Verdidebatt

- Dialog uinterresant. Kjærlighet viktig

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har allerede hintet til et par ganger at jeg liker den amerikanske velkjente presten Rick Warren. Jeg likte talen hans da Obama ble innsatt som president og andre ting Warren har sagt. Nå er ikke et unntak.

Noen liker å sette Warren inn i "konservativ kristen-båsen"  eller "kristenfundamentalist". Blant annet p.g.a synet hans på homofili.  Nå kan det hende han ser på seg selv på denne måten selvsagt, men det gjør ikke jeg.

Vårt Land kan fortelle at han var den eneste kristne hovedtaleren nylig på en islamsk storkonferanse med 8.000 muslimer. Her var noe av det han sa:

– Jeg er ikke interessert i interreligiøs dialog. Man kan snakke og snakke og ikke få noen ting gjort. Kjærlighet er noe man gjør (…) Vi må vise at det går an å være uenige uten å krangle, og vi må fremme fred og frihet.

Warren har fra før av lansert prosjektet Peace, hvis mål er å samle en milliard kristne for å bekjempe der han mener er de fem største problemene i verden: åndelig ørken, korrupt lederskap, ekstrem fattigdom, pandemiske sykdommer og mangel på utdannelse.  Under talen oppfordret han muslimer til å være med på Peaceprosjektet.

Så her har vi en velkjent kristenleder, som ikke bruker de hardeste ordene mot Islam, slik at han støter muslimer fra seg. Som ikke er opptatt av formell dialog, men virkelig nære relasjoner, og som i tillegg arbeider for nettopp de tingene vi som medmennesker må anerkjenne trengs å jobbes for for mennesker verden rundt. Bortsett fra punktet med “åndelig ørken” vil nok veldig mange - uavhengig av livssyn - kunne nikke smilende til dette!

Jeg har stor sans for Rick Warren =)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt