Elin Ørjasæter

26

Er du pen nok til å jobbe?

Du som leser dette er kanskje godt voksen og fikk deg jobb før webteknologi gjorde bilder til et krav i jobbsøknaden. Men er sønnen din kjekk nok til at noen gidder å kalle ham inn til intervju?

Publisert: 25. aug 2014

Utseende ditt blir vurdert når du søker en jobb. Det overraskende er at det skjer før du kommer til intervju. Du bør faktisk være pen for i det hele tatt å bli innkalt. De unge treffes hardest av den nye trenden, det er jo de som skal inn på jobbmarkedet.

Bilde ønskelig. Før var det bare klesbutikker og serveringssteder som stilte krav om foto ved søknaden. Men praksisen har spredd seg. Nå bes det om foto for svært mange jobber. Bare gå inn på finn.no og gjør et søk, slik jeg gjorde.

Ekspeditør i skobutikk? «Husk å legge ved både søknad og cv med bilde.» Også i regnskapsbransjen bes det om bilde: «Send cv og søknad (gjerne med bilde).» Eller her, fra grafisk design: «Et bilde er ønskelig, men ikke et krav».

Store, seriøse bedrifter som kommuner, energiselskaper og oljeleverandørindustri ber ikke om foto i selve annonsen. Men kandidatene må logge seg inn og fylle ut cv i jobbsøkersystemer, og der oppfordres man til å laste opp bilde slik at det blir en del av søknaden.

Last opp foto. En fersk masterstudent fra NTNU kunne fortelle meg at minst halvparten av jobbene hun søkte krevde bilde. Og hun søkte kun jobber som krevet høy og spesifikk utdanning innen industriell økonomi. «Last opp foto» var beskjeden hun møtte, fordi dette lå inne i systemet, altså programvaren.

Det stopper ikke der: Studentene Malin Aasebø og Marthe Berget undersøkte hvordan sosiale medier brukes i rekrutteringsbransjen, det som kalles headhuntere. Aasebø og Berget var studenter på HR-linja på Markedshøyskolen, og jeg var veileder for bachelor-oppgaven deres. Både de og jeg ble overrasket over hvor stor vekt utseende får i rekrutteringsprosessen. Headhunternes assistenter gransker Facebook-profiler og LinkedIn-profiler, og legger først merke til bildet. Nettopp disse headhunter-assistentene avgjør hvem som kan komme til intervju.

Personlighet. Det betyr ikke at de bevisst kaller inn pene mennesker, og lar de mer alminnelige bli. Så enkelt er det ikke. Men massiv psykologisk forskning viser at vakre mennesker blir oppfattet mer positivt enn andre; Vi antar automatisk at de pene også er mer intelligente, effektive og sympatiske.

Aasebø og Bergets oppgave viste at disse generelle sosialpsykologiske mekanismene slår like sterkt inn hos dem som jobber profesjonelt med rekruttering, som hos oss andre. Faktisk var rekrutteringsekspertene ganske ureflekterte. Mange av dem mente de kunne vurdere kandidatens «personlighet bare på grunnlag av bildet». Og bildet var gjerne det første de la merke til, før de leste cv-en.

Huskelapp. Jeg jobbet som headhunter selv for ti-femten år siden. Den gangen tok jeg bilde av kandidaten på slutten av intervjuet for å klare å huske vedkommende. Et bilde er mer effektivt som huskelapp enn en CV. Men nå er altså rekkefølgen snudd: Bildet først. Intervju etterpå. Hvis det altså blir noe intervju.

Den sosialpsykologiske forskningen, kombinert med den praksisen som følger av moderne teknologi, levner ikke overvektige jobbkandidater mye sjanse. Også de normalvektige som er litt «grå mus»-aktige stiller bak i køen.

Du som leser dette er kanskje godt voksen. Du søkte og fikk deg jobb før webteknologi gjorde bilder til et krav i jobbsøknaden. Men er sønnen din kjekk nok til at noen gidder å kalle ham inn til intervju? Og likner datteren din nok på en fotomodell til at noen faktisk gidder å lese den gode søknaden hun skrev?

Diskriminering. Vi har lover mot diskriminering av kvinner, homofile og etniske minoriteter i jobbsøkerprosesser. Jeg ønsker meg ikke noen lov om diskriminering på grunn av utseende. Slike lover virker uansett ikke særlig effektivt. Men det er et paradoks at vi ikke har skjenket en tanke til den mest omfattende diskrimineringen: Den som skjer på grunn av utseendet.

FØRST PUBLISERT I VÅRT LAND 25. AUGUST 2014

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

IQ

Publisert nesten 6 år siden

Det ville ikke være så vanskelig å være rettferdig om ikke menneskene var så forskjellige.

En undersøkelse basert på National Child Development Study, som har fulgt over 17000 mennesker siden 1958, har kartlagt akademisk progresjon, intelligens og utseende. Det viser seg at vakre mennesker ikke bare er benådet med godt utseende, men også god hjerne.

Sitat: "I Storbritannia ble det funnet at menn, som er fysisk attraktive, har 13.6 poeng høyere IQ enn gjennomsnittet. Mens vakre kvinner ligger på 11.4 poeng høyere enn gjennomsnittet," HER

Kommentar #2

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Form og ikke substans

Publisert nesten 6 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.
Det ville ikke være så vanskelig å være rettferdig om ikke menneskene var så forskjellige.

En undersøkelse basert på National Child Development Study, som har fulgt over 17000 mennesker siden 1958, har kartlagt akademisk progresjon, intelligens og utseende. Det viser seg at vakre mennesker ikke bare er benådet med godt utseende, men også god hjerne.

Sitat: "I Storbritannia ble det funnet at menn, som er fysisk attraktive, har 13.6 poeng høyere IQ enn gjennomsnittet. Mens vakre kvinner ligger på 11.4 poeng høyere enn gjennomsnittet," HER

IQ teller lite, i postmoderniteten vektlegges form fremfor substans. Akkurat det aspektet ser også ut til å ha forbigått Ørjasæter, vi snakker i realiteten om en "zeith geist".

Kommentar #3

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Selvsagt har IQ betydelse i næringslivet

Publisert nesten 6 år siden
Kjell Aarsund. Gå til den siterte teksten.
IQ teller lite, i postmoderniteten vektlegges form fremfor substans. Akkurat det aspektet ser også ut til å ha forbigått Ørjasæter, vi snakker i realiteten om en

Sitat: "Intervjuer og sjekk av referanser er ikke lenger nok. Nå skal både personligheten og intelligensen din dissekeres før du får jobb.

Det internasjonale IT-selskapet Capgemini er det ferskeste eksemplet på denne trenden. Selskapet innfører nå IQ-testing som et fast element i rekrutteringsprosessen.

Alle kandidater som passerer førstegangsintervjuet i selskapets rekrutteringsprosess, blir bedt om å ta evne testen Matrigma.

Matrigma er en ikke-verbal test som måler logisk-deduktive evner. Testen, hvis oppgaver består av geometriske figurer og matriser, er en såkalt GMA-test. GMA står for «general mental ability»." HER

Slik er det blitt i arbeidslivet Aarsund. Det handler om kvalitetssikring for å unngå feilansettelser. Testene bekrefter de egenskaper og evner som bedriften ser etter.

Kjipt men sant. Postmodernistisk vrøvl har ingen betydning i resultatorienterte bedrifter.

Kommentar #4

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

"Kanskje de trenger noe pent og se på"

Publisert nesten 6 år siden

repliserte min datter da en i kriminalomsorgen påstod at hun var de insatte sin "ronkeklut". "Så unngår vi kanskje at de voldtar uskyldige kvinner når de er på permisjon eller kommer utenfor igjen."

Bra svar.

 

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
14 dager siden / 2996 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
11 dager siden / 1697 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
11 dager siden / 1562 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
rundt 1 måned siden / 1214 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
17 dager siden / 1099 visninger
Visjon Norge og kritikk
av
Pål Georg Nyhagen
22 dager siden / 673 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere