Verdidebatt

Den haltende i troen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Hva vil det si å være haltende i sin tro? kontra det å synde på nåden bevist.? Når jeg skriver mine innlegg så er det ofte til søsken i troen. Selv om man har forskjellige forståelser på læren,så er man som søsken bundet til hverandre i Troen på Kristus. Utifra den tro, og grunnlag så velger man selv ut den vei man ønsker å gå i sitt trosliv.Vi kan både oppmuntre hverandre i form av påminnelser av det Guds ord sier, eller at man også kan formane hverandre når den tid kommer. Dette er ikke for å dømme noen når man formaner andre trossøsken, men for at man kan tenke igjennom sitt eget liv, som også jeg trenger å gjøre på min vei i Jesu fotspor. Når jeg skriver innledningsvis, hva vil det si å være haltende i sin tro kontra det å synde på nåden,? Så er dette en vesentlig forskjell i det kristne livet. Den haltende vil gjøre noe med sitt liv, om han faller så reiser han seg opp i sin ydmykhet og i sin svakhet så innrømmer Han sine problemer for Gud, og får nåde,slik Tolleren innrømet sin svakhet. Mens en som synder på nåden bevist i sitt hjerte, er da med sin viten, og forstår gjerne at det livet man lever selv ikke er i tråd med Guds ord,og som da ignonerer det som står skrevet i Guds ord, men istede for så lever man heller på det ene og det enkle grunnlaget, at det ikke er fordømmelse i Kristus. Det er sant at det ikke er fordømmelse i Kristus, men når man utnytter den delen av nåden, så lever man i bevist synd, og uten å vende seg bort i fra denne synden man er bundet til. Det er å synde på nåden. Derfor så er det viktig at man skiller dette, med å leve som en svak haltende kristen, kontra en kristen som lever bevist i synd uten at man tar et oppgjør med synden, og innrømme at man er svak for denne synden. og har man først begynt å leve i synden, så er det lett å synde på fler ting i sitt tros liv, for hjertet forherdes fort, når man først har ignonert en ting som man egentlig skulle ha forsaket. Kan man forstå denne forskjellen det med  synde bevist på nåden, og det å være haltende og svak på sin vei?

I dette lille avsnittet så forteller Charles Haddon om den haltende som er p vei til himmelen.

Det finnes mange haltende, så vel blant menn som kvinner. Du kan treffe mange av dem bare på en time. De er kommet inn på den rette vei og forsøker å gå framover, men det faller dem så vanskelig. De er som lamme. På veien til himmlene vil en finne mange krøplinger. Disse stakkars sier kanskje i sitt hjerte: Hva skal det bli med oss? Synden vil overmanne oss, Satan slår oss ned. «Haltende» er vårt navn og vår natur. Herren kan aldri få gjøre oss til gode soldater, nei, ikke engang til brukbare ærendsgutter.Nå vel, men frelser oss gjør Han likevel, og det er ingen liten ting. Han sier: «Jeg vil frelse det haltende». Noen vil spørre: Hvorledes kan en slik haltende mann løpe banen til ende og vinne kronen? På den måten vil den Allmektige få all ære.Å, Herre, om jeg enn skulle halte i troen og bønnen, i takksigelse, i tjeneste og tålmodighet, så frels meg dog. Jeg bønnfaller deg om det. Du alene kan frelse en slik krøpling som meg. Herre, la meg ikke omkomme fordi jeg er blant de haltende, men før ved din nåde selv de skrøpeligste pilgrimer fram til målet, ja endog meg. Fordi du har lovet dette, vil jeg, som Jakob, holde ved i bønn og gå fremad om jeg enn skulle halte på min hofte.

Se, på den tid vil jeg utslette alle dem som plaget deg. Da berger jeg de haltende og fører de bortdrevne sammen. Jeg gir dem ære og ry over hele jorden, der de er blitt vanæret.sef 3,19

En god beskrivelse av den haltende som faller mye i sitt trosliv, men alikavel har den halte en forståelse på sitt Guds nærvær,i sin svakhet for sin synd. Jeg tenker at det er mange i vårt samfunn som vandrer på veien til Himmelen, med sine svakheter og og sine fall, men alikavel reiser seg og beskjenner dette for Gud.Da er det alikavel håp og nåde å få for den halte:)

Men det står verre til den som synder på nåden som så mange kristne gjør,uten å ha denne ydmykheten i sitt liv, de både støtter løgnens lære og lever i synden. Den må omvende seg fra synd, for å få nåde for sine syndige livstil. Det gamle livet blir hengendes igjen, istede for at det nye livet blir syneligt i deres liv, og man blir bundet opp, og tar ikke oppgjør med dette slik den haltende alltid prøver på. man må se den store forskellen på dette, for dette er viktig for hver enkelt å forstå som troende.For den haltende prøver i sin svakhet å leve i Kristus fotspor,menns den som synder på nåden gjør ikke det.

Ser man forskjell på dette, med den haltende og den som synder på nåden?

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt