Verdidebatt

Ottosen

Ottosen og Endsjø Espen Ottosen hopper til Endsjø, en homoseksuell religionsprofessor, som også har vært ute for å ta meg flere ganger. Ottosen siterer en halv setning, tatt ut av kontekst.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ottosen og Endsjø

Espen Ottosen hopper i sitt forsvar for sin egen manglende argumentasjon mot at jeg fikk Fritt Ords Prsi i 2009 til Endsjø, en homoseksuell religionsprofessor, som også har vært ute for å ta meg flere ganger. Ottosen siterer en halv setning, tatt ut av kontekst. Mitt svar sto på trykk i Dagbladet 13.11.12, se nedenfor. Dette sier litt om hvilken side av debatten Ottosen i virkeligheten støtter. Det ser også ut som om Ottosen selv kan karakteriserer personer han ikke liker uten noen begrunnlese, men at når noen karakteriserer personer med begrunnelse, så er det galt for Ottosen.

Selv begynte han med sin negative utlegning av meg som person allerede i sin anmeldelse i Utsyn avInn i virkeligheten, fra humanetikk til kristen tro(2010), også lagt ut på verdidebatt, om jeg ikke husker feil. Hans anmeldelse fikk et eget oppslag i VL 02.12.2010. I denne anmeldelsen er det heller ingen konkretiseringer av hva jeg hadde skrevet i boken som var galt. Ikke i senere angrep heller, og heller ikke nå, når han konstruerer en forskjell mellom meg og Øivind Benestad.

Jeg vet ikke om Espen Ottosen selv debatterte offentlig mot den forfalskede ekteskapsloven før 2009, men hans aggresjon ovenfor meg som gjorde det, og som fikk en pris, er mer påfallende. At den varer i årevis er også påfallende.

Her følger mitt svar til Endsjø i Dagbladet 13.11.12:

Uten foranledning går Dag Endsjø, professor i religionsvitenskap ved UiB, løs på meg i Dagbladet 13.11.12. Han refererer til et sammensurium som han kaller for mine synspunkter i bokenKampen om ekteskapet og barnet, konsekvenser, argumenter og analyser. (2009)Men han bruker ikke sidetall eller hele setninger. Han hevder at han siterer, men her er ikke ett eneste sitat. Han må tro at han kan boken min utenat, men ingenting stemmer. Godt gjort av en akademiker. Underviser han i samme stil?

Endsjø er en hatefull, fanatisk mann, som ikke bryr seg om fakta, når han vil arrestere noen. Allerede i 2008 var han etter meg i avisspaltene. Hans utlegning av mine synspunkter er patetisk. Jeg skal visstnok også mene at enslige og samboere er med i en universell kamp mot åndelige verdier, mening, sannhet og god moral? Jeg har selv vært samboer i mange år, nå er jeg enke og enslig.

Kanskje er Endsjø sint fordi hans og andres sjikaner i disse årene ikke har gjort meg stum, redd og liten? Jeg slåss fremdeles for at ektepar som ble gift før 2009 i et demokrati må ha rett til å reise sak om eget ekteskaps gyldighet, når de aldri ville ha latt seg overføre til de nye lovene. Det må være en del av menneskerettighetene. Nå er ektepar tvangsoverført, ekteskapsloven er fjernet, men partnerskapsloven lever videre. Kanskje Endsjø er sint fordi jeg fremdeles mener at de nye lovene som konstruerer familien, bygger på løgn og umenneskelighet, ettersom ekteskapet er iboende heteroseksuelt og alle barn har rett på en far, selv om denne retten er fjernet i norsk barnelovs § 4 a? Far og mor er Guds gave som ingen mennesker har rett til å ta fra noen barn?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt