Verdidebatt

Kristendom Vs Politikk – Advarsel mot splittelse

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange kristne mener at kristendom ikke har noe med politikk å gjøre, og derfor må holdes adskilt. Selv forstår jeg ikke hvordan man kan dele livet i to. Alt henger sammen og berører hverandre. Politikernes avgjørelser på våre vegne berører alle, også vår natur, enten de er basert på Guds vilje eller ikke.

Kristendom handler om Rett – ferd, ikke bare for enkeltindividet men også for et samfunn og hvordan vi behandler jorden, eller rettere sagt dyrker Guds hage. Hvem skal man forkynne evangeliet for om jorden og vår natur bukker under som følge av grådighet, hensynsløs utnytting av naturen og massiv forurensning?

Hvorfor skal man stå på sidelinjen og stilltiende iakta et vannvidd som til slutt vil ramme oss alle når man faktisk kan være med å påvirke. Alene kan man kanskje ikke gjøre så mye, men som gruppe, eller 1 milliard kristne, kan man nok utrette mye. Men bare samhold gir styrke!

Hva er politikk? (Wikipedia.org)

Politikk (av gr. politikos, som angår byen eller staten) handler om fordeling av goder og byrder i et samfunn.

Politikk er den virksomhet innen et sosialt system som innebærer at mål blir satt, prioriteringer ordnet, verdier fordelt og virkemidler valgt og anvendt. Politikk er offentlig beslutningsaktivitet og de rammene som leder individers og gruppers handlinger fram til offentlige vedtak. Vi ser også Politikk i det som foregår innen private organisasjoner, nabolag, smågrupper, familier og parforhold, i den grad det har med makt, styre og autoritet å gjøre.

På en måte kan vi si at politikerne er samfunnets mor og far

Politikerne lager lover og regler, og staker ut kursen på vegne av folket. Tenk om politikerne var kristne, eller måtte styre etter en rettferdig tankegang og etter press fra folk, og som følge av at de stod samlet og var sterke. Hvor mange kristne finnes det i Norge tro?

Bibelen formaner også om dette;

Advarsel mot splittelse

Jeg formaner dere, søsken, ved vår Herre Jesu Kristi navn, at dere må være enige. La det ikke være splittelse blant dere, men stå sammen i syn og tanke. 1. korint 1:10

Kirkens enhet og de mange tjenester

Legg vinn på å bevare Åndens enhet, i den fred som binder sammen: Ett legeme, én Ånd, likesom dere fikk ett håp da dere ble kalt, én Herre, én tro, én dåp, én Gud og alles Far, han som er over alle og gjennom alle og i alle. Efeserne 4:3

For med én Ånd ble vi alle døpt til å være én kropp, enten vi er jøder eller grekere, slaver eller frie, og alle fikk vi én Ånd å drikke. 1 Korinter 12:

Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg. Den herlighet du har gitt meg, har jeg gitt dem, for at de skal være ett, slik vi er ett: jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg Joh 17:21

Når menighetene blir èn menighet og virker som et hele, er ett i tanke og handling, da er Kristi legeme virksom på jorden. Da handler menneskene i samme ærend, og Guds vilje som er en kjærlig og harmonisk verden. Da er Kristus hodet og Guds lys virksom i alle.

Hele mengden av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen regnet det de eide som sitt eget; de hadde alt felles. Apg 4:32

Det viktigste er å stå sammen, ikke bare mot uretten, men også om hvordan vi vil ha det. Det finnes over 2 milliarder kristne og katolikker i verden som alle tror på Jesus...

I den grad kristne bygges sammen og fungerer etter oppskriften, vil denne jorda bli fylt av rettferdighet, glede og fred.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt