Verdidebatt

Wikileaks i dag, Gaza-konvoier i morgen

Over noen dager er Wikileaks og dets gigantiske støtteapparat i parallelle nettverk fokusert mer kritisk her på Verdidebatt enn i noen andre norske medier. Hvorfor er det overhodet ingen annen kritisk analyse og research i norske medier for øvrig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Historikeren Roy Vega har gjennom en hel serie bloggartikler her vist til nye internasjonale, politiske konstellasjoner i Melbourne, Australia. Ut fra et sammensatt nettverk som har vokst seg veldig store og svulstige de siste årene, og som jo åpenbart gir ekko også inn i norske og svenske medier. Er det ikke Gaza opp og i mente er det Wikileaks, som avløser en serie på over 7 700 nyhetsoppslag om sikkerheten rundt den amerikanske ambassade i Oslo! Skal vi så tro at nettredaksjonene, Norsk Telegrambyrå (NTB) og NRK ikke sitter med en følelse av at de er med på målstyrte kampanjer i den hensikt å skape bestemte politiske holdninger? Nei, jeg tror det er journalister som er meget bevisst på hvordan de skal kjøre ut sin kampanje-journalistikk i dette landet. Alt i lett miks med meningsløst fjas om idol-programmer og patetiske ”sex-opplysninger”, skreddersydd til fordummelse for å sikre den stivnede statskringkastingen (4 450 statsansatte!) et forlenget liv. I møte med oppvoksende slekter som ikke henger med som konsumenter i statskanalen. Om de nå henger med på noe som helst, i det vakuumet som er skapt der ute, av alt annet enn tilfeldigheter.

Hvorfor er det ikke én journalist som kan stikke en mikrofon opp under nesen til denne Boris G. Kagarlitsky i Moskva og spørre hvilke ambisjoner han og hans sekretariat egentlig har med å reorganisere nettverkene ut til kommunistene i Norge og andre steder?

Symptomatisk nok ser jeg at Kagarlitsky figurerer på russiske websider kalt ”Den femte internasjonale”! Men siden kommunisme også er et tabu i norske medier, på linje med de grufulle historiene om konsentrasjonsleire kalt Gulag, skal vel folket i dette landet forskånes mest mulig i den nye politiske korrekthets ånd. Om 40 millioner eller 100 millioner mistet livet i Gulag-leirene fører ikke til et avsnitt i noen norsk historiebok i grunnskolen. Det er nemlig ”politisk ukorrekt”.

Som Vega også har pekt på: Hvorfor skrives det ikke noe positivt om jøder i norske media for tiden? Hvorfor er biskopene så mye mer opptatte av Gaza og å rette kritikk mot Israel, så mye mer enn noe annet område i verden? Kan vi lenger stole på kirken som det kulturelle limstoffet i landet vårt? Nei. Og når statskirken svikter så fatalt, hvor er frikirkene? Dette kalles svik. Noen bør reise seg å ta dette landet tilbake til røttene. Vi kan ikke takke Gud for Gaza-biskopene, men vi bør vel takke Gud for bloggerne som brøyter vei der så mange andre svikter. Opplysningene om nettverkene rundt Wikileaks og andre sinnrike politiske kampanjer burde være en vekker.

Ja, det er rart at alt skal sparke i en og samme politiske retning, snart på døgnbasis i mediene. Det er rart at problemene i Gaza fremstår som så mye verre enn noe andre steder i verden, mens innbyggerne der nå handler i kjøpesentre med rulletrapper over tre etasjer, og ikke er i nærheten av den nøden som finnes i andre deler av verden. Med ledere som har langt flere millioner på sine bankkonti enn noen norsk politisk leder.

Hvor var norske medier da Russland og Putin utslettet flere prosentandeler av befolkningen i Tjetjenia? Det er da merkelig at vi skal forskånes for kritiske reportasjer om russisk politikk og utallige overgrep mot egne innbyggere, i dette nabolandet som breier seg over 11 tidssoner.

Atomvåpen var en kjempestor sak da de ble introduserte i Vest-Europa, som svar på russiske SS-20-raketter i øst (Jft. Dobbeltvedtaket). Russisk utplassering førte ikke til noen anfektelser. Men i dag, når atomvåpen utvikles i Iran og Nord-Korea, og hoper seg opp på Kola noen kilometer øst for grensen til Finnmark, da er det ikke noe problem? Ikke en lyd, ikke en demonstrasjon, ikke en bekymringsfull kronikk fra den ellers så moraliserende eliten.  Om store deler av Kola fortsatt ligger grå av forurensning spiller heller ikke det noen rolle. Det er nemlig unntatt fra all fokus på natur og miljø. Det skal være over 400 ulmende atomreaktorer på Kola nå. Et stort antall av dem med styrke og sprengkraft som ti ganger overgår Tjernobyl-eksplosjonen i 1986. Men siden det ikke er noen jøder på Kola som kan kritiseres, blir det vel aldri til noe problem i norske medier? Hvor mange som fryser i hjel i sine usle hjem innover i det iskalde russiske riket er heller ikke et humanitært problem som når fram til norske media. Påvisningen av nettverkene rundt Wikileaks er en vekker! Vi er snart i ferd med å bli kneblet av ”politisk korrekthet” i dette landet. Men skal vi bryte ut av denne prosessen synes det som om vi må ta grep selv. Media klarer det ikke. Det er bloggerne som kjører mye av løpet nå.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt