Verdidebatt

Utroskap i ekteskapet; gift med to eller flere?

Er det mulig å være trofast mot den man er gift med, i et ekteskap med flere ektefeller?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

En foreleser ved Diakonhjemmet har tatt til orde for at ekteskapet bør romme muligheten for å være gift med flere enn en. Parforholdet passer ikke for alle, og for dem som trenger alternativ til det tosomme kjærlighetsforholdet bør vi utvide ekteskapsbegrepet og praksisen.

Jeg er en heterofil kvinne. Si at jeg ønsker å gifte meg med to menn, som jeg begge er glad i. Vi lever under samme tak alle tre.

Jeg har sex med dem begge, og det utvikler seg også til at vi har sex sammen alle tre. De er i heterofile, men har også seksuelle opplevelser sammen - i og utenfor gruppesexen vår.

Jeg får barn, og forhåpentligvis er det lett å se/skjønne hvem som er far til barnet (barna). I tvilstilfelle må vi kanskje få tatt en DNA-test?

Ekteskapet går i oppløsning. Hvem skal ha boligen. Hvem skal ha hvilken samværsrett med barna? Osv, osv.

Den verdslige staten Norge har utvidet ekteskapsbegrepet til å romme også homofile/lesbiske parforhold. Skal den også tillate polygami?

Hva staten definerer som ekteskap er en ting, og noe vi som stemmeberettigede og engasjerte samfunnsborgere kan være med å påvirke.

Men - hva sier Kirka? Hva sier Bibelen om Ekteskapet?

Jeg har lest Bibelen, og som kristen synes det ganske klart at den fremholder Ekteskapet for en mann og en kvinne som det gode samliv etter Guds vilje. I en slik ramme kan seksualiteten utfolde seg trygt, og barn kan få den beste plattformen for livet. Våger vi som kristne å holde fast på dette i møtet med forsøkene på å rive i stykker den kristne tradisjonen?

Jeg stilte spørsmålet "Er det mulig å være trofast mot den man er gift med, i et ekteskap med flere ektefeller?"

For meg blir svaret et klart NEI! Et ekteskap med to eller flere ektefeller ville by på så mange følelsesmessige og praktiske problemer og utfordringer, at tillit og trygghet ganske raskt ville blitt mangelvare. Og det er vel nettopp det som er noe av grunnvollen i et ekteskap? Tillit. Trygghet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt