Kjell Arne Norum

60

Miraklet i Klara

Publisert: 17. jan 2014

I høst skrev jeg et innlegg om menigheten i Sancta Klara kyrka i Stockholm. Denne menigheten driver et utstrakt arbeid blant de mest utsatte i byen. Etterat jeg skrev innlegget har en av de frivillige i menigheten gjestet Skavlan. Det var Elise Lindquist, som i 17 år har stilt opp i prostitusjonsstrøket med sitt team for å være til hjelp for jentene der, vise dem at de har verdi og at det er noen som bryr seg.

Nå har det vært to innslag på Svensk TV2 om det som skjer i menigheten. Tittelen på programmene er "Miraklet i Klara". Dette er veldig inspirerende innslag. Hvert av programmene er på bare 14 minutter. Vi møter dem som startet arbeidet og noen av dem som har fått livet radikalt endret. Og vi møter dronning Silvia, som følger med på det som skjer og gir menigheten sin støtte.

Det første programmet finner dere her. Det kalles del 2, selv om det faktisk ble sendt først. Det ligger på nettet til fredag 24. januar. 

Det andre programmet er her. Det ligger på nettet til 4. februar.

Anbefales varmt!

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Kjell Arne Norum

60 innlegg  670 kommentarer

Ut av komfortsonen

Publisert nesten 7 år siden

Helge Simonnes skriver i dagens Vårt Land om at diakonien må ut av komfortsonen. Det er nettopp det som er det store med Sancta Klara. Det begynte med en prest og en diakon som gikk dit hvor nøden var størst. Diakonen tok med en kaffevogn og gikk til samlingsstedet for de narkomane. Hun hadde erfart at Jesus kunne lindre nød og forandre liv. Og det har skjedd.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere