Verdidebatt

Mindre kristelig?

Jeg mener KrF må bli enda mer tydelige i kampen mot fattigdom og for miljøet. Det vil ikke gjøre oss til et mindre kristelig parti. Jeg vil ikke være med på på en snever definisjon av kristne verdisaker.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Valgerd Svarstad Haugland hadde på lørdag et foredrag om sin egen karriere og KrFs fremtid i norsk politikk. Jeg hadde dessverre ikke anledning til å være stede selv. Men jeg er enig i hennes vurderinger om at kontantstøtten var en del av suksessoppskriften, og at vi må lete etter saker som engasjerer og provoserer innen rusomsorg, familiepolitikk, miljøpolitkk og fattigdomsbekjempelse.

Konklusjonen som dras er at KrF vil måtte bli mindre "kristelig". Det mener jeg er en feilslutning. De som kun aksepterer "sine" saker som viktige verdisaker, og samtidig definerer bort andre verdisaker som mindre viktige, ser ikke helheten i vårt kristne verdigrunnlag. KrF bygger sin politikk på et kristent verdigrunnlag og en kristendemokratisk ideologi. Vårt verdigrunnlag har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.

På ett viktig punkt er jeg uenig med Valgerd. Da NTB konfronterte meg med hennes uttalse om at "vi må tørre å miste noen velgere for å få noen nye", advarte jeg mot nettopp det. Vi må nå nye velgergrupper, men det må gjøres ved at vi ivaretar de som stemmer på KrF allerede. Den som faktisk lykkes med det - var Valgerd på 90-tallet.

Noen som fikk med seg Valgerd Svarstad Haugland på lørdag? Hva mener dere?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt