Kommentar

Illustrert sakte-radio fra NRK

Med 60 timers direktesendt salmemaraton tar NRK sakte-TV til det ekstreme.

Mange lo av Bergensbanen minutt for minutt (i hvert fall på forhånd), og nesten like mange var skeptiske til Hurtigrutens direktesendte langtur. Fjorårets Sommeråpent-seilas ble derimot hyllet lenge og vel, helt til en del kommentatorer gikk lei av konformiteten og begynte å mene at nå fikk det holde med sakte-TV.

NRK lar seg imidlertid ikke stoppe av besserwissere eller av Human-Etisk Forbunds Jens Brun-Pedersen, som lar korstoget mot radioandakten stå og i stedet nøyer seg med å antyde at «fantasien begynner å få noen begrensninger i NRK». Statskanalen planlegger nå direktesendt avsynging av alle salmebokas 899 salmer fra Vår Frue kirke i Trondheim. Det kommer til å ta 60 timer og ligger an til å bli det mest ekstreme sakte-TV-prosjektet hittil.

Mens tidligere minutt-for-minutt-konsepter har vært båret av tidvis fantastiske naturbilder, godt krydret med Halvdan Sivertsen, Hellbillies, Helene Bøksle og Postgirobygget, er det lydsporet som er hovedpoenget i salmesatsingen.

Et søk i Vårt Lands eget bildearkiv (som bør være blant landets beste på salmebilder) viser tydelig hvor lite visuelt salmesang er. NRKs kamerafolk og produsenter må virkelig prestere dersom ikke dommen over maratonprogrammet skal munne ut i spørsmålet om hvorfor de heller ikke laget sakte-radio denne gangen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar