Roy Vega

59    468

Boris J. Kagarlitsky fornyer kommunist-nettverk

Rundt Wikileak sog andre frontorganisasjoner som ATTAC og Gaza-konvoiene ligger det nå et såvidt gigantisk nettverk og støtteapparat internasjonalt at edderkopper som den 53 år gamle russeren Boris Juljevitsj Kagarlitsky i Moskva blir interessant!

Publisert: 14. des 2010 / 20 visninger.

Det kan synes som om sterke krefter på ytterste venstreside av det politiske spekter rigger til en ny kald krig. Styrken i de internasjonale føringen kan snart gi demokratisk underskudd i Norge; ikke minst på grunn av de spektakulære mediakontaktene.

Boris J. Kagarlitskys store visjon fra sitt romslige Moskva-kontor - har gjennom flere år vært å bygge opp et nytt kommunistisk internasjonale, over metaforen "tredje venstre", med helt tilsvarende betydning som den "tredje vei" ble brukt da Sosialistisk Folkeparti (SF) tok form i Norge i 1961, med støtte fra Øst-Berlin i flere faser og ledd.

Boris har fått frie tøyler til sitt store prosjekt i et Moskva, hvor det for tiden går ille med dem som ikke er godkjente og autoriserte av den relle lederen, Vladimir Putin. Boris Kagarlitsky har vært med og designet det store, internasjonale "Transnational Institute" og dets konsept for "Global krise". Han sitter sentralt i LINKS-nettverket og han troner helt samtidig opp som direktør for "Institute for Globalisation and Social Movements". Også dette et aksjonsorientert, stort opplegg med sterke russiske innslag. TIl forveksling minner dette om de gamle, internasjonale frontene som hadde utgangspunkt i Moskva, men som offisielt hadde kontorer i andre land. Putin-administrasjonen har en unik mulighet til å sluse ut sine kampanjer i nettverkene rundt Boris J. Kagarlitsky. Det er lite over disse kampanjene som strider mot offisiell russisk utenrikspolitikk; spesielt de deler som kan gi konkurransevridning og økonomisk krise og nedturer i Vesten, eller eskalere trøblete konflikter i vestlig disfavør i Midtøsten.

I Norge er det lederen for organisasjonen ATTAC, Magnus Marsdal, hjulpet av forlagsredaktøren Bendik Wold, som i boken Tredje venstre har vært talspersoner for dette begrepet - som et absolutt blåkopi fra Kagarlitskys kontor i Moskva. Det dreier seg som om et forsøk på en ideologisk fornyelse av gammelkommunismen. Slik Sosialistisk Folkeparti kom som et mellomspill fra 1961, samlet med seg deler av Norges Kommunistiske Parti, det partibyggende organet og stiftelsen "Orientering" - og la plattform for "enhetsfronten" Sosialistisk Venstreparti (SV) senere. I Norge tegner det seg et bilde hvor det gir konturer av en ny "enhetsfront" av AKP og SV.

Ny dag i Melbourne

Ny dag i Melbourne. Mens det er kveld i Europa er det morgen i Melbourne. Dette er tidsforskjeller som tidvis gir betydelige fortrinn. Aksjonsforberedelser kan tilpasses og justeres inn mot aksjonstidspunktet; enten det nå skal aksjoneres for Wikileaks, ATTAC eller regimet i GAZA (Gaza-konvoiene).

Mens Wikileaks-lederen er for retten i London våknet aksjonister til en ny dag i Melbourne, Austeralia. 14. desember. Det meste organiseres gjennom en kjernegruppe av personell i Socialist Alliance, som et reorganisert produkt av en marxist-leninistisk parti-sammenslåing, av Socialist Workers Party og Democratic Workers Party. På ett eller annet tidspunkt mellom 2002 og 2006 har dette spesielle miljøet fått rikelig tilgang på ressurser. Magasinet "Green Left" har fått profesjonelt design, og det assosiserte nettverket LINKS er det klart viktigste aktivum for internasjonale forbindelser og kampanjer - fortsatt knyttet til et kjernemiljø i Socialist Alliance.

Når dette er nevnt. Etter at vi har fått internett behøver ikke reelle ledere å befinne seg samlet på et fast, geografisk sted. Men Melbourne utmerker seg med en langt høyere frekvens på sin aktivitet og aksjonsberedskap enn andre land. Norge kneiser også høyt i landskapet over landegrensene. Det dreier seg om formidable nettverk.

Dette er utdrag av hva LINKS skriver om seg selv på sin webside:

"- A journal that is taking steps to bring together the forces for socialism in the world today; a journal that aspires to unite Marxists from different political traditions because it discusses openly and constructively.

Inspired by the unfolding socialist revolution in Venezuela, Links is also a journal for 'Socialism of the 21st Century' and the discussions and debates flowing from that powerful example of socialist renewal."

Lenke til LINKS-nettverket sin hovedside:

http://links.org.au/about

Tema som er sentrale i LINKS-nettverket:

1. Wikileaks

2. Gaza-konvoiene med direkte og indirekte støtte til Hamas

3. Global oppvarming og klimakrise

4. Demonstrasjoner på G-8-landenes møter

5. Nye trygdeordninger i Frankrike, som basis for store demonstrasjoner.

6. Venezuela

__________________________________________________________

 

To toneangivende personer i LINKS-systemet er nettopp Boris Juljevitsj Kagarlitsky i Moskva, og Andre Brie i EU-parlamentet. Brie sitter også i EUs utenrikskomite, og tilhører det gamle kommunistpartiet i Øst-Tyskland, som nå har skiftet navn. Andre Brie har på linje med Kagarlitsky et kjempestort internasjonalt nettverk rundt seg, og har stadig en tendens til å lyde som Putin i sine konkrete politiske uttrykk.

Boris J. Kagarlitsky er en av lederne idet Transnasjonale Institutt for Global krisehåndtering, forkortet TNI.

Her er utdrag fra en tekst fra websiden til TNI, som ved første øyekast kan virke uskyldig nok:

The Transnational Institute (TNI) was established in 1974 as an international network of activist  researchers (“scholar  activists”) committed to critical analyses of the global problems of today and tomorrow. It aims to provide intellectual support to movements struggling for a more democratic, equitable and environmentally sustainable world.

____________

Det er imidlertid under metaforen "Global krise" hele denne store organisasjonen arbeider ut og designer sine velregiserte kampanjer blant politiserte akademikere verden over.

Lenke til organisasjonens webside:

http://www.tni.org/page/introduction

 

"Tredje venstre" relanseres - også i Norge

Det som er interessant er at Boris J. Kagarlitsky som er sjefsideologen bak begrepet og den stalinistiske fornyelsen under begrepet "Tredje Venstre." Han er så defintivt en edderkopp i det nettverket vi her står overfor, hvor fenoment Wikileaks blir en en gren, eller rettere: En front, på linje med kampanjene for Gaza-konvoiene og aksjonsgrupperingen/strukturene i organisasjonen ATTAC over landegrensene.

Organisasjonen ATTAC kan i dette bildet defineres som en egen frontorganisasjon under nevnte strukturer av kadre, celler og fronter.

Dersom lille Norge ikke forstår å håndtere slike ensrettede, massive kampanjer som kommer utenfra, oppstår det snart et betydelig demokratisk underskudd. Nevnte nettverk sitter på sterke mediakontakter, og opptrer med dobbelt bunn. De opererer bak fasader, og har andre motiver og mål for sin aktivitet enn det de sier. Desinformasjon, media-manipulasjon og skjulte agendaer er en del av grunnkonseptene, i det som faktisk er en relansering av kommunismen i ny drakt. Uttrykket "Kommunisme" har blitt tabubelagt i Norge, på linje med kritikk av det sittende russiske regime. Det er foruroligende, isolert sett. I et land hvor biskopene er langt mer opptatt av Gaza enn Jerusalem og Betlehem. I et land hvor du ikke kan finne noe positivt om jøder i ledende nyhetsmedier, og hvor den nye "politiske korrektheten" nå manifesterer seg sterkere enn i noe annet europeisk land.

 

14. 12. 2010

Roy Vega

 

 

Svar

Bli med i debatten!

Skriv gjerne ditt synspunkt! Du må være registrert med fullt navn, og innlogget for å delta. Sett deg inn i retningslinjene. Brudd på dem kan føre til utestengning.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv kommentar
Kommentar #1

Eivind Lundager

24 innlegg  62 kommentarer

Gamle fronter blir som nye !

Publisert rundt 7 år siden

Roy, dette minner jo mer og mer om strukturene i de gamle sovjetiske frontorganisasjonene, som Verdensfredsrådet (WPC) og Afro asiatiske folks solidaritetsorganisasjon (AAPSO)?

Under dette lå Den norske fredskomiteen (under WPC), vi fikk Norges Fredsråd, Norges Fredslag, Folekreisning mot krig, Norsk kvinneliga for fred og frihet (NKFF), Kvinner for fred, Traktat Nå, Palestinakomiteen og Palestinafronten, senere forent i Fellesrådet for Palestina. Så delte liksom hele kampanjevirksomheten seg på ”nei” til vestlige atomvåpen på den ene siden og så det forgjettede ”Palestina” på den andre.

Nå skriver vi 2010. Har vi kommet så mye som ti centimeter lenger i dette landet siden 1985? Nå forenes de kreftene som stod bak i nettverkene til ny dyst, hjulpet av det som ser ut til å være en god del andre generasjons kommunister. Med den forskjell at vi ikke har noen media som gjør anskrik lenger. Annet et raskt voksende antall bloggere, som kan minne om russiske dissedenter der de sitter rundt om i Norge og gjør den jobben journalistene skulle gjort med kritisk fokus.

Svar
Kommentar #2

Roy Vega

59 innlegg  468 kommentarer

Med freden som giftig våpen

Publisert rundt 7 år siden

"Freden" kan som udefinert tilstand bli til et særdeles hendig våpen mot vestlige demokratier, spesielt i perioder da det identifiseres svakheter og nedturer. Dette får nemlig alle partier og fronter i den  totalitære familien med seg.

Freden kan bli til en mer  eller mindre søvndyssende tilværelse mellom hver terror-bombe på utsatte steder i Oslo og Stockholm. Eller den tilstanden du nyter mellom brakkene i en konsentrasjonsleir, eller hos frisøren og i dusjen før vi sendes i gasskamrene.

En må med andr ord være våken i disse tider. Nå mobiliseres mørke krefter, som har fusjonert med islamistene og tatt dem med seg inn under sitt svarte og røde banner. Så lenge de brenner av sine raketter og bomber i riktig retning og sørger for rikelig med politisk polarisering og sosialt trykk som destabiliserer vestlige demokratier - er islamistene "gode" å ha for mørkemennene der ute. Og nå iler de til og bagatelliserer selvmordsbomberen i Stockholm. Det gjelder å få folk til å slumre videre.

Hvor er de kristne? Hvor er Kirken? Hvilken fred er det biskopen forsøker å mane frem i skyggen av 8 000 Hamas-raketter fra Gaza? Når besøkte en norsk biskop traumatiserte barn i israelske byer som  har fått noen av disse rakettene over seg?

Riktig, Eivind, norske kristne svikter fryktelig. Når en ser hvordan statskirken relativiseres alt som har med Jerusalem, Judea og Samaria å gjøre, ville det vært den naturligste ting av verden for frikirkelige samfunn å følge opp. Men som du skriver, Eivind, de svikter sannelig de også. Det kan vise seg å bli et veldig kostbart svik for et land og en nasjon i nord som har hengt sine vimpler og flagg sammen med Hamas og PLO sine flagg over Israels fjell i mange år.

Når de ber om "fred" i de norske kirkene denne julen, hvem sin fred er det prestene mener? Politikk? Javel, hva med Kristelig folkeparti. Det klareste uttrykket så langt fra den nye partilederen var et innlegg som hyllet NRKs programtilbud her på Verdidebatt.

Folk bør også bli mye tøffere i møte med den politiske kampanje-journalistikken i media. Send email til journalistene, vaktsjefene, redaktørene og politikerne. Dropp lesingen på deres websider, dropp NRK, det er flust med alternative nyhetsformidlere der ute. Og, i all beskjedenhet, det finnes bloggere under fanene til det frie ord!  Amen.

 

 

 

 

 

Svar

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 5 timer siden / 86 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 7 timer siden / 99 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 8 timer siden / 81 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 9 timer siden / 88 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 11 timer siden / 296 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 114 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 20 timer siden / 386 visninger
3 kommentarer
Les flere

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

TRO
av
Hege Anita Aarvold Flottorp
rundt 5 timer siden / 86 visninger
0 kommentarer
Hev stemmen
av
Tove S. J Magnussen
rundt 7 timer siden / 99 visninger
1 kommentarer
KIRKENS UNGE
av
Øystein Magelssen
rundt 8 timer siden / 81 visninger
1 kommentarer
Hvorfor Kvekerne?
av
Hans Morten Haugen
rundt 9 timer siden / 88 visninger
0 kommentarer
Konfliktsky fredsbyggere
av
Ingrid Vik
rundt 11 timer siden / 296 visninger
0 kommentarer
Blågrønn trospolitikk
av
Vårt Land
rundt 11 timer siden / 114 visninger
0 kommentarer
Drikkeukulturen
av
Erling Rimehaug
rundt 20 timer siden / 386 visninger
3 kommentarer
Les flere

Siste kommentarer

Torgeir Tønnesen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
14 minutter siden / 417 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Presidentens kulisser
22 minutter siden / 1120 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
25 minutter siden / 344 visninger
Øyvind Holmstad kommenterte på
Hva skjedde med den hvite by ved Mjøsa?
36 minutter siden / 707 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Aulen, Augustin og forsoningslæren
39 minutter siden / 344 visninger
Kjell G. Kristensen kommenterte på
Guds Lam
rundt 1 time siden / 359 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Presidentens kulisser
rundt 1 time siden / 1120 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 417 visninger
Tore Olsen kommenterte på
Ole Hallesbys radiotale i 1953
rundt 1 time siden / 417 visninger
Jostein Sandsmark kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 2 timer siden / 2192 visninger
Geir Wigdel kommenterte på
Viktige Venstre-gjennomslag i ruspolitikken
rundt 3 timer siden / 231 visninger
Gjermund Frøland kommenterte på
MØRKRET, DØDEN OG DET VONDE - GUD, LJOSET OG LIVET
rundt 3 timer siden / 2192 visninger
Les flere