Verdidebatt

Erdogan: "Israelerne overgår Hitler"

Erdogan uttaler: "Israelerne overgår Hitler." Forrykt som slik retorikk er, uttrykker likevel Erdogan noe som slett ikke befinner seg i et tomrom. Det er ikke tilfeldig at Erdogan vurderer at slik uttalelse ikke vil koste ham politisk.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Erdogan sier for nylig blant annet at:

"- Israelerne har ingen samvittighed, ingen ære, ingen stolthed. De forbander Hitler dag og nat, men de har overgået Hitler, når det gælder at være barbarisk, siger Erdogan, der kalder Israels militæroffensiv i Gaza et folkemord." (Kilde: "Tyrkiets Erdogan: Israel er mer barbarisk enn Hitler.")

Jødehatet vokser i Europa. Forrykt som slik retorikk er, uttrykker likevel Erdogan noe som slett ikke befinner seg i et tomrom. Det er ikke tilfeldig at Erdogan vurderer at slik uttalelse

ikke vil koste ham politisk

.

Vi bør heller ikke glemme at Obama betrakter Erdogan som alliert. Uttalelser som denne fra Erdogan, befinner seg ikke i tomrom; de finner i stigende grad gjenklang i mange europeiske befolkninger. Som den danske. Bare ett eksempel: Danmarks utenriksministers Facebookprofil viser tydelig hvor langt retorikken også i Danmark er kommet: https://www.facebook.com/martin.lidegaard.

Også herhjemme vokser slik retorikk i omfang. Og ikke minst i prestisje. Retorikken i den norske offentlighet, ikke minst per politiske, akademiske og mediale personer og institusjoner, er mange ganger til forveksling lik retorikken som de mest rabiate islamistiske terroristorganisasjoner benytter. Hamas' nærmeste allierte per tid er Qatar. Og Tyrkia. Et Tyrkia som EU vurderer som mulig medlemsland.

Vil vi få høre retorikk herhjemme tilsvarende Erdogans siste uhyrlige utspill?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt