Verdidebatt

En Falsk omvendelse fører til en falsk fred.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Når man leser i Paulus ord, så må man ofte ransake sine egne hjerter,og vår egen forkynnelse og læresettninger, om dette stemmer med Guds ord. Da tenker man har man forstått sannheten i Guds ord, den hele fulle sannheten som er oss gitt ved den Hellige Ånd? For når JESUS FORKYNTE EVANGELIET OM OMVENDELSE, SÅ PAKKET HAN IKKE INN BUDSKAPET OM OMVENDELSEN FRA SYNDEN. Har man klippet bort mye av det vesentlige i Guds ord, til sin egen fordel, og andres fordeler.? Er jo et spørsmål man ofte kan stille seg når man ikke følger Kristi sanne lære om hva egentlig omvendelse er for noe i våre liv, og hva dette betyr for vår liv. Man skal forsaka det gamle livet og følge Jesus i det nye livet. Men koster det for mye å gjøre dette siden mange klipper bort mye av sannheten i Guds ord? Har man senket standarden i Guds ord, ved å fortelle folket bare tro og bli frelst.? E r dette nok?

Når man ser på Kirken i dag, hvilken standard lever kirken utifra i dag? så tenker jeg insisterer vi det evangeliske på en Bibelsk gudfryktig sorg?, som et bevis på sann omvendelse i dag?, eller er det slik at man leder uomvendte mennesker inn i en falsk fred? lar man dem tro at alt det Gud krever av dem er å si Jeg tror på deg Jesus? Har man kortet inn på den ekte overbevisningen om synd? Har man hoppet inn og tilbudt frelse til dem som faktisk ikke har omvendt seg, og som ikke har sørget for sine overtredelser, og som ikke har sett den overmte syndighet i sine synder, så de bare har søkt troen , så man bare kunne gjemme sine bægjer bak den? for man kan høre til stadighet om fryktelige overdrivelser om hvor mange mennesker som har kommet til tro på Jesu igjennom forskjellige tjenester, kristen rapotere at mengder av mennesker ble freslt da de forkynte i fengsler, skoler på stevner møter mmmere, der sier man jo at alle på stedet ga sitt hjerte til Jesus,og da man var ferdig med å forkynne kom alle sammen frem for å mota frelsen

Jeg må si at dette er ofte en tragisk overdrivelse , for det som ofte kan skje, er at alle ganske enkelt gjentar en bønn, man ber ganske enkelt det man blir fortalt, at man skal be, og få av de griper egentlig det man egentlig sier, deretter går man til hver sitt til sitt gamle liv.og da tenker jeg at slike mennekser vil jo aldri erfare den Hellige Ånd som et resultat av dette, så de vil aldri egentlig oppleve oden sanne omvendelsen, for de får aldri en forståelse på hva man har omvendt seg fra, og tragisk nok så har man jo tilbudt disse menneskene noe som Jesus aldri tilbød menneskene, en frelse uten omvendelse. trist og tragisk. Derfor er det mange falske kristne som ikke har vendt om i fra sitt gamle jeg. og er da ikke blitt født på nytt, Og jeg tror at kirken til og med har tatt følelsene bort fra overbevisningen om synden. NÅr man tenker på dette, og man ser seg litt rundt på de forskjellige møter man er på, der man da opplever frelste mennesker, så ser man nesten aldri tårer på kinnene til den frelste lengere, Jeg vet jo at ikke tårer kan frelse noen, men Gud skapte oss alle menneskelige, med ganske ekte følelser, og ennhver synder som er på vei til helvete, og som har blitt berørt av Den Hellige Ånd, føler jo en normal dyp sorg over de måten man har såret Herren med.

Apostelen Peter følte jo også den slags gudfryktighetsorg da han nektet på at han kjente Jesus, han minntes de ord Jesus hadde sagt, før hanen galer to ganger skal du fornekte meg tre ganger, og han tok det til hjerte og gråt mark 14,72 Da Peter husket på disse ordene ble han overmannet av følelser. Og med ett løp han gjennom Jerusalem, gråtende: Jeg har forrådt Herren.Kjære, vi kan ganske enkelt ikke produsere denne slags anger i vårt eget kjød. Bare den Hellige Ånd kan åpenbare for oss hvordan vi, lik Peter, har såret vår kjære Frelser. Og den åpenbaringen burde fylle oss med dyp sorg.Er det slik i dag at omvedelsen er uten anger og syndenød? er det bare å ta i mot Jesus uten å forstå hva omvendelse egentlig betyr? Hva skal man da omvende seg fra hvis man ikke hvet hva det nye livet handler om? Er man for sløve eller tar man på frelsen for lett, når man ikke forkynner omvendelsens kraft til frelse?

Dette er både alvårligt og viktig å forstå for hver av oss som formidler et budskap ut til denne verden, også til mange av de falske kristne som ikke har omvendt seg fra sitt gamle liv, det er jo gjerne ikke rart at man godtar så mange ting, når man ikke vet at dette er synd som for eksempel kan mange kristen leve som samboere, eller  bægjere andre eiendom ute at de føler at man bryter Guds bud.for de 10 bud er jo vår rettesnor i livet.Hva er vitsen med de 10 bud når vi har Jesus?

For å se behovet for å trenge Jesus i vårt liv så må vi la de 10 bud speile vårt liv. Har vi brutt noen av budene? Hvilke bud har jeg brutt? Når jeg så ser at jeg har brutt budene og vet at Gud vil dømme meg, ser jeg hvor fortapt jeg er. Dette gjør meg liten, svak og fattig. Det hjelper ikke hva jeg gjør for å prøve av meg selv å forbedre det, fordi jeg allerede har syndet. Eneste løsning på å ikke havne i fortapelsen er å ta i mot Jesus Kristus av et helt hjerte og la Han omvende meg fra syndene som jeg har levd i.
Det er de 10 bud som viser meg at jeg er fortapt, men med frelsen og som et nytt menneske i Jesus Kristus har man frelsen og fri fra synden. Da vil man heller ikke bli dømt under de 10 bud. Derimot er det fortsatt vår definisjon på hva som er synd. Djevelen vil ikke slutte med å friste, men vi må klare å stå imot fristelsene, fordi vi kan miste frelsen hvis vi vender tilbake til vårt gamle menneske og fyller hjertet med synd.og da er det viktig med forståelsen om en sann omvendelse som gir den sanne freden.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt