Verdidebatt

Show me the money.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Show me the money, var som hentet ut av filmen, med samme ytrykket,og som tom cruise spilte i. Dette er et av de ord denne velstand forkynner Ed Young bruker til å få inn penger til sin menighet, show me the money, show me the money. Jeg har sett mye, men dette er et av de verste tilfellene jeg har sett, og en slik grådigets kultur som sprer seg blant velstands pastorer i mange deler av verden er usmakeligt. Men det som også verre er er at menigheten ikke ser ut til å reagere på dette, de er med på grådighets kulturen ved å gi enda mer, fordi de har blitt lovet at de skal få igjen minst det dobbelte av de gir, da er det til sin egen fordel de gir, og ikke for å bygge Guds rike, og det blir feil. Men hva sier Bibelen om denne velstans forkynnelsen. ?

Sitat søkelyset

Den amerikanske velstandsforkynneren og megakirkepastor Ed Young gir nå løfte om å refundere tienden til giverne dersom de ikke opplever at “Gud åpner himmelens vinduer” over dem, skriver det amerikanske karismatiske magasinet Charisma-magazine mandag. Utspillet til den amerikanske velstandsprofeten som blant annet eier eget jetfly og som blant annet kom kjørende inn på plattformen i en Rolls-Royce er igjen på desperat pengejakt. Denne gang lover den kjente Megakirkepastoren full refusjon av pengene til dem som gir tiende til hans kirke, men som ikke opplever det pastoren omtaler som “et åpent vindu fra himmelen”.

http://www.youtube.com/watch?v=ksKon8kunEE

http://www.youtube.com/watch?v=fXyDVEoWmss

sitat søkelyset

Velstandsforkynnernes grådighet kjenner ingen grenser og det siste trikset fra pastor Ed Young som selv har blitt sterkt kritisert for å leve en lukseriøs livsstil på bekostning av kirken behøver neppe være bekymret for at noen kommer å kreve pengene refundert. I slike kretser er det viktig å ha den rette bekjennelsen og å innrømme at den lovede velsignelse uteble vil neppe noen tørre gjøre, for det blir det samme som å tre frem for pastoren og kalle Gud en løgner og samtidig innrømme nederlag i sitt eget trosliv. Innenfor trosbevegelsen er fremdeles tesen om “positiv tenkning og positiv bekjennelse” ennå levende og farbar teologi, og det vil kreve stort mot og være ærlig nok til å innrømme at velsignelsene uteble. Tros og velstandsforkynnerne har som kjent for vane å love mye på Guds vegne og blir sjeldent stilt til ansvar for sine mange og store løfter.

Jeg tenker hvor langt skal dette gå, og hvor lenge kan menigheten gå med på en slik ukultur som ikke fremhever Guds sak. ?

Alle som går på videre og ikke blir i Kristi lære, har ikke Gud. Den som blir i læren har både Faderen og Sønnen. Hvis noen kommer til dere og ikke fører denne lære, ikke får ham inn i huset ditt, eller gi ham noen hilsen, for den som hilser ham tar del i hans onde gjerninger.

Kan du se det, de lærer falsk lære er involvert i onde gjerninger . Dette betyr at folk som fremmer og hjelp forhånd slik som disse tar del i hans onde gjerninger , blir besmittet av sin hyrde ved å delta i hans onde gjerninger. Mammon er veien til livet er livsmotoet i mange menigheters velstansforkynnere, slike som Joel osteen, Benny hinn osv er i samme katogori,

Det jeg stiller meg undrende til er hvorfor så mange mennesker i menighetene ikke igjennomskuer denne grådighets kulturen som velstande hyrdene har innført, Det er gjerne fordi de selv ønsker å ha enda mer velstand.

Ser vi tedensen i noen norske menigheter? kristne tv kanaler så ser vi jaget etter penger konstant. Lover det ene etter det andre. Er det virkelig slik det skal være ? Nei jeg gremmes over deres oppførsel og at de i tilegg skal representere Guds rike med en slik velstands forkynnelse er direkte flaut og råttent. De driver med vranglære, og utnytter, manupilerer,og spiller på deres følelsene til sine søsken, og får de  til å tro på en større velsignelse, noe de ikke vil få, nårgråigheten er det som er drivkraften. Den dagen de blir igjennomskuet så faller de som fluer, OG DE VIL FALLE TUNGT.

MVH

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt