Kommentar

Nye tapere

Nett-troll som hetser kvinner har det samme ønske som feminister alltid har hatt: Å bli hørt.

I dag forteller Thorgeir Kolhus at mange norske menn bedriver nett-hets fra utlandet. Han mener kvinner blir ekstra hardt utsatt for denne hetsen. Det er ikke tilfeldig.

Makt. Mannsforsker Jørgen Lorentzen analyserte mannlige nett-hetsere i Vårt Land i høst. Han mener mange av mennene har opplevd tap. De personlige tapene er ofte knyttet til kvinner, skal vi tro Lorentzen. Dessuten opplever de at kvinner har tatt mer makt i samfunnet. En makt menn før hadde alene.

Går du inn og leser ulike blogginnlegg, tar det ikke lang tid før du snubler over innlegg som tyder på at Lorentzen har rett. Her er et eksempel fra en tilfeldig blogg: «Feminister er den største trusselen for samfunnet til dags dato. For hvordan skal det gå når dere får viljen deres. Når alle mennene sitter hjemme med unga, og dere er ute å styrer?»

Noen av disse mennene har forlatt Norge, fordi de opplever seg avvist av både norske kvinner og arbeidslivet. Når kvinnene gjør karriere og blir sjefer blir det ekstra sterkt for dem. Trolig føler de at kvinner avviser dem både seksuelt og yrkesmessig.
Det disse mennene ikke forstår er at også mange kvinner opplever det på samme måten.

Likestilling. Den store forskjellen er at kvinner som opplever seg avvist av det annet kjønn og skrotet i arbeidslivet, ikke har den samme følelsen av tap. Derfor opplever vi sjelden at de trakasserer menn med makt.

Derfor er det først når vi får horder av kvinnelige nett-troll, at vi vet det er reell likestilling i Norge.

Denne kommentaren sto på trykk i papiravisen onsdag 8. januar.

Berit Aalborg er samfunnsredaktør i Vårt Land

Les mer om mer disse temaene:

Berit Aalborg

Berit Aalborg

Berit Aalborg er politisk redaktør i Vårt Land, og har vært i avisa siden 2013. Hun har ansvar for alt meningsstoffet i avisa: Ledere, kommentarer, analyser, kronikker og verdidebatt. Hun er utdannet idéhistoriker og har tidligere jobbet i Nationen, Aftenposten og NRK.

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar