Verdidebatt

Gratulerer til Marie Amelie, Årets Nordmann!

Etablerte politikere ønsker ikke å være i samme rom som henne. Hun har bodd mange år i Norge. Hun har tatt mastergrad ved NTNU. Hun regnes som norsk av alle, unntaken Norske myndigheter.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag ble Maria Amelie kåret til Årets Nordmann av NyTid:  «Ved å skrive boka «Ulovlig norsk», har Årets Nordmann satt seg i en usedvanlig utsatt posisjon. Hver høytlesning og debatt representerer en fare for pågripelse. Men ved å fortelle sin historie, har hun tvunget oss, «det store norske vi», til å ta stilling til de papirløse flyktningenes hvileløse tilværelse. Hun har åpnet våre øyne for det som er så enkelt å stenge ute», heter det i juryens begrunnelse.

Jeg kjenner henne som ei tøff og positiv jente og er glad for at hun blir hyllet som årets nordmann. Jeg mener at Maria er med på å gjøre Norge til et rikt land. Selv om det offentlige Norge ikke har godkjent henne.

Sammen med Venstre og Sosialistisk Venstreparti inviterte KrF til høring om papirløse immigranter på stortinget. Og løftet frem den vanskelige situasjonen mange innvandrere er i. De er i Norge, de har enten ikke fått behandlet en asylsøknad eller så har dere søknad blitt avslått - men det er ikke noe trygt sted for de å dra. Noen av disse er kommet til Norge som barn og noen har oppholdt seg her så lenge som 17år. Uten papirer og uten rettigheter. Jeg mener at det ikke kan være slik at mennesker lever i en rettslig limbo.  Ingen mennesker er ulovlig!

KrF kjemper for at mennesker som vil være her, har sterk tilknytning til landet, ikke har noe annet sted å reise til og er lovlydige mennesker som ønsker å bidra til fellesskapet – ja de bør få bli i landet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt