Kjell Ødegård

Alder:
  RSS

Om Kjell

Følgere

Publisert rundt 3 år siden
Petter Kvinlaug – gå til den siterte teksten.

Nei, Gud har absolutt ikke sagt at mannen skal stå over kvinnen. Derimot er det noen selvoppnevnte autoriteter som har sagt slike ting, og så er det blitt skrevet ned. Og så finnes det personer idag som mener at disse tekstene er Guds ord. De er ikke noe mer Guds ord enn hvilke som helst utsagn som kommer fra enhver som kaller seg troende idag.  Gud har aldri sendte Bibelen ned fra himmelen. Boka er tekster som er samla gjennom mange generasjoner, og de har aldri fått noe stempel fra Gud. Dermed er det blasfemi å kalle det for Guds ord.

Gå til kommentaren

En hyklerisk kristendom som støtter Trump

Publisert over 3 år siden

Katrine Masvie, om jeg ikke skal karakterisere Trumpvelgere som dårligere kristne, vil jeg heller se på dem som ødeleggende for mye av kristendommens positive potensiale. De er ansvarlige for hvilken måte ikke-kristne ser på kristendommen.  Tenk å forsvare en mann som bryter omrent alle budene på en gang og attpåtil er stolt av det.  Og så begår du den utrolige feilen i å sammenlikne det du kaller "Trumps griseprat og Clintons løgner". Det er en helt utrolig frekkhet a sammenlikne de to, det viser kanskje viser at du ikke har fulgt så god med eller har slukt alt grumset på de nazistiske alt-right sidene på nettet. Knapt noen politkere har klart seg helt uten å komme med en eneste usannhet, bl.a fordi man ikke alltid har oversikt eller det viser seg at noe er umulig å gjennomføre slik man hadde tenkt.  

   Men hvis det var noen som løy i løpet av valgkampen, så var det Trump. Det ble bevist gang på gang etter at  debattene ble gjennomgått, at hans løgner var langt flere og alvorlige.  Han kom med flere løgner enn sannheter, og hver gang han ble konfrontert med noe han ikke hadde et svar på, så sa han bare at det var en løgn. Utrolig lettvint. Og han kalt Clinton stadig for crooked eller nasty, helt uten grunn. Litt av en mann for kristne å stemme på som sin leder! Den eneste feilen Clinton har gjort, var bruken av epostserveren, som mer er en formell feil, og som ikke ble funnet straffbar. Det kan nevnes at Bush-administrasjonen mista 20 millioner eposter uten at det har blitt gjort noe stort nummer av det. Og utenriksministeren den gang brukte også en privat epostserver.    

 Nei, store grupper av kristne som stemmer på Trump, det er virkelig toppen av hykleri. Abort er nevnt, men de samme som er så mot at kvinnen skal velge, de kutter bevilgninger som gjelder barn etter fødselen. Det republikanske partiet er svært mot bevilgninger til fattige barn, enslige mødre. Det gjelder også helsestell og utdanning for fattige.  Da blir abortmotstanden lite verdt og hyklerisk, når man ikke bryr seg om de barna etter at de er født.   

PS. Og du sier at Trump ikke er dømt for noe. Vel, er det virkelig noen som tror at en mann som sier at berømte menn har rett til å tafse på fremmede kvinners kjønnsorganer, ikke da også har begått noen av de overgrepene han er tiltalt for? Egentlig er det jo en erkjennelse, enten han blir dømt eller ikke.

Gå til kommentaren
Knut Rasmussen – gå til den siterte teksten.
Hvordan i all verden skal en finansiere dette? Har du et forslag?

Det er en vekjent sak at en rekke av disse predikantene, spesielt de amerikanske, har samlet seg store formuer på denne virksomheten, stikk i strid med Jesu ord.  Og Jesus klarte da å helbrede uten å mase om penger. Så hvis noen kristne mener at de virkelig har denne evnen, så bør de også da helbrede uten å blande inn penger. Snåsamannen er jo heldigvis et unntak og et forbilde der.

Gå til kommentaren

Obama en god president

Publisert over 4 år siden
Så selv om norsk presses wonderboy ble valgt til president, har suksessen uteblitt. Hvordan kunne dette skje? Til tross for alle "suksesshistoriene" med afrikanske presidenter i Afrika har desverre glorien til Obama blitt svakere og svakere.

Dette er jo fullstendig feil. Og hvorfor blander du inn afrikanske presidenter her?  Obama har vært en meget god president, økonomien er i mye bedre stand nå. Han har gjort mange gode grep, og der han har mislyktes, så skyldes det at han blir stoppa av republikanere som for en hver pris ville stoppe en enda bedre sykeforsikring for det amerikanske folk (blant annet)  Med krigene har han ikke hatt noe særlig valg, han har til dels arva dem og måttet gripe noe inn under akutte situasjoner, men har holdt en moderat linje.  Og viljen til å bruke penger på krig og opprusninger er høyere hos republikanerne selv om de ellers vil kutte skatter bl.a. til sosiale forhold, utdanning etc. Så det gir ikke noen mening i å kritisere Obama spesielt for det høye beløpet til forsvar/krig. De beløpene er alltid stor i USA, og som sagt, republikanere vil bruke mer.

Gå til kommentaren

Hva menes med "dum"?

Publisert over 4 år siden

Du spør om Trumps velgere er dumme? Vel, Bibelen sier at man ikke skal kalle noen for dumme, og det er også litt billig å kalle noen det.  Men bortsett fra det så uttaler Trump seg på en svært vulgær måte om andre mennesker. Hva feks med å begynne å snakke på tv om at menstruasjonsblodet til en kvinnelig journalist renner ut både her og der, bare fordi han ikke kunne svare på hennes skarpe spørsmål. De som stemmer på en slik mann, sier jo også indirekte noe om seg sjøl. Og målinger har visst at hans største velgergruppe er hvite menn med svært lav utdannelse og med til dels rasistiske meninger.  Litt merkelig å finne innlegg som synes å ville støtte opp om Trump her på VD.

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere