Ingebjørg Dahl Sem

Alder:
  RSS

Om Ingebjørg

Følgere

Oppgradering?

Publisert over 9 år siden

På ungdomsfestivalen til Oase, får deltagerne spørsmål om de vil oppgraderes fra nummer to-kristen til nummer en-kristen! Taleren fikk tilbud om oppgradering en gang han satt inneklemt i et flysete og tok imot tilbudet med takk. Selvsagt.

"På første klasse vart eg behandla heilt annleis", sier han. Tenk det! På første klasse er det tilgang på all mulig service, VIP-lounge, vin og margfulle retter. Poenget er bare at dette gjelder ikke for alle. Det er ytterst få som opplever å bli oppgradert til første klasse på fly.

Kan dette bildet av de tre stolene funke for tenåringer? Stol en: for oppgraderte kristne. Stol to: for andre kristne. Stol tre: for folk fra andre religioner. I min ungdom ble uttrykket "gullkristne" brukt om de som var meget sterke og rette i troen, men jeg trodde vi var ferdige med den slags rangering nå.

Oppgradering er ifølge lederen  for TenOase et annet uttrykk for helliggjørelse, og taleren er ganske så raus med tilbudet: "Eg vil oppgradere folk", sier han. I min enfoldighet trodde jeg det var Gud som stod for "oppgraderingen", men han trenger tydeligvis hjelp med markedsføringen.

"Frykta di skal forsvinne", lover taleren. Du skal elske deg sjølv, du skal bli ein gigant. Har du lyst til det? Wooaahhhoo!"

Hvor ble det forresten av de på stol tre?

Ingebjørg Dahl Sem

 

 

 

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere