Verdidebatt

240 søkere på 1 ufaglært industrijobb!

I dag er det lønningsdag for Norge, dvs. olje, hva med i morgen? Hvor skal samfunnet etterhvert gjøre av eldre arbeidssøkere, lavt kvalifiserte innvandrere og unge ressurssvake?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er 56 år og arbeidsledig.

Her om dagen tok jeg kontakt med en større industribedrift, der jeg hadde jobbet i min ungdom. Jeg ville bare legge inn min CV, i tilfelle noen var syke eller til et engasjement. Jeg regner ikke med å få fast jobb i min alder.

Men personalpersonellet sa at det ikke var noen vits. De hadde nylig lyst ut en vanlig industrijobb, en jobb på gulvet for ufaglærte og fikk 240 søkere! De hadde nok søknader og trengte ikke min i tillegg.

Da jeg vokste opp kunne du alltids få deg arbeid enten i kommunen eller i noen av de store industrifabrikkene. Men ikke nå.

Hvor skal dette ende? Vi har nå rekordhøy innvandring, mer enn USA forholdsvis har hatt noengang etter borgerkrigen i 1850- årene.

Er det noen der ute, særlig politikere som har et forslag til hvor Norge skal putte sånne som meg, etter at olja i Nordsjøen er pumpet opp?

Jeg regner ikke med å få så mange svar her på Verdidebatt, for av erfaring vet jeg at kristenfolket er mest opptatt av å diskutere Tusenårsriket, Treenigheten eller Armageddon (sikkert viktig det også)!

Men det kunne kanskje være en forvirret sjel der ute som tenkte på hva gamlinger som meg og de som kommer etter oss skal sysselsettes med!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt