Verdidebatt

Er Sverige Demokratene et rasistisk parti?

Jeg ble litt usikkert når alle gauler hvor horribelt rasistisk eller fascistisk Sverige Demokratene er. Jeg har nettopp lest SDs partiprogram. (spesielt innvandringsspørsmål) Jeg finner ikke nazistisk eller fascistisk tankegods?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ingen steder finner jeg ekstreme meninger eller nazi - tankegods i SD partiprogram. De ønsker å begrense innvandringen kraftig. Kanskje ikke så rart når Sverige tar imot 100 000 flyktinger hvert år?

SD ønsker ikke multikulturalisme velkommen. De mener det fører til splittelse i befolkningen. Vel, det er jo akkurat det som skjer i Sverige i disse dager. De har jo rett.

De ønsker på lik linje med mange andre land, som for eksempel Canada, at innvandrere må tilpasse seg verdiene i Sverige og ikke tvert om. Akkurat ja, er det så hårreisende?

SD ønsker å prioritere effektiv og human flyktingpolitikk i nærområdene og øke bevillingene.

Jeg ser faktisk ingen større forskjell mellom Frp og SD.

SD er liksom full av nazister fordi de har en grumsete fortid. Akkurat som Frp tok et oppgjør med grumset, kan det virke som SD har rensket ut mye av brungrumset. Det vil alltid være noen tullinger igjen. Ikke sant. Det gjelder vel alle partier? SD kan ikke ta ansvar for alle som stemmer på partiet? Hva skal de gjøre? Kontrollere og analysere 800 000 mennesker. At alle medlemmer holder seg innenfor anstendighetens grenser? SD har også rensket ut flere i partiledelsen som har tvilsomme meninger. Er ikke det bra da?

Svenske pressen er eksperter på å rote frem de som er igjen av grums og blåser det helt ut av proporsjoner. Hvis journalistene hadde brukt like mye energi på de andre partiene, hadde de garantert funnet mye rart der også.  Det henger ikke på grep.

Her er utdrag fra partiprogrammet til SD. Hvis noen har tid og lyst kan dere lete etter rasistisk brungrums i partiprogrammet. Jeg finner det ikke. Da spørs det: Hvor lenge skal SD bli stemplet som et naziparti? 100 år eller 1000 år eller til evig tid?

Det er noe alvorlig galt i Sverige.

Sitat:

"För att komma tillrätta med detta menar vi att Sverige kraftigt måste begränsa invandringen. Nivån måste sättas så att de som redan invandrat till Sverige ges möjlighet att anpassa sig till det svenska samhället.

Vi vänder oss emot det multikulturella samhällsbygget då det förutsätter splittring, utanförskap och även kräver att vi i Sverige ska anpassa oss till andra kulturer. Utgångspunkten måste vara att de som invandrar till Sverige ska anpassa sig till svensk kultur och svenska värderingar. Vi står upp för en öppen svenskhet där invandrare ska kunna bli en del av det svenska samhället. Vad som är viktigt för oss är att det finns en strävan hos de som kommer till Sverige att ta till sig svenska värderingar och bli en del av det svenska samhället

Vi tror på en effektiv och human flyktingpolitik till hjälp för de behövande. Sverigedemokraterna ställer sig bakom asylrätten men önskar eftersträva att flyktingar så långt det är möjligt ska erbjudas hjälp i närområdet. I riksdagen är Sverigedemokraterna det parti som vill lägga mest pengar på att hjälpa flyktingar i sina närområden. Det är i tredje världen flertalet av världens flyktingar befinner sig och det är där hjälpen behövs. Genom att inrikta resurserna på att hjälpa flyktingar på plats kan vi bidra till rädda fler liv och hjälpa fler än vad vi gör idag"

https://sverigedemokraterna.se/var-politik/vara-viktigaste-fragor-2/invandring/

https://sverigedemokraterna.se/var-politik/sverigedemokraterna-och-flyktingpolitik/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt