Verdidebatt

I stillhet skal din styrke komme!

Flytt fokus fra det utadvendte og overfladiske, til ditt indre, åndelige liv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"I stillhet og tillit skal deres styrke være", står det i Jesaja 30. Ja, gjennom stillhet med Gud blir vi kjent med Gud og vi kan lytte til Hans stemme.

Moses var en person som måtte bli kjent med Gud i ensomhet som sauegjeter. Moses gikk fra å være en ekstrovert person i det utadvendte og overfladiske Egypt til å bli en introvert person som ble kjent med Gud i stillhet.

Lenge har jeg levd i den tro at det å åpne seg for Gud - og bli mer kjent med Ham - er ensbetydende med å åpne seg sosialt og bli mer utadvendt, for deretter å "trekke Gud inn i mitt hjerte" utenfra. Men jeg har forstått - i egenskap av å være en ganske introvert person - at Kilden til Guds kraft faktisk ligger inni meg. Derfor må jeg trekke meg inn i meg selv - ikke gå ut av meg selv - for å komme nærmere Gud.

Eksempelvis er jeg nærmest Gud helt alene på en fjelltopp, uten støy og mange andre distraherende inntrykk rundt meg. Da får jeg best kontakt med Gud inni meg, gjennom Den Hellige Ånd.

Som en kristen broder sa: "Ødemarken er et sted der Gud taler".

Dersom man selv ikke har rom for nok stillhet sammen med Gud - i ensomhet - så kan det bli vanskeligere å få nok kraft til å gå ut for å vinne andre mennesker for Kristus.

Jeg har tidligere skrevet litt om det å være introvert (blant annet i menigheten), og etterlyser en mulighet til stillhet, refleksjon og kontemplasjon i menighetene. Det skal ikke bare være den utadrettede, kollektive lovprisningen med fokus på det ytre, men det er på tide at vi begynner å se innover - til Kilden - i hjertet vårt. Det er ikke noe galt i å være utadvendt og sosial, men dette er ikke en forutsetning for å komme nærmere Gud.

Jeg ønsker å oppmuntre deg som føler at du ikke "strekker til" fordi du ikke føler deg sosial og utadvendt nok: Du har en fin mulighet til å få en god nærhet til Gud gjennom å trekke deg tilbake og unngå all støyen rundt deg.

Flere ting jeg har skrevet om det å være introvert (kronologisk):
- Introvert: Endelig forstår jeg hvem jeg er!
- Introvert: Sosial voldtekt
- Introvert: Observere og analysere
- Introvert i menigheten: Den introvertes dilemma

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt