Lukas F. Olsnes-Lea

Industrialist, Komponist og Forfatter
12

Det korrupte samfunns problem

Problem: Det finnes en tilstand i samfunnet som er slik at 1. - mennesker nedkjemper sitt eget samfunn og får liten støtte til å skjære ut av denne tankegangen. 2. - en slik mentalitet (patologisk psykopati/morbid mentalitet) ut av 1. ...

Publisert: 6. sep 2014

Med Per Fugelli, samfunnsmedisiner, in mente.

 

Problem:

Det finnes en tilstand i samfunnet som er slik at

1. - mennesker nedkjemper sitt eget samfunn og får liten støtte til å skjære ut av denne tankegangen.

2. - en slik mentalitet (patologisk psykopati/morbid mentalitet) ut av 1. kan utvikle seg til en sykelig tilstand i individet, dvs. at tilstanden blir en sykdom som kan feste seg med betraktelig dybde i menneskepsyken.

 

Delløsninger, 2/3 til å begynne med, legg til flere hvis du kan:

1. Evne til selvforsvar. Våpen til befolkningen, flatt, ved dermed også å ta knekken på korrupte leger, ikke bare ved betraktning om korrupsjon, men selvsagt kjerneproblemet ved det korrupte sinn.

 

2. Bekjempelse av overbefolkning som ledd i å gi folk en følelse av at det er bruk for dem, gi folk en følelse av menneskeverd, at "ingen er for mye, overskuddsmennesker som kan "skrapes" eller drepes enkelt og uten forbehold". Betraktningen om at det skal kunne gå an å "hygge seg over en persons død" uten videre må bekjempes!

 

(3.) Betraktningen om en type "grå bok aksept" - Dette kan være et middel mot en dødslås så kan det hende at noen mennesker, kriminelle, må "disiplineres" utenfor rettsapparatet fordi det er rett og slett for mye kriminalitet i Verden! Altså på den måten at disse 2 punkter under "Problem" over har eksistens, finnes i virkeligheten. La oss si at dette gjelder kritiske samfunnsfunksjoner gitt ved folk i politiet, politi-advokater, (5-årig) og politi (3-årig) side om side, og advokater ellers (korrupsjon) og til sist generelt i befolkningen (først legene, folk i militæret, folk i media, etc.) for tilfeller som gjelder delaktighet i mishandling og (ikke-dødelig) tortur, først og fremst. Drap kan diskuteres, men bare ytterst varsomt og "om og men og via". Det er meningen at en type risiko ved samfunnsbidrag skal kunne forhindre en status som kriminell ved en person ved at denne personen blir da "disiplinert"/"straffet" utenfor rettsapparatet. Dette er kun ment som en slags "samfunnets nødprosedyre".

 

Hva synes dere? Hva er deres oppfatning? Hva skal vi enes om for at reelt (humanistisk=mindre kriminalitet og mindre fattigdom i Verden) fremskritt skal skje?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere