Verdidebatt

1 mai og gode gamle dager...

Hentet fra: http://toreblogginfo.blogspot.no/2014/04/1-mai-i-gode-gamle-dager.html

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg bruker ikke å bry meg så mye om 1 mais feiringen, ettersom jeg tenker at sosialismen og kommunismen har stort sett kuppet dagen. Ikke missforstå, jeg som alle andre, liker arbeidernes rettigheter. Men velsignelsen over ett land kommer alene fra Herren. Uten Hans velsignelser, så kan Norge like lett bli ett u-land. Vi trenger mer kunnskap om skaperen, enn om sosialismens renkespill og forførelser.

Ondskap har alltid eksistert, også i de "gode gamle dagene", men Gudsfrykt og nøysomhet har beriket dette landet. Mødre som har tatt seg av barna, menn som har jobbet, gjennom kriger, sorger, gleder, oppturer og nedturer.

Men de gamle forsto en ting når det gjaldt forsvaret av et land, at uten Gud, så var vi blottlagt.
Her ett utdrag fra "Gud signe vårt dyre fedreland"

Vil Gud ikkje vera Bygningsmann,
Me faafengt paa Huset byggja.
Vil Gud ikkje verja By og Land,
Kann Vaktmann oss ikkje tryggja.
So vakta oss, Gud, so me kann bu
I Heimen med Fred og Hyggja!

Dette viser noe av mentaliteten for nesten 200 år siden. Selv om det da som nå fantes mye ugudelighet, så fantes det en strøm av Gudsfrykt som gikk gjennom hus og hjem, og dette var offisielt akseptabelt på høyeste nivå. Om ikke i gjerning i det skjulte, så iallefall offisielt og utad.

Og så lenge vi fryktet Gud, så velsignet Gud også Norge, om ikke med rikdom, så iallefall med en frykt for Himmelens Gud, Abrahams og Jakobs Gud: JHVH, og Hans sønn Jesus Kristus.

Jeg sier ikke at livet var lettere da, eller at man ikke havnet i vanskeligheter som nasjon og enkeltindivid. Men la meg si noe om å ha det bra: Det å leve i umoral og glemme de usynlige verdiene og så "nyte" det gode livet det til man invendig blir ett tomt skall, så selger man bort sin sjelefred. Og kan jeg ikke forstå at det er ett bra liv. Å ha en god samvittighet på innsiden for de riktige tingene (Jmfr med Guds buder og lover), selv om man ikke er kristen, så er dette noe som skaper enn grunnmur i samfunnet. Og når vi river ned de "usynlige" grunnmurene, så tar det en stund før vi ser det faller, men når det faller, så faller det fort.

Dagens ugudelighet gir pris til Kua for at han gir oss melk, men enser ikke kuas skaper så mye som 5 minutter om dagen. Og ikke bare det, man lærer sine barn å prise kua i nesten noe som er en lovsang. Men de kristne bordbønneversene skal helst bort, i den "moderne tiden".

La meg si noe om den moderne tiden. Det mange kaller moderne, kaller jeg nyhedendom. Egentlig, om man grunner litt på det, så reverserer vi samfunnet tilbake til da Tor og Odin regjerte over våre forfedre, men i finuerlig "moderne" innpakkning. Hvitekrist satte stopp for barnedrapene av uønskede barn, men idag, så har vi begynte igjen å kvitte oss med de vi ikke ønsker å ha, i mors "trygge" mage. Det er egentlig det samme som de gamle vikingene gjorde, men da vi ikke ser det selv eller er med på det selv, så tenker vi ikke stort over det.

Vi priser også vitenskapen og deres vidunderbarn for alt hva de kan, men selv ikke den flinkeste av dem klarer å skape ett liv som teks ett gress-strå. Manipulere, ja, men ikke skape. Og for en idoti å tro at noen ting blir til av seg selv. Selv ett "big bang" må jo være iscenesatt av noen. Men vi later som Han (altså Skaperen) ikke finnes.

Men Gud finnes, og fordi Han ga oss den frie viljen, så lar Han oss holde på i vår blindhet. Men en dag, så skal Han dømme levende og døde, og da er det forsent å be Fader vår eller å sitere bibelvers.

Det er nå nådens tid er. Det er nå frelsningens dag er. Kom å ta imot Jesus og få fred med skaperen. For uansett hvor mye vi har brutt Hans lover, så vill Han tilgi, om vi kommer til Ham. Og ved Korsets kraft tar Han bort våre synder og putter dem i glemselsens hav. Du er født på ny og klar for Evigheten. Så ta imot Han, mens det ennå er dag!

Be denne bønnen: Jesus jeg er en synder. Jeg kommer til deg med ett oppriktig hjerte og bekjenner mine synder. Jesus tilgi meg. Jeg vil starte på nytt, og jeg vill at du skal være min Herre. Herre jeg vill ikke lenger være uavhengig av Han som er Livets Kilde, men hver en dag vill jeg la ditt liv strømme gjennom meg. Jesus, jeg vill følge deg, der du vill jeg skal gå.

Ber du med ett oppriktig hjerte, så er du frelst. Da bør du melde deg inn i en menighet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt