Verdidebatt

"Bukkene" Busch og Qvigstad i "Treholtsekken"

Riksadvokat Busch er nok engang erklært habil av regjeringen til å fortsette sin rolle i Treholtsaken. Er det virkelig rimelig å tro at fortsettelsen kan bli vurdert RETTFERDIG når både prestisje og justismord kan ligge som et tykt bakteppe i saken?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I følge VG så har regjeringen i dag nok engang ærklært Riksadvokat Busch for habil i Treholtsaken.

Dersom det virkelig er et ønske om å la rettferdigheten skje også for Treholt, og at det norske FOLK ikke også i fremtiden skal lure på om det har skjedd et justismord, så er det for meg uforståelig at regjeringen gir et slikt "godkjentstempel" til Riksadvokat Busch.

Det "normale" er visstnok at den som har hatt saken også tar hånd om en gjenopptakelse, - men hvorfor må det være slik? Det normale i dag er ofte unormalt i morgen, og selv om jorda var flat for 500 år siden, så har den alltid vært rund...!?

Etter min mening, så vil det for alltid herske tvil om Treholt ble offer for et justismord, dersom det ikke kommer "nye koster på banen" og tar seg av denne saken....

"Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv" sa Arnulf Øverland. Når regjeringen da i dag lar tvilen fortsatt få "herske" innenfor Treholtsaken, så viser det etter min mening at vi tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer oss selv....

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt