Verdidebatt

Imponert over NRK

Denne uken har det kommet frem at Staten kan bli sittende på eiersiden i både TV2 og NRK. Med min fortid i Schibsted kan vel noen tolke seg til hva jeg mener om det. Men det skal jeg la være og heller si at jeg er imponert over NRK.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

NRK var et statsmonopol som først ble utfordret på radio og deretter på TV. Det har skjedd og skjer stadig en enorm utvikling i mediebransjen både i Norge og verden for øvrig. Og jeg synes allmennkringkasteren har taklet dette på imponerende måte. Eksemplene på det er mange:

-          De bygde først opp en bredde av radiokanaler som favner både unge og oss litt eldre.

-          De har nå bygd opp ulike TV-kanaler som også evner å favne bredt.

-          De greier – og da sammenligner jeg med andre land i Europa, på en meget god måte å samle hele ”folket” med sendinger som Dagsrevyen og gode underholdningsprogrammer.

-          De har evnet å opprettholde kritiske programmer som eksempelvis Brennpunkt.

-          Debattprogrammet Debatten har også vist at en kan lage godt TV selv om gjestene får prate uten at en til stadighet blir avbrutt.

Rett nok var NRK litt sent ute med nettsatsing. Men også her ser vi nå en vilje til satsing og nye tjenester av stor verdi. Her må en også opptre ryddig slik at en ikke går inn i reklamemarkedet. Det er andre aktører som skal konkurrere om annonsekronene i mediemarkedet enn NRK – det gjelder selvsagt også på nett.

TV 2 har for noen minutter signert avtalenom en ny konsesjon. Og det er naturlig at TV2 må ta markedsmessige hensyn i en helt annen grad enn NRK. Men også NRK må ta hensyn til hva markedet har av ønsker for å få lyttere, seere og lesere. Det er nettopp her jeg opplever at NRK har funnet en god balanse med å vise både bredde og dybde - og samtidig sette en standard som et bra for hele mediemiljøet i Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt