistert. De er ikke muslimer - de har ingen tro hverken på Allah eller koranen, men de tror på et islam utenfor skriftene - en konstruksjon: sekulær islam.

Ja, man kan få inntrykk av at islam ikke har noe med muslimer å gjøre lenger. Men alt å gjøre med ikke-islam. Og muslimer har ikke noe med islam å gjøre. Ikke noe med Allah å gjøre. Ikke noe med Muhammed å gjøre. Hvafornoe har de da å gjøre med? Vel, noen har sikkert funnet ut av det, at islam ikke har så mye med mangt å gjøre. Men det vil sikkert gå lang tid før muslimer kan si med hånden på hjertet at de egentlig ikke er muslimer i det hele tatt, men at de likevel er det, fortsatt med hånden på hjertet, eller Koranen.

Forstå det den som kan. Fortsettelse i neste nummer ...

Kommentar #3

Bahar Nasraldin

0 innlegg  14 kommentarer

Moderat Muslim?

Publisert over 5 år siden

Jeg som er en eksmuslim dame, kan ikke akseptere å bli kaldt for en moderat muslim. man enten  er muslim og tror på Allah eller ikke. det finnes ikke et gråsone i religionen.

Kommentar #4

Ingar Evje

7 innlegg  183 kommentarer

Tariq Ramadan

Publisert over 5 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Interessant intervju på Al Jazeera. Se det og kom med kommentarer!

Takk for henvisningen, Asbjørn. Jeg ser en del på Al Jazeera, men hadde ikke fått med meg dette.

Etter min mening en utrolig god analyse av situasjonen i Midt-Østen. Jeg synes selvfølgelig at den er god fordi den stemmer helt med mine egne tanker.

Til Knut Ny gaard vil jeg si at jeg har truffet haugevis med "moderate" muslimer, som er helt på linje med det Tariq Ramadan fremstår som. Jeg arbeidet to år i Mali for 25 år siden og har nylig vært tre mnd som ledsager for Kirkenes Verdensråd på Vestbredden. Begge steder har jeg "vasset" i moderate, hyggelige, imøtekommende og gjestfrie muslimer. Det flyktet muslimer fra Bosnia til Norge på begynnelsen av 1990-tallet, fordi de "kristne" serberne massakrerte muslimer. Jeg traff en del av dem - også de hyggelige, moderate muslimer. Jeg tror ikke jeg har truffet de eneste moderate muslimene i verden - det er opplagt at det finnes millioner på millioner i alle muslimske land.

Kommentar #5

Torhild Pettersen

1 innlegg  191 kommentarer

Publisert over 5 år siden

Nå idag på TV2 nyheten sitter det to Norske islamske ledere i studio og forteller oss at IS ikke har noe med islam å gjøre ?

Kanskje de må åpne øynene å se ut , høre disse islamske slagordene disse krigerene roper ut og hva de symboliserer fargene og tegnene på flaggene de løfter triumferende høyt til værs .

Kanskje disse to som sitter å smiler så fredelig i til oss TV ruten kunne fortelle seerene litt om symbolikken bak dette ?

Og når jeg ser på kvinner og barn fra Korbane som står vettskremte på baksiden av Tyrkias piggtrådbarrierer og ikke får slippe inn i " sikkerhetens Natoland " , hvorfor ?

Synet skjærer meg i hjertet .

Verden vil bedras idag og det er bare tilfeldigheter som avgjør om det åpenbarer seg glimt av sannhet her og der.

Mvh Torhild

Kommentar #6

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Hvor mange ikke-moderate?

Publisert over 5 år siden
Ingar Evje. Gå til den siterte teksten.
Jeg tror ikke jeg har truffet de eneste moderate muslimene i verden - det er opplagt at det finnes millioner på millioner i alle muslimske land.

Hvor mange ikke-moderate muslimer har du truffet? Var det ingen? Hvor mange ikke-moderate muslimer tror du fins i verden i dag? Eller: Hvor mange ekstreme? Eller: Hvor mange som er midt mellom ekstreme muslimer og moderate muslimer? For disse må vel finnes, siden du mener at det bare er millioner på millioner moderate muslimer.

Og hva skal man kalle muslimer som hverken er moderate eller ikke-moderate, og ikke-ekstreme?

Muslimer? Hvor mange fins da, tror du? I underkant av 1 milliard?

Kommentar #7

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

pro-life terrorisme

Publisert over 5 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Interessant intervju på Al Jazeera

Et litt annet perspektiv her:

"Det finnes to typer terrorisme, mener den britiske islamisten Anjem Choudary: En terrorisme som han kaller pro-life terrorisme, og en terrorisme som han mener er imot livet. Den typen terror som utøves av Den islamske staten er en ”ja til livet”-terrorisme, mens den negative formen for terrorisme, som er mot livet, er den som utøves av amerikanerne og britene eksempelvis i Afghanistan". (Tatt fra Frie Ytringer)

https://www.youtube.com/watch?v=WNSbkWVSDpM

Kommentar #8

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Bahar Nasraldin. Gå til den siterte teksten.
Jeg som er en eksmuslim dame, kan ikke akseptere å bli kaldt for en moderat muslim. man enten er muslim og tror på Allah eller ikke. det finnes ikke et gråsone i religionen.

Jeg synes Linda Azhagari har gjort et meget bra forsøk på å skape et slags moderat islam her i Norge. Hun vil prøve å skille politisk og religiøst islam;

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Kronikk-Vi-ma-fa-et-tydelig-skille-mellom-politisk-og-religios-islam-7696275.html

Andre mer moderate muslimer; Sylo Taraku, Amina Wadoud, Shaib Webb, Reza Aslan. Maajid Nawaz, Irshad Manjid

Kommentar #9

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Ingar Evje. Gå til den siterte teksten.
Til Knut Ny gaard vil jeg si at jeg har truffet haugevis med "moderate" muslimer, som er helt på linje med det Tariq Ramadan fremstår som. Jeg arbeidet to år i Mali for 25 år siden og har nylig vært tre mnd som ledsager for Kirkenes Verdensråd på Vestbredden. Begge steder har jeg "vasset" i moderate, hyggelige, imøtekommende og gjestfrie muslimer. Det flyktet muslimer fra Bosnia til Norge på begynnelsen av 1990-tallet, fordi de "kristne" serberne massakrerte muslimer. Jeg traff en del av dem - også de hyggelige, moderate muslimer. Jeg tror ikke jeg har truffet de eneste moderate muslimene i verden - det er opplagt at det finnes millioner på millioner i alle muslimske land.

Flott innlegg Evje. Jeg har også truffet mange utrolig hyggelige, gjestfrie og vennlige muslimer. I bosnia og Tyrkia har jeg drukket øl og skålt med moderate muslimer!

Kommentar #10

Terje Finne

4 innlegg  328 kommentarer

Beundringsverdig

Publisert over 5 år siden
Bahar Nasraldin. Gå til den siterte teksten.
Jeg som er en eksmuslim dame, kan ikke akseptere å bli kaldt for en moderat muslim. man enten er muslim og tror på Allah eller ikke. det finnes ikke et gråsone i religionen.

Da har du sikkert erfart og forstått mye mer av hva livet er og hva det vil si å ha livet kjært enn mange, mange andre her i landet. Spesielt de som på død og liv vil ha det til at islamkritikere demoniserer muslimer og islampaologeter.

All respekt.

Kommentar #11

Knut Nygaard

487 innlegg  6965 kommentarer

Tariq Ramadan

Publisert over 5 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Hvem er han? Hva står han for?

Ramadan is the grandson of Hassan al-Banna, the founder of the Muslim Brotherhood. Banna’s stated goal was the restoration of an Islamic Caliphate. We now have an Islamic State under the leadership of a Caliph. You could therefore argue that ISIS have fulfilled the original promise of Hassan al-Banna. What Tariq Ramadan is in effect saying is that: “The Islamic State have fulfilled the promise of my pious Muslim grandfather. Yet this has nothing to do with Islam."

Det er en ting - vi som ser snutter merket oss fra dag en i Libya - det var påkallelsen av Allah og hyllesten hvis oppdraget som sto på dagsorden ble en suksess - på den ene fiendesiden - den andre - hovedfienden til NatoNorge og målet for leiemorderoppdraget hadde ikke denne fundamentalistiske språkbruken - denne er lett igjenkjennbar i IS.

Ramadan er en av de mest farlige islam-moderatorene i det vestlige landskapet.  Det er en direkte linje fra opprettelsen av det muslimske brorskap i 1928 og IS.

Kommentar #12

Bahar Nasraldin

0 innlegg  14 kommentarer

En ny religion

Publisert over 5 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Jeg synes Linda Azhagari har gjort et meget bra forsøk på å skape et slags moderat islam her i Norge. Hun vil prøve å skille politisk og religiøst islam;

Islam bygget på sharia loven og sunnah og lover og regler i islam er ekstreme og voldelig på alle retninger, ikke bare på politisk, og en forsøk på å skape et slags moderat islam som passer dagens  regler og normer betyr at man må forandre i hele sharialoven og sunnah. og da er du skapt eller rettetopp en helt ny religion bygget på likestilling og demokrati som kommer i strid med sharialoven. derfor jeg kan ikke akseptere å bli kaldt eller regnet som en moderat muslim

Kommentar #13

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Publisert over 5 år siden
Bahar Nasraldin. Gå til den siterte teksten.
Islam bygget på sharia loven og sunnah og lover og regler i islam er ekstreme og voldelig på alle retninger, ikke bare på politisk, og en forsøk på å skape et slags moderat islam som passer dagens regler og normer betyr at man må forandre i hele sharialoven og sunnah. og da er du skapt eller rettetopp en helt ny religion bygget på likestilling og demokrati som kommer i strid med sharialoven. derfor jeg kan ikke akseptere å bli kaldt eller regnet som en moderat muslim

Hva synes du om måten de praktiserer islam i Bosnia og Indonesia?

Hva mener du muslimer som Maajid Nawaz og Irshad Manji?

Kommentar #14

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Muslimene må klippe og lime.

Publisert over 5 år siden
Bahar Nasraldin. Gå til den siterte teksten.
Islam bygget på sharia loven og sunnah

Jeg vet ikke hvor mye Nasraldin kjenner til norsk historie, men muslimene må gå igjennom den samme utviklingen som kristendommen her i landet har gjort. 

Kristendommen slik den blir praktisert nå er ganske forskjellig fra tidligere.

Så det er bare for muslimene å gå igang med å klippe og lime, de også!

Kommentar #15

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Nei

Publisert over 5 år siden
asbjørn bergh. Gå til den siterte teksten.
Jeg vet ikke hvor mye Nasraldin kjenner til norsk historie, men muslimene må gå igjennom den samme utviklingen som kristendommen her i landet har gjort. Kristendommen slik den blir praktisert nå er ganske forskjellig fra tidligere. Så det er bare for muslimene å gå igang med å klippe og lime, de også!

Jeg tror du må sjekke hva kristendom og islam er.

Det som før har blitt praktisert av kristendom har vært langt ute på viddene fra det idealet Jesus sto for.
Så har vi fått en oppvåkning f.eks som vises tydelig ved hva som skjedde med Hans Nielsen Hauge.

Han opplevde et konkret møte med Jesus bak plogen på jordet i Fredrikstad.Han var ikke teolog eller lærd,og fikk dermed kraftig motstand fra øvrigheten og kirken når han begynte å preke for folk,og ble etterhvert fengslet for dette.
Hva slags kristendom var det øvrigheten utøvde da Bergh ?

Hauge var ikke bare opptatt av det åndelige,men var en grunder som startet bedrifter overalt der han kom rundt i Norge.
Det ble vekkelser overalt der han prekte.
Dette er ikke å klippe og lime,men er en tilbakekomst til urkristendommen.

Men hva skal muslimene gjøre for å vende tilbake til urislamismen ?

Jo,vi ser hvordan IS holder på.De forsøker å ligne sitt forbilde muhammed så godt de kan.

 

Kommentar #16

asbjørn bergh

27 innlegg  145 kommentarer

Glad muslimene ikke er som Muhammed!

Publisert over 5 år siden

Heldigvis så lever ikke de fleste muslimer slik Muhammed gjorde. Han drepte sin fiender, mens den lutfattige, løsarbeideren fra Galilea, Jesus, ble drept av sine fiender.

Kalifatet, det Osmanske riket , bestod i ca. 700 år. De var ikke bare voldelige og undertrykkende, men også tollerante. Noe vi kan se på TV nå er at IS ødelegger religiøse bygninger som er over 1000 år gamle. Under Kalifatet fikk de utøve sin tro, men IS ødela det med en gang.

Så muslimer kan være tollerante, de var faktisk mer tollerante enn mange kristne herskere.

IS har sin ideologi fra salafismen, som oppstod i Saudi Arabia på 1700 tallet. De fleste muslimer er ikke salfister, men vanlig fredelige folk.

Mest leste siste måned

Visjon Norge som «Guds forrådshus»?
av
Cecilie Erland
17 dager siden / 1995 visninger
Tilbake til humanismen
av
Hans Anton Grønskag
6 måneder siden / 1742 visninger
Å bli forma til eit kristent liv
av
Hallvard Jørgensen
14 dager siden / 1737 visninger
Lengselen etter det evige hjem
av
Heidi Terese Vangen
7 dager siden / 1070 visninger
Rusreformen som gjør vondt verre
av
Constance Thuv
11 dager siden / 888 visninger
Prestekallet kommer innenfra
av
Maryam Trine Skogen
22 dager siden / 878 visninger
Fleksibel og sliten
av
Merete Thomassen
2 dager siden / 817 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere