Svein Berntsen

Pensjonist
275

Til minne om en hund.

Publisert: 7. okt 2014

"If it should be that I grow frail and weak, and pain should keep me from my sleep, you must do what must be done, for this last battle can't be won.  We've had so many happy years, what is to come can hold no fears.  You would not want me suffer, so when the time comes please let me go. I know in time you will see, it is a kindness you do to me.  Although my tail it's last has waved, from pain and suffering I've been saved. Don't greave that it should be you, who has to decide this thing to do. We've been so close, we two these years. Don't let your heart hold any tears. " (ukjent)

For to år siden måtte jeg ta denne tunge avgjørelsen over en trofast føllgesvenn gjennom vel 13 år da det ble klart at smerter kom som en følge av alder og vennen hurtig viste tegn til klart mindre livskvalitet. De som har dyr som må avlives grunnet smerter vet at det er en velgjerning overfor dyret å la det få fare.

Her på forumet dukker det stadig opp innlegg som framstiller Gud som en ond hundeier som ikke vil la dyret dø fordi det ikke har klart å være så lydig som det kunne i å underkaste seg eierens vilje. Det er til å spy av!

Ikke bare skal etter sigende det vantro mennesket som har "levd livet" i en mannsalder pines til døde, nei det skal holdes i live og tortureres i en evighet uten ende. Men Gud er både kjærlig og rettferdig så slik må det være, amen!

Jeg har nå i over en uke vært ille plaget av en senebetennelse i en arm og skulder. Smertene har også holdt meg våken om nettene. I går fikk jeg første time hos kiropraktor for trykkbølgebehandling som har vært effektiv ved tidligere tilfeller. Selv om det vil være bare en behandling pr.uke og bedring først vil merkes i særlig grad etter ca tre behandlinger ser jeg lys i tunnelen. Smertene vil avta og forsvinne. Men ikke for majoriteten av menneskene som vil befinne seg i uendelig tid i evige pinsler som en følge av en almektig, rettferdig og kjærlig Skaper og hans plan med sitt skaperverk.

Hallo!!!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ann Christin Eriksen

3 innlegg  770 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden

Det er uffatelig trist å miste et dyr, et kjært familiemedlem! Har selv opplevd det og det gjør vondt. Personlig så mener jeg at man er ikke mye kristen hvis man ser på dyr som mindre verdt/ubetydelig. Selv om Jesus sa at menneske er mer verdt en flere spurv så Han aldri at de var verdiløse. De som anser dyr som mindre verdt, setter vel egentlig ikke mennesker så høyt heller. Dyr fortjener respekt og bli behandlet med verdighet. Gud gav også dyr rettigheter og Han velsignet dem.

Jeg har lest denne mange ganger http://www.dyrevern.no/politikk_samfunn/boker_artikler/artikler_om_dyrevern/religion/sporsmal_og_svar_fra_bibelen_om_mennesker_og_dyr

Syns den er fin jeg da.

Gud vil ikke at dyr skal lide eller bli dårlig behandlet. Slike skal få sin straff ja. for slike har ikke barmhjertighet.

Gud er kjærlighet og amen til det!

Kommentar #2

Anne Jensen

36 innlegg  4891 kommentarer

Publisert nesten 6 år siden
Svein Berntsen. Gå til den siterte teksten.
Her på forumet dukker det stadig opp innlegg som framstiller Gud som en ond hundeier som ikke vil la dyret dø fordi det ikke har klart å være så lydig som det kunne i å underkaste seg eierens vilje. Det er til å spy av! Ikke bare skal etter sigende det vantro mennesket som har

Til å spy av ja. Men husk at det gudsbildet har blitt "forkynt" i veldig mange år (enda et bevis på at vi tror på det vi har lært), og at det skal mye til for å snu om på et slikt gudsbilde og se hva bibelen egentlig sier, dersom en har trusselen om helvete hengende over hodet.

Men dersom det er en minste mulighet (og det er det) for å tro at ingen dømmes til evig pine, så hadde jeg gått for den, fremfor å tro på en ond og urettferdig Gud.

Dersom Gud er rettferdig, så kan vi også regne med at han handler deretter, og at hans rettferdighetssans og kjærlighet overgår vår en høy gang.

Kommentar #3

Svein Berntsen

275 innlegg  869 kommentarer

Ja avgiftning er en smertelig erfaring

Publisert nesten 6 år siden
Anne Jensen. Gå til den siterte teksten.
Men husk at det gudsbildet har blitt "forkynt" i veldig mange år (enda et bevis på at vi tror på det vi har lært), og at det skal mye til for å snu om på et slikt gudsbilde og se hva bibelen egentlig sier,

mens "kuren" pågår, men du verden hvor godt å bli kvitt gørra når en kan spytte den ut. Min erfaring er at en stadig kommer til slike veikryss på trosveien hvor en må erkjenne at det en var opplært til slett ikke var sannhet, men bare spesielle vinklinger forklart med skriftsteder tatt ut av sin kontekst. Og da kan det bli mye rart må vite!

Dr Bruce Wauchope er en kar som går grundig til verks for å vise hvor en del oppleste og vedtatte "sannheter" egentlig stammer fra. Synes dermed vedlagte forelesning er grei å ta med seg.

http://vimeo.com/34601629

mvh Svein :)

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3441 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
12 dager siden / 1225 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 959 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
18 dager siden / 883 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
10 dager siden / 815 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
10 dager siden / 627 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
22 dager siden / 561 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 490 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere