Verdidebatt

KLESPOLITIET

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Frp ønsker å få vedtatt strengere regler for påkledsel igjen. Partiet som er i mot offentlige inngrep ønsker å bry seg med hva vi har på oss. Da må det naturligvis organiseres et klespoliti. Det vil være naturlig med et eget politi for dette da man ikke kan tenke seg at det ordinære politi vil ha ressurser til å jage folk i feil antrekk gatelangs for å få sjekket dem nøyere. Parkeringsvaktene er også sterkt belastet, om ikke arbeidsmessig så med et tungt rykte, fra før av, og oppgaver som klespoliti vil ikke passe inn her.

Derfor må det komme en egen etat som har til hensikt å sjekke hva vi har på oss. Min oppfatning er at ingen har noe som helst med hva jeg går kledd i. Her må lovverket være slik at det ikke setter opp grenser for hva som er lovlig, men simpelthen sørger for at vi får lov å bære smykker med kors eller andre figurer som vi har lyst. Samtidig ønsker jeg ikke at nå som vi nettopp har lagt bak oss en drepende kuldeperiode, skal noen ha anledning til å kontrollere meg gjennom å bestemme at ull-klær skulle være forbudt. For meg er det ikke vanskelig å akseptere at statsminister Stoltenberg bruker skjerf som dekker hele hodet når han går på ski. Det skulle blott mangle om han ikke får kle seg etter været. Derfor aksepterer jeg også lignende påkledning, og jeg stiller ikke spørsmål ved hvorfor man skal bruke varme nok klær når været tilsier det.

Min mor ville i perioder vært henrykt over at noen sa til meg hva jeg skulle kle meg i. Men da tenkte jeg som et barn og handlet jeg som et barn. Nå tenker jeg som en mann og handler som en mann. Det forventer jeg også at kvinner gjør.

I bunn og grunn har jeg ennå ikke møtt noen som personlig ønsker at myndighetene skal komme å sjekke sin påkledsel. Hvem er dere, eventuellt? Er dere her?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt