Verdidebatt

Mobbet eller rett og slett bortskjemte?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Leser man kristne aviser som DagenMagazinet ofte nok, sitter man igjen med inntrykket av at norske kristne føler seg nærmest forfulgt, eller mobbet, idet Norge “avkristnes” som det retorisk heter. Hvem vil vel ikke ha den spennende offer-rollen for å få sympati for sin sak?

Millioner av kristne blir forfulgt i verden i dag. Trakkasert, fengslet, torturert og drept for sin tro. Ofte for konvertering fra annen tro. I Kina kan kristne bli stemplet som sinnsyke og kastet i fangeleirer, noe som er et treffende eksempel på at gudløs kommunisme er ikke det fnugg bedre enn religiøs fundamentalisme.

Se for deg at en stakkars gjennomtorturert traumatisert kristen fra Kina komme til Norge, og lese i avisen om det kristne tokjønnede paret som påstår at det er de som nå blir diskriminert fordi også enkjønnede par kan gifte seg, altså homofile. Ja, for ekteskapsbegrepet er jo ødelagt, sies det,så her kreves det bibelstat. Om det er slik man mener en stat opptrer bibelsk vel å merke..

Merk at den kristne kineseren er en person som har lidd under et regime der staten blander seg inn i alt, og straffer mennesker som skiller seg ut. F.eks de med et annet livssyn enn den staten foreskriver. Eller feil kjønn.

Neste dag leser kineseren om kristne som ønsker at skolen fortsatt skal ha som mål å oppdra alle barna i kristen tro, ikke bare deres egne. I tillegg krever de smør på flesk: religiøse friskoler, gjerne noen der naturfag er såkalt “bibelsk fundert” (presentert som kreasjonisme eller Intelligent Design), altså unaturlige som bare po...ntius Pilatus. Og forkjemperne for dette er med i et politisk parti der kun kristne kan være med, ellers er de diskvalifisert. KrF om noen skulle lure.

Hva var det fariseerne så for seg igjen i sin Messias-skikkelse? Hva var det et par av Jesu egne disipler ble skuffet over? Han var ikke en politisk leder. Han ga heller ingen formaninger om noe politisk-religiøst arbeid, selv om mange av oss kristne tror dèt  i dag.

Så hvorfor er så mange kristne opptatt av slikt i dag? Er vi virkelig ofre?

Eller har vi bare vært bortskjemte i lang tid, og har problemer med å komme over det?

Martin, tidligere KrFUer, nå Høyre-gutt

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt