Verdidebatt

Normalisering av synd blant de troende er stor..

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Hva mener jeg, når jeg skriver at normaliseringen av synden blant troende er stor i dag. Jo det er mange ting i dag som man ikke godtok blant troende før, men som vi gjør i dag. Er det ikke slik eller tar jeg feil? Er det begrunn av at samfunnet har utviklet seg og blitt mer opplyst? eller er det slik at man vil tilpasse oss verden slik at man ikke skiller seg ut? eller er det fordi man undskylder sin måte å leve på, fordi man ikke greier å leve slik som Jesus gjorde.? Det er mange varianter og mange ting man kan bruke som eksempler på dette med å normalisere synden, slik at man ufarligjør synden i sitt liv. Det er lett å ufarligjøre synden i sitt liv, ved å godta den uten å forstå hvorfor man må kjempe i mot synden.

Dette er en tekst som passer til vår tid. Jesu død på korset gjør det faktisk mulig for oss å dø bort fra synden, 1. Pet. 2:24. Rom. 6:2. Det er ikke sant, selv om det forkynnes fra mange talerstoler, at Jesus seiret og døde for at jeg ikke behøver å seire over synd i mitt liv ved å dø bort fra den. Dette er et falskt evangelium selv om det er aldri så populært. Det jordiske i oss må dø, Kol. 3:5. Ved Guds kraft kan vi alle avstå fra kjødets lyster, 1. Pet.2:11, og vi kan motta styrke fra Gud til å følge i Jesu fotspor, han som ikke gjorde synd, 1.Pet. 2:22.Dette er viktig for den troende å forstå at vår kamp fremdeles er i mot kjødets lyster

Jeg tenker på hva er normalisert i forhold til det som var før.? Jo samboerskap blant de kristne er normalisert, og godtatt blant mange kristne i dag. I dag lever mange kristne som samboere, uten å ta et standpunkt på et ekteskapsløfte framfor Gud. I dag er det normalt blant kristne å skille seg. Samfunnet har utviklet seg sier de. Før så var det en skam å gå fra hverandre, men no er det helt normalt å gå fra hverandre, som kristne, men også å gifte seg på nytt, er også helt normalt. Hvorfor strekker man grensene, og hvorfor godtar man dette i de kristnes rekker.? Er man for feig til å gi lyd i fra seg på disse klare ståstedene som er så tydeligt beskrevet i Bibelen? Er det fordi mange menigheter ikke vil miste sin pengestøtte eller medlemmer.? Heller er det for at de føler at de er fordømmende ovenfor sine søsken, når de sier at dette er synd i mot Guds ord.? Mange pastorer som er hyrder i dag lar dette gå forbi ubemerket. Uten at man tar dette opp i elsdte rådet en gang,og uten at den Hellige Ånd er med å viser veien til et rikere og et mer Helligt liv I VÅRE TROSLIV.Ekteskapet er innstiftet av Gud og er Helligt.I dag jobbes det med å normalisere vigelse for de homofile i kirken, og jeg ber om at Gud må gi de åndelig innsikt i hva som er rett og på hva som tår skrevet i Biebelen, slik at den normaliseringen i det kristne livet stoppes, og heller begynner å stå opp for sannheten istede for løgnen.

Hvorfor har det blitt slik? Hvorfor er det mindre kamper i livet blant de troende i dag.? man har falt og man har latt kjødet styre livet istede for Ånden, og da blir det ofte slik at man ignonere synden, slik at livet blir likt det som er normalisert av denne verden, det er de troene som har tilpasset seg verden og ikke omvent. Mange tenker gjerne også at vi er jo bare mennesker, jo det er vi, med mange feil og mangler i våre liv. og vi vet alle hva budskapet formidler, at vi bare er mennesker Uten unntak blir denne setningen benyttet for å unnskylde synd i alle dens former og for å normalisere moralske feil, fravær av Åndens frukter og tilstedeværelsen av verdslighet. og det at man sier vi er bare mennesker, så blir bekreftelsen på en tilstand Paulus omtaler, når han beskriver troende som har et skinn av Gudsfrykt, men fornekter dens kraf 2. Tim. 3:5.

Jeg tenker selv om den populere kristenes live i dag legger trykk på frelse ved tro alene. Det vil da si at man blir frelst ved alene, og ved å tro at du er det, og da uten endring av livstilen i det nye livet vårt. Det vi si at de nye skapninger vi er blitt i Kristus ikke blir nytt, for vi lever akkurat slik som før, og da er det ikke rart at man godtar normaliseringen i våre liv. Da er man ikke frelst i fra sitt gamle jeg. Man må dagelig dø bort i fra det som ødlegger vårt hjerte. Jeg tenker at i mange kristne miljøer, så står baktalelse sladder misunnelse hykleri osv som en del av miljøet, som noe som er normalt. Dette hører jeg fra Ikke kristne mange ganger, og Guds ord forteller oss nettopp at hykleri, missunnelse, og baktalser, er helt utenkelig, og uforeneligt med det å være født på nytt. Hvis man ser i 1 peter,2.1 Hva kommer det av at synd er blitt normalisert, og som akseptabelt i de fleste kristne miljøer i dag. er det for å tilfredstille verden eller sitt eget kjød? Man tenker også på abort og homofili som mange kristene tar bort i fra Bibelen,og dekker over dette med å si at kjærligheten er det man må ha fokus på, ikke det som Guds ord sier om dette. jeg tenker at årsaken til at bevist og aktiv synd blir normalisert, og ufarligtgjort, er at man ignonerer skriftens løfter om et nytt liv, og som da samtidligt ignonerer kraften i Jesu blod, og at den åndelige delen i det kristen livet, blir til et føleri,og stemming, istede for å lytte til hva Ånden virkelig sier oss, slik at fruktene i våre liv kan vokse.

Hvorfor er det blitt slikt i vårt samfunn i 2014, at det gradevis har sneket seg inn en ukultur blant kristne i dag.? At man har valgt en annen vei, en den Jesus pekte ut for oss? Vi kan innrømme at vi er svake mennesker, vi kan innrømme å erkjenne synden vi lever i eller faller i, men det å vende om i fra synden, er ofte det som er vanskelig for den kristne i dag. Man tror gjerne at er man frelst så er man frelst for alltid. Står dette i Bibelen at man kan utnytte Guds uendelige Nåde? Nei. vi må hver dag ta opp vårt kors, døde syndens gjerninger i blodets kraft. å ta et standpunkt om man vil følge Sannheten i Guds ord eller leve slik man gjorde før man ble en nyskapnning. Valget er oss gitt hver enkelt, hva er ditt valg i dag.? Er det å leve slik som før, eller i en nyskapning i Kristus?

Dette er en fin salme 51

Vær meg nådig Gud, i din miskunnhet! Utslett mine overtredelser etter din store barmhjertighet! Tvett meg vel, så jeg blir fri for misgjerning og rens meg fra min synd! For mine overtredelser kjenner jeg, og min skyld står alltid for meg. Mot deg alene har jeg syndet, det som er ondt i dine øyne har jeg gjort - for at du skal være rettferdig når du taler, være ren når du dømmer. Så lær meg da visdom fra hjertets dyp. Rens meg fra synd med isop så jeg blir hvitere enn snø. Gud, skap i meg et rent hjerte, og forny en stadig ånd inne i meg! Kast meg ikke bort fra ditt åsyn! Ta ikke din Hellige Ånd fra meg! Gi meg  igjen din frelses fryd, og hold meg oppe med en villig ånd! Så vil jeg lære overtredere dine veier, og syndere skal omvende seg til deg. Fri meg fra blodskyld, Gud, min frelses Gud! Så skal min tunge juble over din rettferdighet. Herre, lat opp mine lepper! Så skal min munn kunngjøre din pris.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt