Verdidebatt

Termometerfornekternes Hotspot

Vi kalles visstnok klimafornektere, vi som påpeker at termometeret er best egnet til å gi den vitenskapelig mest robuste beskrivelsen av klimavirkeligheten vår. Andre foretrekker sine kjære klimamodeller og sier termometeret tar helt feil...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Introduksjon

Den overlegent viktigste debatten mellom klimaforskerne i dag er debatten om "The Missing Hot Spot", og det er merkelig nok en debatt de aller færreste har hørt om. Men kort fortalt handler denne debatten om IPCCs troverdighet, klimaforskernes troverdighet og hele klimahypotesens troverdighet.

Dette er klimadebatten som dreper alle andre debatter, fordi "The Missing Hot Spot" er selve essensen og livsnerven i hele vår apokalyptiske klimahypotese. Og dette blir en lang historie, og jeg vil derfor skrive dette innlegget i deler, hvorav dette innlegget utgjør første del, og hvor kommende deler vil skrives i kommentarfeltet.

Men hva handler denne debatten om? Jo, den handler om termometere og klimamodeller, og hvilke av disse vi skal stole på. Skal vi stole på det gode gamle termometeret vårt, eller skal vi stole på IPCCs klimamodeller? Stoler du eksempelvis på ditt eget termometer utenfor vinduet ditt eller hører du heller på meteorologen som etter Dagsrevyen forteller deg at det egentlig er mye varmere enn ditt eget termometer viser?

Og ville du stolt på denne meteorologen om han sa at årsaken til at termometeret ditt viser alt for lav temperatur, er at varmen har gjemt seg dypt nede i havet og derfor ikke er målbar for deg? Ville du trodd på det? Vel, det er noen som mener du absolutt bør tro på akkurat det, og det er de vi heretter kan kalle termometerfornekterne, ellers kjent som majoriteten i forskersfæren rundt IPCC.

"Klimafornekter" er et annet og sikkert langt mer kjent uttrykk enn "termometerfornekter", men hva er en klimafornekter? Vet noen egentlig det?

Som en introduksjon til debatten her, og slik at vi først kan få et godt inntrykk av disse to "leirene" i klimadebatten, så linker jeg først til en pågående debatt mellom nettopp "termometerfornektere" og "klimafornektere", og det i en debatt på det aller høyeste vitenskapelige nivå.

For i denne debatten diskuteres det mellom nettopp de klimaforskerne som har dannet det vitenskapelige underlaget for IPCC-rapporten AR5s kapittel om nettopp "The Missing Hot Spot", så klikk her og les introduksjonen først og naviger deretter videre om du virkelig ønsker å vite hva disse forskerne egentlig mener, og hva en såkalt termometer eller klimafornekter egentlig er;

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt