Verdidebatt

En ufortjent seier.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I går kveld ble jeg invitert ut på Biljard. Jeg gav den inviterende tydelig beskjed om at dette er et spill jeg ikke er sterk på, men han ville likevell ha meg med. Felleskapet var viktigere enn de sportlige utfordringene.

Selv om jeg har noen studiepoeng i fysikk bak meg, og burde være i stand til å vurdere innfalsvinkler og  utfallsvinkler, så minnes jeg også en post-it lap som gymlærer hadde levert inn til foreldresamtalen i 8klasse. Den sa i klartekst at jeg hadde tildels store koordineringsevner som gav "noe klossete adferd i ballspill". Jeg trur og håper jeg har blitt flinkere på slikt nå, men idrett og denslags er nå uanset ikke mine sterke sider.

Jeg prøvde å kompensere mitt "handikap" ved å bruke god tid på å sikte å beregne, og det gav noen resultater, men når min motstander hadde bare den siste sorte igjen, så hadde jeg fremdeles fire av mine kuler på bordet. Attpåtil er jeg i ferd med å skyte ned den sorte og dermed tape, langt før jeg har fått ned noe som helst. Det var kun noen få millimeter å gå på, som gjorde at den ble liggende på kanten og ikke trillet ned i hullet. Resultatet var at min motstender ikke hadde annet valg enn å dytte den sorte kulen ned i "feil hull", og dermed tapte ham. - Jeg vant, uten å ha fått ned alle kulene.

Dette vil jeg kalle en ufortjent seier. - Gjennom hele spillet hadde det ligget ann til at jeg skulle tape. Min teoretiske kunnskap om vinkler var god hjelp, men ikke nok til å vinne. Men så fikk jeg hjelp fra uventet hold og vant likevel.

I kristenlivet er også teoretisk kunnskap godt å ha med seg. Gode bibelkunnskaper er viktig og riktig, og litt kirkehistorie kan også komme med i noen situasjoner. Men dette til tross ligger det likevel kun til rette for tap om vi baserer oss på dette alene. Vår seier over døden er på alle måter en ufortjent seier.

Rom 3:22-24
 22 det er Guds rettferdighet ved tro på Jesus Kristus, til alle og over alle som tror. – For det er ingen forskjell,
 23 alle har syndet og står uten ære for Gud.
 24 Og de blir rettferdiggjort uforskyldt av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt