Hildegunn Marie Tønnessen Seip

Alder: 41
  RSS

Om Hildegunn Marie Tønnessen

Mamma, stipendiat/høgskolelektor i psykologi og interkulturelle studier på Ansgarskolen, kommunikasjonsmedarbeider i Korsvei, frivillig og folkevalgt, idealist/pragmatiker/optimist (når alt kommer til alt). Debuterte i 2015 som grønn lokalpolitiker, og representerer Miljøpartiet De Grønne i kommunestyret i Songdalen. Valgt inn i bystyret i nye Kristiansand fra 2020.

Jeg har en mastergrad i fred- og konfliktstudier og har studert psykologi, sosialantropologi, utviklingsstudier, spansk og latinamerikastudier, medier og kommunikasjon, kristendom/religion/livssyn, musikk og dans. Nå jobber jeg med en doktorgrad i psykologi om hvordan kulturell deltakelse og kreative aktiviteter kan styrke flerkulturelle barn og unge, konkret knyttet til kunstprosjektet Fargespill.

Ellers: Glad i livet, menneskene og skaperverket, må stadig løpe for å rekke bussen, danser og ler så ofte jeg kan, alltid klar for et eple!

Følgere

Ikke flyktninger?

Publisert nesten 2 år siden

Hva bygger du det på?

Gå til kommentaren

Kjensleladd, javel?

Publisert nesten 2 år siden

Følelser og fornuft jobber best sammen, og gjør oss til hele mennesker. Så jeg er i grunnen ikke så bekymret for om det er følelser involvert i det jeg skriver. Jeg undrer meg likevel over hvorfor dette innlegget, med referanser til menneskerettighetene/barnekonvensjonen og forskningsresultater, kalles "kjensleladd, men med svake argument". Jeg argumenterer for bedre omsorg og ivaretakelse av barns rettigheter, med faglig og menneskerettslig belegg. I samme tekst på bloggen min ligger det lenker til flere forskningsrapporter, barnekonvensjonen og FNs kritikk av Norge, som kanskje gjør dette tydeligere, i hvert fall lettere å sette seg videre inn i: https://sommerfuglesang.blogspot.com/2018/10/de-som-reiser-alene.html

Ellers ble det en del stråmannsargumentasjon i Rundes innlegg - det er vel ikke blitt påstått at ungdommenes familier er "ikkje-eksisterande", selv om de kommer alene til Norge; jeg skriver f.eks. om gutten jeg møtte som en som er i kontakt med og gjerne vil ta ansvar for familien sin, nå som han har fått muligheten til det. Det er også klart at enslige mindreårige er sårbare ikke bare på grunn av forholdene i Norge, men også i landene de kommer fra og har reist gjennom, jeg har ikke sagt noe annet. Men jeg oppfordrer til refleksjon rundt hva vi som samfunn kan gjøre.

Gå til kommentaren

Enig der

Publisert rundt 2 år siden
Men det er en god følelse å ikke ha behov for å kneble noen

Ja, det er en god følelse! Ytringsfrihet og fri forskning er gode greier.

Gå til kommentaren

Publisert rundt 2 år siden
"Godt å treffe en hvit mann" - for å følge opp den senere trend om hudfarge som argument i klimaforskningen. 

Jeg blir litt fascinert av hvor opptatt du ble av "hvite menn" her, når det ikke engang er det forskerne fokuserte på, men konservatisme og sammenhenger mellom ulike politiske holdninger. Se gjerne originalartikkelen her: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/23251042.2018.1488516

Og jeg har ikke sett noen (andre enn deg?) kalle dette "klimaforskning" (som i direkte forskning på klimaendringene) - det er vel mer presist å si at det er sosiologisk forskning på politikk/holdninger. Og da er det gode grunner for å trekke inn demografiske variabler, det viser vel også funnene.

Ellers er det lettvint å hevde at "hvithet" ikke spiller noen rolle. Særlig om man selv er hvit. For vi vil jo helst ikke at det skal bety noe, sant? Men jeg har krysset nok landegrenser sammen med mennesker med mer melanin i huden enn meg selv, til å måtte innse at jeg ofte slipper lettere unna på grunn av min hvithet (andres papirer sjekkes mens jeg sklir forbi, selv om det var jeg som trengte visum; de som ser ut (!) som flyktninger hentes ut av tog gjennom Europa mens vi lyshudede sitter igjen, osv.). Dessverre. Det er ikke noe jeg har valgt eller nødvendigvis har skylden for, men jeg vil likevel være bevisst på og motarbeide hvithetsprivilegier.

Gå til kommentaren

Innsikt og utsikt...?

Publisert rundt 2 år siden

Først, mest til Daniel Krussand:
Mitt perspektiv er så klart begrenset, som alle andres. Jeg kjenner ikke Trump. Men av det som er offentlig kjent, synes jeg det er en del uttalelser som framstår som absurde fra en statsleder, ja. Kjappe eksempler: «Grab her by the p***y», «I am a very stable genius», «I have the best words», «I have no message on Brexit, I have a lot of property there»... Og en del tilfeller der han virker lite forberedt eller gjennomtenkt. Ellers er jeg også dypt uenig med ham i mye. Det var uansett ikke poenget her å vurdere hans uttalelser eller å framstille meg som mer «moralsk», men som jeg skrev, at det er lett å peke på ham og gjøre nettopp det - mens jeg ville prøve å snu søkelyset litt mer over på oss (og forsåvidt meg) selv. Min selvinnsikt? Den er ikke jeg den rette til å uttale meg om, men jeg jobber med saken, prøver å være åpen for å lære noe nytt om meg selv og verden stadig vekk.

Hva er jeg redd for? På et nivå, ikke så mye, jeg kjenner meg trygg hos Gud gjennom liv og død. Men jeg kan nok si at jeg er redd for at vi ikke tar klimakrisen på alvor før det er for seint å snu, eller enorme ødeleggelser koster oss stor lidelse. Og for et kaldere samfunn, med større økonomisk urettferdighet, der utenforskap og ensomhet og prestasjonspress og sammenligning undergraver gode liv. Og at mennesker skal gå glipp av hvor høyt elska de er.

Hva jeg ønsker og håper på? Rettferdighet, dans og fred og glede, at vi tar vare på naturen og hverandre og lærer å dele, respekt for menneskeverdet, raushet, et samfunn der alle kan kjenne at de har en plass - og kan få muligheter til å oppleve godhet fra andre mennesker og kjærlighet fra Gud. For å nevne noe!

Og om det er noen trøst for Carl Wilhelm Leo og resten av kommentarfeltet her, kjenner jeg og er glad i riktig mange hvite menn! De har slett ikke bare dårlige trekk, og det har heller ingen forsker påstått (les gjerne om forskningen om igjen om du er i tvil, og husk at statistikk/korrelasjoner aldri sier alt - eller så mye i det hele tatt - om noe enkeltmenneske!). Så det er bare å ta det helt med ro!

:)

Gå til kommentaren

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere