Trond Wathne Tveiten

47

Kulturkrigen er over og dere tapte

Enkelte mennesker lever i fortiden.

Publisert: 18. sep 2014

Det er ingenting som fasinerer meg mer enn menn som ikke bare ønsker å fortelle kvinner hvem og hva de er, men samtidig gjør seg selv til oftere når andre ytrer seg imot dem. Per Berge Holm fra Bibelskolen og Konrad Fjell fra Norsk luthersk lekmannsmisjon hadde et innlegg i Bergens tidene den 5 august der de forsvarte Norsk luthersk lekmannsmisjon (NLL) sitt vedtak at kun menn skulle ha stemmerett i saker av læremessig art på årsmøtene. De følte selvfølgelig at media hadde gitt dem skjev dekning, noe et argument som ser ut til å være en klassiker fra den leiren. Uansett hvor mye disse herrene forsøker å ro seg bort så er saken er faktisk ganske enkel og ikke til å missforstå. Nemlig at man her har tatt fra kvinner en rettighet de tidligere har hatt fordi noen plutselig har studert og funnet noe i nytt den 2000 år gamle eventyrboksen ved navn bibelen.

 

 Kristne har gjennom århundrene tolket bibelen på med rekke fantasifulle måter og meningene og hva som er god konservativ kristendom har endret seg like mye. Tidligere skulle kvinner skulle ikke ha stemmerett, jøder skulle ikke ha borgerrettigheter, homofile skulle i fengsel osv. Skulle jeg nevnt opp alle de tingende som har holdt menneskeheten tilbake fordi noen kristen konservative hadde funnet noen velvalgte linjer i bibelen kunne jeg ha skrevet 24 binds leksikon. Det skjedd har skjedd en kulturkamp de siste 100 årene og de kristen konservative har takk og pris ikke vunnet mange av slagene. Dette er ikke bare en verdikamp, men en maktkamp mellom de som ønsker mer frihet og de som med bibelen i hånden ønsker å styre andre mennesker. Dette er en gruppe som tidligere har sittet med mesteparten av makten og definissjonsretten i samfunnet, men som har mistet den mer og mer til det snart er ingenting igjen. Den kristenkonservative revolusjonen som skule bæres frem av partiet de kristne under stortingsvalget endte med et resultat på 0,6 prosent. De stilte til og med opp med en statsrådskandidat, noe som viser at kristen konservative i dette landet ikke helt er klar over hvilken hvor små og ubetydelige de egentlig er. Til og med kommunistene i rødt fikk større opplutning under valget, noe som burde være en klar pekepinn på hvor det norske folk nå står. Hadde de i tillegg tatt en titt på den norske regjering som består av to konservative partier så hadde de registrert at vi en kvinne som statsminister, kvinnelig finansminister og forsvarsminister pluss en homofil mann som helseminister. Sistnevnte lever til og med i et ekteskap med en annen mann, noe som de kristenkonservative er sterkt imot.

 

Kristen konservative har ofte en tendens til å gjøre seg til oftere når de helst ønsker å ofte andre. Jeg er ikke uenig at menn og kvinner er forskjelligge, men det er ikke det dette dreier seg om. Det dreier seg om at kvinner skal ha like rettigheter og muligheter som menn. Per og Konrad må gjerne mene at vi gått for langt på dette feltet, men all statistikk og fornuft viser det motsatte. En av de farligste man kan være i samfunnet er kvinne. Ser man statistikker når det gjelder vold, overgrep, undertrykking og diskriminering så topper kvinner denne listen. De skriver at istedenfor samarbeid mellom kjønnene så har vi fått kjønnskamp, uten at de helt klarer å si hva dette er for noe. I bibelen står det at mennesket er skapt med en fri vilje, allikevel føler disse konservative herrer at de skal fortelle hva kvinners egentlige vilje er for noe. Kristen konservative har ofte en tendens til å drømme tilbake til den tiden før kvinner før det var noe særlig likestilling. Å de fremstiller dette som et paradis som har blitt ødelagt liberale, feminister og alle andre som stort sett er uenige med dem? Men hvem var dette et paradis for?Stor sett var dette et paradis for hvite heterofile menn der de hadde all makt og kvinner rolle var hjemme og andre religioner og kulturer kun eksiterte i bøker. Da de kunne plage menigmann med religiøse påbud fra eventyrboksen deres med det dekke av at det kultur og tradisjon. Grunnen til at vi har en kjønnskap er ganske enkel, det er fordi den trengs. Vold mot kvinner, seksuelle overgrep mot kvinner, mindre lønn for likt arbeid pluss en rekke viktige saker. Hadde Konrad og Per pluss deres meningsfeller styrt utviklingen så hadde vi fortsatt levd i middelalderen når det kom til disse spørsmålene, men takk og pris så vil det norske folk det annerledes. Herrene ønsker samarbeid, men er det samarbeid når kvinnen skal være under mannen og bli tatt fra stemmerett og utalleserett i viktige saker? I så fall har ordet fått en helt ny betydning siden sist jeg ordboken. Samarbeid får man når man likestilte parter, ikke når en part dominerer og lager kjørereglene.

 

Herrene skriver at de er å registrer at dere tanker vekker aggresjon og hat i den debatten som dukket opp i kjølevannet av mediaoppslagene. Dette er en klassisk unnskyldning som konservative kristne ofte tyr til når de sliter med argumentene. Sannheten er at alle har rett til å ytre og mene hva de vil, men de må også tolerer at folk som er uenige ytrer seg imot. Ytringsfrihet er ikke et mikrofonstativ der du klan skrike ut hva du vil og kreve at andre skal bukke og neie. Når man er inne på respekt og vidsyn bør både Konrad sjekke ut hva kristen konservative selv har en tendens til å ty til av argumenter. Ønsker man homofile rettigheter ja da er man får å ødelegge familien og kjønnsforvirre barn. Kritiserer man Israel, ja da er man antisemitt og jødehater. Og sist men ikke minst, ønsker man at kristendommen skal likestilles med andre syn ja da er man for avkristning av nasjonen og det som verre er. Hva enkelte kristen konservative klarte å lire fra seg atter 22 juli orker jeg ikke en gang å gå inn på, men ønsker leserne å bli sjokkert så bruk google. Eksemplene er mange og representanter for hylekoret finner man både i ledere i avisen norgeIdag og andre ulike fora på nettet. Bare en titt i kommentarfeltet i avisen Dagen på nett viser en pekepinn på hvordan kristne konservative praktiserer det herrene kaller toleranse og vidsyn.

 

Det er rom for konservative og det herrene kaller tradisjonell kristen tankegang, men saken er at folk har utviklet seg vi har fått et samfunn der kvinner er med å styre, homofile får gifte seg og man ikke blir sett stygt på fordi man ikke tror på religiøses overtro. Det har vært en kulturkrig og kjære Per og Konrad, deres side har tapt. Det er noe jeg hver eneste dag priser meg over.

 

Dere kan enten velge og forholde dere til dette eller leve som at Norge ikke har utviklet seg de siste 200 årene sammen med resten av de kristen konservative i dette landet. Flertallet oss ønsker faktisk at kvinner selv skal bestemme og ha full innflytelse på sine egne liv. De siste vi ønsker er tilbake til en tid der personer som dere tok avgjørelsene med den dårlige unnskyldningen at kvinner er slik ifølge bibel. Velkommen til 2014. Hvis dere syntes dette samfunnet er grusomt så gru dere til femtiden for den er liberal, men for all del slutt offer retorikken. Den kler ikke voksne skikkelige menn særlig mye.

Følg meg på facebook

Følg meg på twitter

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Wathne Tveiten: : Dere kan enten velge og forholde dere til dette eller leve som at Norge ikke har utviklet seg de siste 200 årene sammen med resten av de kristen konservative i dette landet. Flertallet oss ønsker faktisk at kvinner selv skal bestemme og ha full innflytelse på sine egne liv. De siste vi ønsker er tilbake til en tid der personer som dere tok avgjørelsene med den dårlige unnskyldningen at kvinner er slik ifølge bibel. Velkommen til 2014. Hvis dere syntes dette samfunnet er grusomt så gru dere til femtiden for den er liberal, men for all del slutt offer retorikken. Den kler ikke voksne skikkelige menn særlig mye.

Hvis det er kvinner og homofile du har omsorg for, tror jeg Norge har mere å frykte av  300.000 islamtilhengere som i takt med antallet tør vise seg mer og mer ekte,  enn de to herrer som er nevnt innledningsvis i ditt innlegg.  Men dem tør du vel neppe adressere. Eller ikke vil, hvis du er kulturrelativist. Innlegget virke en smule ensporet, hatefullt og bakpå. 

Kommentar #2

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

jada

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Hvis det er kvinner og homofile du har omsorg for, tror jeg Norge har mere å frykte av 300.000 islamtilhengere som i takt med antallet tør vise seg mer og mer ekte, enn de to herrer som er nevnt innledningsvis i ditt innlegg. Men dem tør du vel neppe adressere. Eller ikke vil, hvis du er kulturrelaivist. Innlegget virke en smule ensporet, hatefullt og bakpå.

Å her kommer enda en klassiker. Kritiser kristen kosnervative så blir man møtt med konspriasjonsteorier om Islam. Å enda bedre liker man ikke meningende så kall det ensporet og hat. Bedre lykke neste .

Kommentar #3

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Publisert over 6 år siden

Jeg forstår at det er viktigere å kritisere dem man allerede har seiret over (sic),  enn å røre nye trender av samme slag og gjerne verre enn dem man har beseiret.  Skjønt jeg tror dette beror på ren og skjær feighet.  Og det er jo forståelig slik som Norge utvikler seg.  De fleste  vil jo ha hodet påmontert så lenge som råd. 

Tøffe virem værra, men å gå på dass etter at det har blitt mørkt, det tørrem ikke.  Sa kjerringa. Hu var modig hu 

Kommentar #4

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Spar oss

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Jeg forstår at det er viktigere å kritisere dem man allerede har seiret over (sic), enn å røre nye trender av samme slag og gjerne verre enn dem man har beseiret. Skjønt jeg tror dette beror på ren og skjær feighet. Og det er jo forståelig slik som Norge utvikler seg. De fleste vil jo ha hodet påmontert så lenge som råd.

Tøffe virem værra, men å gå på dass etter at det har blitt mørkt, det tørrem ikke. Sa kjerringa. Hu var modig hu

Det viktig å delta i samfunnsdebatten uansett hvem det er snakk om. At jeg allerde i et lang innlegg nevner islam som du hater er ikke på grunn at jeg er feig, men fordi jeg kan ikke ta alle saker på en gang. Det du driver er ikke noe annet en ren hersketeknikk. Du har ikke fått den debatten du ønsker derfor lager du den selv. Lykke til, men gjør det et sted der det hører hjemme

Kommentar #5

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Om beseirede

Publisert over 6 år siden

"Du skal ikke sparke dem som ligger på kne - neste gang kan det være deg " -  Jeg kan ikke den store lyriker og ateist Arnulf Øverland på rams, men var det ikke noe slikt han sa ?

Men vi venter i spenning på neste bolk, når nye saker stend på programmet.  Fylg med !

Kommentar #6

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

?

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
"Du skal ikke sparke dem som ligger på kne - neste gang kan det være deg " - Jeg kan ikke den store lyriker og ateist Arnulf Øverland på rams, men var det ikke noe slikt han sa ?

Men vi venter i spenning på neste bolk, når nye saker stend på programmet. Fylg med !

Dette var svar på et innlegg noen hadde skrevet. Ditt svar bevsier bare det jeg skrev i innlegget, at konservtive ikke tåler debatt, men gjør seg selv til ofere.

Kommentar #7

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Det er ingenting som fasinerer meg mer enn menn som ikke bare ønsker å fortelle kvinner hvem og hva de er, men samtidig gjør seg selv til oftere når andre ytrer seg imot dem. Per Berge Holm fra Bibelskolen og Konrad Fjell fra Norsk luthersk lekmannsmisjon hadde et innlegg i Bergens tidene den 5 august der de forsvarte Norsk luthersk lekmannsmisjon (NLL) sitt vedtak at kun menn skulle ha stemmerett i saker av læremessig art på årsmøtene. De følte selvfølgelig at media hadde gitt dem skjev dekning, noe et argument som ser ut til å være en klassiker fra den leiren. Uansett hvor mye disse herrene forsøker å ro seg bort så er saken er faktisk ganske enkel og ikke til å missforstå. Nemlig at man her har tatt fra kvinner en rettighet de tidligere har hatt fordi noen plutselig har studert og funnet noe i nytt den 2000 år gamle eventyrboksen ved navn bibelen.

Tror du misforstår når du snakker om konservative Kristene. Ihvertfall viser du manglende kunnskap..

En konservativ Kristen er en person som har blitt født på ny og snakker i andre tunger. Det har funnet sted en åndelig fødsel i personen som har ført til at vedkommende har vendt om og følger Jesus. Det er en ekte Kristen.

En ekte Kristen utvikler en natur av Jesus i seg, det er kjærlighet. Desverre har mange ikke blitt født på ny, men de tror på en Gud. Det er dem du kaller for religøse og konservative. Og det er dem du henter ditt bilde på hva Kristendom er. Men så feil kan enn ta..

Kommentar #8

Chris Svendsen

10 innlegg  706 kommentarer

En "ekte" kristen vs. en "falsk" kristen?

Publisert over 6 år siden

Sukk, en standard tankefeil som dessverre er alt for vanlig å finne her inne.

Kommentar #9

Chris Svendsen

10 innlegg  706 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Det har vært en kulturkrig og kjære Per og Konrad, deres side har tapt. Det er noe jeg hver eneste dag priser meg over.

Ramen.

Kommentar #10

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Chris Svendsen. Gå til den siterte teksten.
ukk, en standard tankefeil som dessverre er alt for vanlig å finne her inne.

Du har vist for vane å svare med det kjødelige sinnet.. 

Då må bli født på ny for å være en ekte Kristen..

Det er mange som tror på Gud, men de tror ikke på Jesus, og du må tro på Jesus for å bli født på ny.. De som sier de tror på Gud men ikke tror på Jesus, de er ikke ekte Kristene..

Og slik bare er det..

Kommentar #11

Bjørn David Bratlie

15 innlegg  4874 kommentarer

Rimelig selektiv historieforståelse.

Publisert over 6 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Det skjedd har skjedd en kulturkamp de siste 100 årene og de kristen konservative har takk og pris ikke vunnet mange av slagene. Dette er ikke bare en verdikamp, men en maktkamp mellom de som ønsker mer frihet og de som med bibelen i hånden ønsker å styre andre mennesker.

Det er nokså åpenbart at har er historiekunnskapene noe lave. Det kan være greit å vite hvem det er som har kjempet for hvilke saker før man utnevner seierherre og tapere. Hvis Tveiten mener dagens samfunn representerer mer frihet i dag enn for 100 år siden så gjelder det nokså åpenbart bare en ting, og det er fri seksuell utfoldelse, og kanskje noe løsere skjenkebestemmelser. Det er kanskje slik at dette er Tveitens viktigste frihets-saker. Bortsett fra det er søknad/innvilgelsesbyråkratiet økt noen hundre % og overnasjonale organer påtrykker både private og næringslivet regler og bestemmelser det er umulig og tildels tåpelig å overholde. Man har ikke en gang frihet til å skifte varmtvannsbatteri i egen bolig, langt mindre legge opp elektrisk anlegg. Beveger vi oss over på det mer uoffisielle sosiale konvensjoner ser det ut til at det er betydelig tilsnitt av sosial tukt på utseende, statusjag og prestisje der mange har langt større problemer med å henge med i svingene enn den sosiale tukt som var vanlig i relativt tette bedehusmiljøer. På den politisk-ideologiske ikke-kristne fronten er jo alt i oppløsning og her vært det nå snart i 3 tiår. Marxismen har tapt fullstendig og -68erne kan man i dag lure på om de var vel bevart der eksempelvis generasjonens feminister ut-daterte farsrollen. Tar vi en titt på skilsmissetallene og snakker litt om farsrollen var dagens seanse på med bokutgivelsen på TV2-nyhetene i kveld en noe pinlig affære, men neppe for de kristenkonservative. Vi kan også bevege oss inn på sosialdarwinisme de siste 100 årene og vurdere hvilke friheter som har fått gjennomslag til hvilke tider. Kristenkonservative står vel neppe som tapere. Så har vi det som heter samboerskap som ikke lenger er samboere. Folk tvangsgiftes av staten sånn passe suksesivt, uten at de merker det. -70 tallets "moderne" frillevesen er ikke mulig i et samfunn med rettferdighetsans med utspring i kristen etikk. Noe trodde det men det var altså ikke de kristne som tapte der heller, iallefall ikke de konserative kristne. Tveitens kulturkamp har her på Hedemarken stort sett ent opp i daglig oppdatering på Alf Prøysen i Hamar Arbeiderbald pluss Kirsten Flagstad ( som visstnok var operasangerinne fra Hamar ) som nr. 2. All ære til Prøysen men han var hverken gud, profet eller livsynstifter men konklusjonen er at kulturkampen her på Hedemarken har såvidt jeg kan se endt i rimelig forflatede temaer. Bygderevyer kan være morsomme men er på sikt lite givende.        

Kommentar #12

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Missforstår ikke

Publisert over 6 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.
Tror du misforstår når du snakker om konservative Kristene. Ihvertfall viser du manglende kunnskap..

En konservativ Kristen er en person som har blitt født på ny og snakker i andre tunger. Det har funnet sted en åndelig fødsel i personen som har ført til at vedkommende har vendt om og følger Jesus. Det er en ekte Kristen.

En ekte Kristen utvikler en natur av Jesus i seg, det er kjærlighet. Desverre har mange ikke blitt født på ny, men de tror på en Gud. Det er dem du kaller for religøse og konservative. Og det er dem du henter ditt bilde på hva Kristendom er. Men så feil kan enn ta..

Jada sikkert . Griser kan fly og er du snill så kommer julenissen til med pakker. Jeg missforstår ikkie. Jeg tar tak i det de sier og svarer på deres utalleser.  De fleste av utallesene deres høres hjemme i en annen tidsalder. 

Kommentar #13

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert over 6 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Jada sikkert . Griser kan fly og er du snill så kommer julenissen til med pakker. Jeg missforstår ikkie. Jeg tar tak i det de sier og svarer på deres utalleser. De fleste av utallesene deres høres hjemme i en annen tidsalder.

Ja, du får tro på dine julenisser..

Di forstår fortsatt ikke, og du utaler deg om noe du ikke vet et døyt om..

Kommentar #14

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Hmm

Publisert over 6 år siden
Bjørn David Bratlie. Gå til den siterte teksten.
Det er nokså åpenbart at har er historiekunnskapene noe lave. Det kan være greit å vite hvem det er som har kjempet for hvilke saker før man utnevner seierherre og tapere. Hvis Tveiten mener dagens samfunn representerer mer frihet i dag enn for 100 år siden så gjelder det nokså åpenbart bare en ting, og det er fri seksuell utfoldelse, og kanskje noe løsere skjenkebestemmelser. Det er kanskje slik at dette er Tveitens viktigste frihets-saker. Bortsett fra det er søknad/innvilgelsesbyråkratiet økt noen hundre % og overnasjonale organer påtrykker både private og næringslivet regler og bestemmelser det er umulig og tildels tåpelig å overholde. Man har ikke en gang frihet til å skifte varmtvannsbatteri i egen bolig, langt mindre legge opp elektrisk anlegg. Beveger vi oss over på det mer uoffisielle sosiale konvensjoner ser det ut til at det er betydelig tilsnitt av sosial tukt på utseende, statusjag og prestisje der mange har langt større problemer med å henge med i svingene enn den sosiale tukt som var vanlig i relativt tette bedehusmiljøer. På den politisk-ideologiske ikke-kristne fronten er jo alt i oppløsning og her vært det nå snart i 3 tiår. Marxismen har tapt fullstendig og -68erne kan man i dag lure på om de var vel bevart der eksempelvis generasjonens feminister ut-daterte farsrollen. Tar vi en titt på skilsmissetallene og snakker litt om farsrollen var dagens seanse på med bokutgivelsen på TV2-nyhetene i kveld en noe pinlig affære, men neppe for de kristenkonservative. Vi kan også bevege oss inn på sosialdarwinisme de siste 100 årene og vurdere hvilke friheter som har fått gjennomslag til hvilke tider. Kristenkonservative står vel neppe som tapere. Så har vi det som heter samboerskap som ikke lenger er samboere. Folk tvangsgiftes av staten sånn passe suksesivt, uten at de merker det. -70 tallets "moderne" frillevesen er ikke mulig i et samfunn med rettferdighetsans med utspring i kristen etikk. Noe trodde det men det var altså ikke de kristne som tapte der heller, iallefall ikke de konserative kristne. Tveitens kulturkamp har her på Hedemarken stort sett ent opp i daglig oppdatering på Alf Prøysen i Hamar Arbeiderbald pluss Kirsten Flagstad ( som visstnok var operasangerinne fra Hamar ) som nr. 2. All ære til Prøysen men han var hverken gud, profet eller livsynstifter men konklusjonen er at kulturkampen her på Hedemarken har såvidt jeg kan se endt i rimelig forflatede temaer. Bygderevyer kan være morsomme men er på sikt lite givende.

 

Dagens samfunn har faktisk mer frihet enn de hadde for 100 år siden. Personer som meg med liberale synspunkter blir ikke straffet eller sykeliggjort. Homofile kan leve ut sin kjærlighet uten å måtte sitte i fengsel eller havne på en psykiatrisk institusjon. Kvinner har stemmerett og rett til å bestemme over sitt egent liv. Kristendommen har ikke et klamt grep over folket lenger. Alle disse tingende pluss mye annet kalles fremskritt.

 

Skillsmissetallene har økt fordi det faktisk har blitt lov å skille seg. Før ville staten ha et ord med i laget i tillegg til kirken. Kvinner som fødte barn utenfor ekteskapet ble sett end på og hetset. Kristenkonservative som levde som konger i dette samfunnet har tapt. Alt det våset ditt om marxisme gidder jeg ikke å svare på. Alt er jo marxisme og kommunisme for enkelte religiøse i dette landet.

 

Kommentar #15

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Opplysning til Tveiten

Publisert over 6 år siden
Trond Wathne Tveiten. Gå til den siterte teksten.
Kvinner har stemmerett og rett til å bestemme over sitt egent liv. Kristendommen har ikke et klamt grep over folket lenger

Det var bare 15 år mellom da menn og kvinner fikk stemmerett i Norge,og faktisk var det en kristen forening som innførte stemmerett for kvinner 5 år før den offentlige retten.

Holm og Fjell er IKKE representative for den jevne kristne hvis du skulle innbille deg det. 

Kommentar #16

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Les en gang til

Publisert over 6 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Det var bare 15 år mellom da menn og kvinner fikk stemmerett i Norge,og faktisk var det en kristen forening som innførte stemmerett for kvinner 5 år før den offentlige retten.

Holm og Fjell er IKKE representative for den jevne kristne hvis du skulle innbille deg det.

Jeg har aldri sagt at disse karene reprsenterer alle kristne. Men mange av verdiene deres deles av mange kristne. At en kristen forening åpnet for at kvinner kunne stemme i deres forening endrer ikke mitt syn eller historiske fakta

Kommentar #17

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Sekulære fundamentalister...

Publisert over 6 år siden

...er så ensporede at det ikke er mulig å drive logisk debatt med dem.

Du får bruke like mye tid på å avsløre egne myter og på å trene deg i logisk tenkning, som du bruker på å fordumme andre mennesker.

Det ser imidlertid ikke ut som du vil oppdage problemstillingen.

Kommentar #18

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Kutt Arild

Publisert over 6 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.
...er så ensporede at det ikke er mulig å drive logisk debatt med dem.

Du får bruke like mye tid på å avsløre egne myter og på å trene deg i logisk tenkning, som du bruker på å fordumme andre mennesker.

Det ser imidlertid ikke ut som du vil oppdage problemstillingen

Det var lenge siden du har plaget meg i kommentarfeltene. Jeg kan se at årene ikke har gjort deg mer moden og du fortsetter å¨ta mannen å ikke ballen som vanlig. Har du noe i innlegget du vil argumentere imot så er du velkommen. Har du tenkt å drive mer trakkasering igjen så finn et annet sted å leke.

Kommentar #19

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Different wrapping, same content

Publisert over 6 år siden

Jeg lurer på om ikke Wathne Tveiten har rett.  At denne fryktelige sotten og deres disipler må bekjempes og fortsatt  sparkes  selv om de altså har tapt og ligger nede for telling. Således har jeg latt meg inspirere av av Hadia Tajik og Lars Gule. Vi må gi folket mere sann Bibel, sann religion, og vi må samarbeide med de kristne som ikke er fullt så jævlige som de i innlegget nevnte utskudd. Først da kan vi forhåpentligvis gå en trygg og harmonisk fremtid i møte.  

Kristendom og islam er altså samme sak.  Religion.  Og må bekjempes med de samme midler.  Når  en tidligere minister og en ekspert på terror har gitt oppskriftene , må dette være riktig. 

Kommentar #20

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

lalala

Publisert over 6 år siden
Olav Nisi. Gå til den siterte teksten.
Jeg lurer på om ikke Wathne Tveiten har rett. At denne fryktelige sotten og deres disipler må bekjempes og fortsatt sparkes selv om de altså har tapt og ligger nede for telling. Således har jeg latt meg inspirere av av Hadia Tajik og Lars Gule. Vi må gi folket mere sann Bibel, sann religion, og vi må samarbeide med de kristne som ikke er fullt så jævlige som de i innlegget nevnte utskudd. Først da kan vi forhåpentligvis gå en trygg og harmonisk fremtid i møte.

Kristendom og islam er altså samme sak. Religion. Og må bekjempes med de samme midler. Når en tidligere minister og en ekspert på terror har gitt oppskriftene , må dette være riktig.

Nå er ingen sparker noen som ligger nede her. Innnlegget var et svar på påstander som ble adressert av de to konservtive herrer.

Gjerne sammerbeid med religiøse, men det var heller ikke poeng med dette innlegget.

Kommentar #21

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

viktig

Publisert over 6 år siden

ellers blir spillet for skittent

Kommentar #22

Trond Wathne Tveiten

47 innlegg  313 kommentarer

Siste advarsel

Publisert over 6 år siden

Enten slutter. Eller så melder jeg deg til administartor. Jeg fikk nok av deg for flere år siden i likhet med mange andre. Jeg ikke flere advarsler nå

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere