Verdidebatt

Tiden for enden og jubileumsåret

Hentet dette fra min egen blogg: http://www.toreblogg.info/355739071

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi nærmer oss Jesu komme, og jeg snakker ikke lengre om 100 år, eller 50 år, jeg snakker kanskje om mindre enn 5 år. Jesus sa vi ikke skulle vite dagen eller timen, men samtidig la han spor ut til oss, eller det vi kaller tegn, for at vi skulle forstå hvor i Hans tidskjema vi er i.

Under 2 verdenskrig var det mange som mente at enden var kommet pga all trengselen som da var, men det manglet endel profetiske oppfyllelser til at det kunne være rett tid.

Gud tidsskjema: Jødene, landet og Jerusalem

Da Israel ble opprettet i 1948, begynte Guds endetidsklokke igjen å tikke. Det er viktig å se dette i henhold til Jesu egne ord:

"Lær en lignelse av fikentreet: Når det får sevje i greinene og skyter blad, da vet dere at sommeren er nær. Slik skal også dere vite, når dere ser alt dette, at han er nær og står for døren. Sannelig, jeg sier dere: Denne slekten skal ikke forgå før alt dette skjer" Matt 24:32-34

Vi skulle forstå tegnene, og at denne slekten, den jødiske slekten, skulle ikke forgå før alt dette skjer. Mange bibeltolkere mener at den slekten som så Jerusalems opprettelse, vill også ikke forgå før alle profetiske ordene om Mesias gjenkomst oppfylles.

Fikentreet er også ett bilde på Israel.

Jesus forutsier i Lukas Evangelium Jerusalems fall og opprettelse: "De skal falle for sverd og bli bortført til alle folkeslag som fanger. Og Jerusalem skal tråkkes under fot av hedninger helt til hedningenes tider er til ende." Lukas 21:24

Dette ble oppfylt i år 70 e.kr. da Jerusalem ble under hedningenes herredømme, og det i helt frem til 1948. Det siste delen av verset tyder på at når hedningenes tider (herredømme) nærmer seg helt til slutten, så skal Jerusalem igjen bli gitt tilbake til de rettmessige eierne: Israelittene, Abrahams ætt (Abraham ble født 1948 f.kr).

Men tiden fra 1948 til idag har gått langsomt, og det har vært en sovetendens de siste årene spesielt i de veslige menighetene, jmr med Matteus 25:1-10. Disse jomfruene sovnet/sover ettersom alt sammen drøyde ut. Kanskje fordi tegnene for Hans komme har hele tiden vært der, men ettersom ting ikke skjer umiddelbart, så mister man også lett forventingene.

Blodmåner

For noen år siden var det en som fant blodmåner i NASAs database, både i fortiden og i fremtiden, og samtidig fikk han sterkt en tanke om han burde sjekke de jødiske høytidene sammen med de. Og han fikk ett sterkt sjokk, da han så at blodmånene i 1948-49 forekom ved påske og Løvehyttefesten (og det ble krig og Jerusalem ble delvis befridd), samme i 1967-68, (det ble krig igjen, og Jerusalem ble så godt som befridd, utenom Tempelhøyden). Og så dukker Blodmåner 2014-2015 opp nå først den 15 april i vår kalender, så ved Løvehyttefesten i høst, og så gjentar det samme seg i 2015.

Da bør vi minnes Herrens Ord: "Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i larmen fra hav og brenninger" Lukas 21:25

Tegnene i sol, måne og stjerner kan ikke manipuleres eller ordnes. Når de tegnene inntreffer, så vet vi hvor vi er i Guds tidsskjema. Les også Joels profeti gjengitt i Ap.Gj 2:

"I de siste dager skal det skje, sier Gud,.......Solen skal forvandles til mørke og månen til blod før Herrens dag kommer, den store og strålende" Herrens dag er også ett annet navn på det som blir åpenbart i Johannes Åpenbaringer.

Tegn skal vise seg, og solen skal forvandles til mørke som vill skje 15 mars 2015 (total solformørkelse) og blodmåner nå først den 15 april, så til høsten ved Løvhyttefesten, og gjenta seg ved de samme jødiske høytidene neste år, 2015.

Rabbi Ben Juda Samuel og Jubileumsårene

Legg da til Rabbi Ben Juda Samuel, som levde 1140 til 1217 e.kr, som kom med Jubileumsår 2017-18, en profetisk fremstilling av de 50 jubileumsår ganger med 10. Han skriver:

Rabbi Juda Ben Samuel - "Når ottomanerne (Tyrkerne) - som allerede var en kraft å regne med i Bosporos (grensen mellom Europa og Asia) i tiden som Juda Ben Samuel levde - de vill erobre Jerusalem og de skal herske over Jerusalem for åtte jubileer." Etterpå Jerusalem vil bli ingenmanns land i ett jubileum, og deretter i den niende jubileum vil Jerusalem igjen komme tilbake i besittelse av den jødiske nasjon -. Som ville bety begynnelsen av den messianske endetiden "

De ottomanske tyrkerne fikk kontroll over Jerusalem i 1517, og legger man til 400 år (som er 8 jubileumsår) til 1917, da den engelske generalen Allenby tok over byen. Dette skjedde på Hanukkah den 17 desember 1917. Tyrkerne kapitulerte 30 oktober 1918 og Folkeforbundet (forløperen til FN) overdro Tyrkia, Syria, Egypt og Israel (med Jerusalem) som da ble kalt Palestina (Palestina var ett navn Romerne fant på i ca 135 e.kr, ett navn som betyr filisterne, de urgamle fiendene til Israel) til det britiske imperiet.

Så skriver Rabbi Ben Samuel i profetien "Etterpå Jerusalem vil bli ingenmanns land for ett jubileum."  Altså, ingen ville ha hele eiendomsretten i 50 år, altså frem til 19 juni 1967, hvor Jerusalem ble atter igjen, etter ca 1900 år i utlendighet, igjen Jødenes eie. Den linjen i Jerusalem før 1967, som delte Israel fra Jordan, ble kalt Ingenmannsland både av jødene og jordanerne.

Rabbi Ben Samuel fortsetter  "Den niende jubileumet så vill Jerusalem igjen komme tilbake i besittelse av den jødiske nasjon - som vil bety begynnelsen av messianske endetiden."

Så den tiende jubileumsåret er snart på slutten, og vi vet ikke helt hva som skjer og i hvilken rekkefølge ting vill skje innen tidsrommet 2017-18. Men det er ingen tvil om at Jesus står på døren og banker på våre hjertedør for at vi skal våkne opp av vår slummer, søvn og sløvhet, så vi kan være rede.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt