Verdidebatt

Israel avslørte planlagte terrorangrep

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er trist at pressen i Norge er såpass, hva skal man si, skjev når det gjelder dekning om midtøstenkonflikten. Om barn og voksne dør i andre konflikter, så bryr man seg lite eller ingenting. Og noen dager senere er det glemt. Men når Israel må kjempe sin livs-kamp, så pakker man inn løgner og skjev dekning med mange ord, hysteriske følelser om at Israel er barnemordere etc, for å beskrive Israel som en overgrepsnasjon, enda ingen kan bevise den påstanden. Og leter man etter bevisene, så kommer Israel godt ut av det.

I krig så dør sivile, desverre. Og spesielt når den ene parten (Hamas) gjerne bruker sivile i sin krigføring, ettersom de vet at ett bilde sier mer enn 1000 ord. Og journalistene i midtøsten, iallefall de fleste, behandler nyheten som om de er på ett marked, hvor pruting og best pris er utslagsgivende. Mediasirkus har fått en ny mening, for det er nettopp hva det er.

Så er da Hamas farlig for Israel? Les selv i denne artikkelen:

_________________________________________________________

"Under en operasjon i forrige uke arresterte Israel en rekke Hamas-terrorister som under avhør kom med sjokkerende opplysninger. Disse opplysningene blir også bekreftet av Israels ambassadør i Norge, George Deek.

Hamas-terroristene kunne opplyse at Hamas over periode på ti år hadde planlagt et omfattende terroranslag mot Israel, og som etter planen skulle foregå på Rosh Hashana, det israelske nyttår, om mindre enn to måneder. Planen var å bruke undergrunnstunnellsystemet som terroristorganisasjonen har misbrukt vestlig bistand og israelske forsyninger til å bygge, og som Israel nå har avslørt for hele verden.

Mistanken reiste seg først da israelske soldater gikk inn i en tunnell og fant kart og planer som detaljerte planene om det planlagte angrepet som skulle finne sted under feiringen av Rosh Hashanah, basunenes høytid, var det meningen å sende 3200 arabiske terrorister, i grupper på 200, alle kledd i IDF-lignende uniformer, ut gjennom tunnellsystemet og 16 forskjellige utganger. Disse skulle infiltrere alle byer og samfunn i det sydlige Israel, og massakrere og kidnappe i en størrelsesorden som Israel og verden ikke tidligere har sett maken til.

Saken har vært omtalt i en lang rekke medier verden over, som den israelske avisen Ma'ariv, bloggen etter den avdøde kommentatoren Andrew Breitbart, vosizneias.com (yiddish: hva er nytt?) samt inquisitr.com.

Israelske sikkerhetskilder sier at Hamas har hatt en plan om å angripe israelske kibbutzer og byer i sør-Israel like ved utløpene fra disse Hamas-tunnellene under Rosh Hashana i et koordinert angrep der målet var å drepe og kidnappe så mange israelere som mulig.

Israelske myndigheter har imidlertid vært tilbakeholdne med å spre nevneverdig mye informasjon om dette – for ikke å skremme israelske borgere i sør-Israel og Negev, innen overkommelig avstand fra tunnellene. Oppdagelsen av tunnellene har allerede økt det emosjonelle og psykiske presset på mange israelere i området.

–Israelsk etterretning har dokumentert at det fins planer, eller i det minste fantes planer om et massivt angrep mot Israel på den israelske nyttårsdagen, Rosh Hashanah, sier fungerende israelsk ambassadør i Norge, George Deek. –Planen var å sende titalls terrorister ut gjennom tunnellene de har bygget, noe som kunne ha medført en massakre på størrelse med det som var realitetene under Jom Kippurkrigen, bekrefter ambassadør Deek.

Potensielt kunne tapene av menneskeliv i en slik aksjon kunne ha gjort tapene av menneskeliv i begynnelsen av Jom Kippur-krigen i 1973 til et slagsmål i et barneselskap. Under Jom Kippurkrigen, ble cirka 2300 soldater drept – før Israel greide å mobilisere og slå tilbake.

Ifølge tenketanken Gatestone Institute, har Hamas bygget et skjult Gaza under overflaten, et omfattende nettverk av tunneller – en underjordisk terroristby, som knapt noen aner dimensjonene av. General James T. Conway skriver i Wall Street Journal og sier: «I motsetning til tunnellene jeg så i Irak, og som var laget utelukkende for smugling, var disse bygget for å gjennomføre drap og kidnappingsoppdrag.» Den fem kilometer lange tunnellen var bygget opp med betong, utstyrt med telefonkabler og kammere flere steder som tydelig var laget for å holde mennesker fanget.

Ifølge spesialister på infrastruktur kunne pengene som har vært brukt for å finansiere undergrunns-Gaza kostet like mye som bygningskostnadene for to store sykehus, 20 skoler, tre skyskrapere og to store kjøpesentre, totalt anslått til 1,25 milliarder dollar. Totalt regner man med at det fins halvtannet tusen tunneller i systemet under jorden i Gaza.

Ingen norske medier har omtalt denne saken tidligere."

__________________________________________

Det hadde vært interessant å se hvordan andre land hadde oppført seg om de hadde sånne naboer. Israel kvier seg for å gjøre noe med det, ettersom de vet at uansett hva de gjør, så blir de uthengt og hatet og fordømt i FN og verdens media-sirkus. Sånn sett har ikke den anti-semitistiske historien blitt avsluttet, den finner bare nye "drakter" og nye unnskyldninger for å fortsette.

Ordet "okkupasjon" vill i fremtiden bli kjent som en antisemitistisk beskyldnig mot det jødiske folket og staten Israel. Men nå følger mange bare følelsene og har koblet ut fornuften. Fordi det er enklere enn å tenke selv. Eller enklere enn å mene noe mot "alle" andre.

Det er alltid enkelt å følge mengden.... og å tape seg selv. Sannheten er ikke bygd på følelser, men på fakta. Og er man glad i sannheten, så vill man finne det ut. Alle mennesker har ett indre kompass (om du da ikke har tapt deg selv helt) som innerst inne vet hva som er sant og hva som er galt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt