Verdidebatt

Forskjell på våpentrening

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Våpen er for det meste skapt for å drepe. Millitære våpen er skapt for å drepe mennesker vanskeligere enn det er det vel ikke. Det spiller fint lite rolle om drapene er i selvforsvar eller benyttes til angrep når det kommer til opplæring i hvordan våpnene fungerer. De fungerer som kjent til begge deler.

Det er da forunderlig at en rekke politikere og samfunnsaktører ser ut til å mene at det å lære å bruke våpen i forsvaret er annerledes enn å lære å bruke våpen andre steder enten det er i Syria eller på skytebanen for å ta jaktprøven.

Min skarve erfaring fra forsvaret for omtrent tretti år siden var vel at vi lærte å bruke våpen så det holdt men det var svært lite fokus på hva det å bruke våpnene resulterte i. Død og fordervelse snakket man lite om i forsvaret. Titusner av skudd og utallige ulike våpen fikk vi opplæring på men vi så ikke snurten av en likpose under opplæringen.

Det er i så måte underlig at det skal en leder fra Islamsk råd i Norge til for å fortelle oss hva våpnene kan utrette og hva deres hensikt i det store og hele er. Muligens politikerne burde ta dette til seg så kan det jo hende at de ikke sender ut norske våpen rundt om i værden i den tro at disse skaper fred og fordragligeht bare fordi de er norske og snille våpen.

I denne saken fortjener lederen av Islamsk råd støtte og mange norske aktører som har blitt opprørt fortjener en skrape. Men det vil vel neppe skje.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt