Verdidebatt

TIL ETTERTANKE.....

SYND ER LOVBRUDD....

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Loven må til - for den forteller oss hva som er synd. For "synd er lovbrudd". På hebraisk blir loven kalt Torah, som igjen kan oversettes til lære og instruksjoner fra Gud. Hvem kan sette seg over Gud og forkaste Hans lære og instruksjoner? 

Idag har vi fått en god del kristene miljø/grupper hvor dette er vanlig. Man kan nærmest si at «jeg har lov til å gjøre hva jeg vil» og hvor ofte hører man ikke forkynt at dette er loven...og den gjelder ikke ? Ja, vi kan virkelig gjør som vi vil , men ikke alt fører deg/meg nærmere Gud og ofte lenger bort fra sannheten. Helt til nesten alt lys blir borte. 

"Jesu ... blod renser oss fra all synd." 1. Joh.1,7. "Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og RENSER OSS FRA ALL URETTFERDIGHET." vers 9. Jesus sa: "Gå bort, og synd ikke mer." Joh.8,11. Det ville ikke Jesus ha sagt om vi ikke kan overvinne synden ved Jesu hjelp. 

Når den nye pakt i Jer.31-32 en dag inngås med Guds folk, fjernes ikke budene. Nei, de nedlegges i menneskenes hjerter slik at alle kan holde dem uten kamp og strid. I dag lever vi under pakten til syndenes forlatelse i Jesu blod. I denne tiden må vi stadig kjempe mot synden i våre live. Men Jesus er med og hjelper oss. Om vi opphever budene, har vi gitt etter for den ondes påstand om at de er for strenge - umulige å holde. Men de er vår rettesnor. Og ved Jesu hjelp driver vi ikke lenger med mord, tyveri, løgnaktighet, misunnelse osv. Hvis vi som er kristne hevder at vi ikke kan slutte med slike ting, har vi jo stilt oss last og brast med den onde. 

Det er nøyaktig med Guds lov som med loven om fartsgrenser f.eks. Om vi alltid bryter den loven (hvilket mange gjør), så ville det jo være galskap å oppheve den. Likedan er det med Guds bud. De er rettesnoren - og vil i likhet med loven om fartsgrensene alltid gjelde. Og om vi ikke holder dem, ja, da må "vi betale bøter". Å overtre Guds lov straffer seg selv og vil alltid påføre oss trøbbel. Til slutt skal vi da også dømmes i henhold til våre gjerninger - ikke i henhold til en tro uten gjerninger. 

Absolutt alle kommer for dommen: "For tiden er kommet da dommen skal begynne med Guds hus. Men begynner den med oss (Peter, som er blant de frelste, inkluderer seg selv i denne dommen), hvordan skal det da ende med den som ikke vil tro ? " 1. Pet.4,17. "Vi skal jo alle stilles fram for Guds domstol." Rom.14,10. "Vi skal alle åpenbares for Kristi domstol, for at enhver kan få igjen det som er skjedd ved legemet (altså her i denne verden.)" 2. Kor.5,10. 

Ja, Jesus tilgir oss våre synder,men ikke uten anger, og for å angre må vi vite hva vi har gjort galt.

Og det forteller budene oss. Dommens dag burde jo være alvorlig for oss. For Jesus gjør det jo klart at mange som søker frelsen, rett og slett ikke blir frelst. Hva galt har så de gjort? De har gjort urett, Matt.7,23. Og hva er det å gjøre urett? Det er å synde - "synd er lovbrudd." 1. Joh.3,4. "Den som sier: Jeg kjenner ham! - og ikke holder hans bud, han er en løgner og sannheten er ikke i ham." 1. Joh.2,4. Vi bør tenke gjennom hvem som er den store LOVGIVEREN. Han er den eneste som kan gi bud - og som kan oppheve dem.

Til ettertanke for oss alle :)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt