Verdidebatt

Jeg vil vite hva jeg skal frykte

Som menigmann, har jeg noe behov for denne informasjonen? Gjør den godt eller kan den skape engstelse og frykt som igjen kan skape uro i samfunnet vi lever i?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det kan vel ikke kalles en agurknyhet men det er helt klart en "nyhet" man ikke helt vet hvorfor man bør vite om den eller hva man skal gjøre med den.

Myndighetene ved sine representanter har gått ut i presse og sosiale medier for å opplyse om at det kan komme en terrorhandling mot Norge i den nærmeste fremtid. Nå sier jo ikke dette oss noe om det vil kunne komme på norsk jord eller mot norske interesser i utlandet.

Det er helt på sin plass at rette myndigheter får slik informasjon. At politiet med flere vet om trusselen og eventuelt øker sin beredskap. Men jeg som menigmann, har jeg noe behov for denne informasjonen. Gjør den godt eller kan den skape engstelse og frykt som igjen kan skape uro i samfunnet vi lever i.

Skal vi alle gå rundt å frykte alt som kan gå galt ville de færreste av oss overleved psykisk over tid. Noen klarer det jo det holder det med å lese her inne på Verdidebatt for å forstå, men det gjelder nok ikke mer enn en mindre gruppe i samfunnet. Resten av oss foretrekker å ikke bekymre oss for mye over alt som kan gå galt og i det minste ikke gå å tenke på det hele tiden til vi en dag muligens får rett.

Det var jo dette med selvoppfyllte profetier eller historien om gutten som ropte ulv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt