Verdidebatt

Biskopene peker på Kirkevalget 2015

Bispemøtet stadfestet i dag sitt ja til forbønnshandling for likekjønnede ekteskap. Dette skal skje ut fra den enkelte prests pastorale skjønn og ansvar. Biskopene peker samtidig på Kirkevalget 2015 for en avklaring av situasjonen knyttet til vigsel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bispemøtets vedtak i sak BM 15/14 er kort og konsist i formen. Mange hadde kanskje håpet på mer utfyllende kommentarer om både hvordan - og hvor - for den konkrete forbønnshandlingen, men med den uenigheten som foreligger blant biskopene var dette et fornuftig kompromiss.

Biskopene peker gjennom sitt kortfattede vedtak samtidig på Kirkevalget 2015 for en avklaring av spørsmålet om kirkelig ekteskap for likekjønnede. Dette bekreftes blant annet gjennom biskop Halvor Nordhaugs uttalelser til Dagen 23. mai: " - Det skal velges nytt kirkeråd og eventuelt bli tatt nye initiativ. Bispemøtet avga læreuttalelse høsten 2013 som innspill til Kirkemøtet. Jeg tror de fleste er innstilt på å avvente neste kirkemøte. Ballen ligger nå hos dem".

For oss som arbeider for at homofile og lesbiske skal få gifte seg i kirka, er dagens vedtak i Bispemøtet derfor bare et nytt puff i ryggen for å mobilisere fram mot Kirkevalget 2015. I Kirkemøtet 2014 manglet det noen få stemmer på at kirkelig vigsel for likekjønnede fikk flertall. Samtidig ble vedtaksforslaget som stadfestet det tradisjonelle synet på ekteskapet nedstemt.

Etter Kirkevalget 2015 håper vi på et klart votum for å åpne folkekirka for homofile og lesbiske som ønsker å feire kjærligheten med kirkelig vigsel.

Gunnar Winther, medlem Nidaros bispedømmeråd og Kirkemøtet

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt