Trond Henningsen

Alder: 47
  RSS

Om Trond

Samfunnsdebattant, brenner for frivilliget og de gode verdier. Blogger på http://trondemann.wordpress.com

Politisk tilknytning til Arbeiderpartiet.

Følgere

En egen liten verden

Publisert over 9 år siden

Det er ikke alltid like enkelt å finne gode temaer, av den grunn utfordret jeg mine venner på facebook til å komme med 5 ord jeg skulle skrive om i et blogginnlegg: Påske, Pelsdyrnæringa, Narnia, Kontordamer og Onomatopoetikon. Her er resultatet.

Onomatopeotikon er i grunnen et ord som kan beskrive min barndom. Den gangen da vi lekte med lyder. BROOM-BROOM og PANG og andre lyder som gjorde leken litt mer interessant. En dag var vi cowboyer og indianere, den neste store viktige maskinetreprenører i vår egen lille sandkasse. Barndommen var tider det. Alle skulle vi bli brannmenn, politi, trailersjåfører og andre spennende ting. Vi var tøffe gutter som aldri, aldri skulle ende opp som kontordamer. Vi var jo tross alt en hel meter høy og ekte mannfolk.

Hadde det ikke vært fint å oppleve barndommen igjen? Ta en pause fra debatten om pelsdyrnæringa, DLD og om det er Liverpool eller New Hampshire som er det beste fotballaget? Over til de virkelig store bekymringene i livet. Store livsviktige spørsmål som hvem som skal få komme i bursdagen din og ikke minst hvem som skal få låne den splitter nye lastebilen din. Der verden går under om mamma forsvinner en tur inn på kjøkkenet og sannsynligvis aldri kommer tilbake.

Selv er jeg fasinert over fantasien til mine barn. Hvordan en liten eske kan gjøres om til en stor passasjerbåt, en liten gulrotbit som plutselig ble til en skummel flaggermus, og hvordan min datter på ett år med stor iver og entusiasme bruker en hel time på en bøtte med treklosser. Selv er forfremmet til konge, det må man jo være når ens datter med stor overbevisning hevder å være en prinsesse. Fantasien setter ingen grenser, er det ikke fantastisk?

Barna er flinke til krype inn i klesskapet for å oppleve sitt eget Narnia, der de setter verden på pause for en liten stund. Vi har mye å lære av våre søte små. Kanskje det er det jeg skal bruke en sårt etterlengtet påske til? Bevege meg bort fra regnskapene og “kontordametilværelsen” i ei ukes tid og bare være konge…

Gå til innlegget

Mest leste siste måned

Tåkelagt
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 3385 visninger
Sover heile regjeringa?
av
Lisbeth Marie Austnes
11 dager siden / 1221 visninger
Nei, Lægdene, vi er ikke i mot kvinner
av
Mikael Bruun
rundt 1 måned siden / 992 visninger
Når fest blir dom
av
Kristine Sandmæl
17 dager siden / 883 visninger
Er jeg rett kalt prest?
av
Julie Schjøth-Jovik
9 dager siden / 814 visninger
Takk og farvel, KrF
av
Kristofer Olai Ravn Stavseng
9 dager siden / 621 visninger
Det viktigste er et godt arbeidsmiljø
av
Martin Enstad
21 dager siden / 559 visninger
Kristnes omtale av president Trump.
av
Kjell Tveter
3 måneder siden / 487 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere