Anders Helge Myhren

Alder: 69
  RSS

Om Anders Helge

Jeg er pastor i Evangeliekirken.
Vi har nok hatt de 7 magre år, og nå håper vi på de 7 fete.
Når vindene tar tak trives vi, selv om det kjennes mer behagelig og ha det stille og tyst!
Jeg har ervervet mitt daglige brød gjennom buss-yrket i hele 30 år, eller så har jeg ettårig vernepleierskole.
Jeg har en kone og 3 voksne barn.
Du treffer meg på:
http://evangeliekirken-arendal.no/

Følgere

"Det er lov å bruke hode også!"

Publisert 17 dager siden - 239 visninger

Ja, det mener jeg, men den bibel-aktive og bibel-tro bibelleser, vil nok være veldig uenig!Men som de fleste skjønner etter hvert, så kan Bibelen tolkes på flere måter.

Noe som vel alle kristne er enige i, er at Jesus har stått opp fra det døde. Det skjedde 3 dager etter korsfestelsen.

 

Men når det gjelder det evige livet vi har etter vi er døde, spriker endel forklaringer.

Jeg er av den oppfatning, at dersom du vil leve evig, da må du være podet inn i Kristus. For det er gjennom en omvendelse og troen på Kristus vi har det evige livet.

Men flesteparten av menneskeheten er IKKE podet inn, og får derfor en evig død...

Dersom det IKKE hadde vært slik, hadde min Gud og din Gud vært uten forstand! Det er med beven jeg bruker et slikt uttrykk, men du tror da vel ikke at Gud er en dum Gud?

Da Gud hadde skapt  Adam og Eva, var Gud veldig fornøyd.

Men da synden kom inn med syndefallet, angret Gud at Han hadde skapt disse to! Adam og Eva burde vært utslettet straks, dersom et evig brennende helvete hadde vært resultatet for flesteparten av menneskeheten. Gud hadde også samme sjansen, da Noah og hans familie på 8 unnslapp vannflommen.

Dersom resultatet av arvesynden hadde resultert i foreløpig 15 milliarder u-frelste mennesker i et evig brennende helvete, da kan vi godt kalle Gud for dum! Men så dum er Han ikke, og Jesus burde også ha nevnt at det nok ikke var særlig lurt å sette unger til verden, da 99 prosent av dem ville havne i helvete.

Konklusjon: Har du en Gud som er dum, eller som jeg, en Gud som er klok og som vi av fri vilje kan velge å være i sammen med i all evighet?

Gud kan gi oss evig liv i himmelen gjennom Jesus, mens vi uten Ham går en evig død i møte. Ilden brenner opp alt som er av synderen, så lenge det er noe igjen å brenne...og det tar bare noen sekunder...

Sjelen vår dør sammen med kroppen, mens ånden vår går tilbake til Gud som gav den. 

Predikerens 12 kapittel 6. vers:
"... før sølvsnoren tas bort, og gullskålen slåes i stykker, og krukken brytes sønder ved kilden, og hjulet knuses og faller ned i brønnen, 7 og støvet vender tilbake til jorden og blir som det var før, og ånden vender tilbake til Gud, som gav den."

Trøst da hverandre med disse ord!

www.evangeliekirken-arendal.no 

Gå til innlegget

Hans Nielsen Hauge

Publisert rundt 1 måned siden - 352 visninger

Jeg har nettopp lest om Hans Nielsen Hauge...Han ble ikke gammel, bare noen og femti år. Han ble født i 1771 og døde 1824. Han levde et gudelig og strevsomt liv og ut ifra et menneskelig synspunkt, så han burde så avgjort blitt premiert av Gud.

Men det ble han ikke, tvertimot...Da han etter 10 års fengselopphold giftet seg, døde kona hans etter fødselen. Men gutten og arvingen ble født...der gikk det bra.
Hans Nielsen Hauge giftet seg igjen, og fikk da 3 barn som alle døde...


Spørsmålet blir da...Er ikke Gud takknemlig over det vi gjør, med et synlig bevis? Svaret må jo være ja, men hvorfor viste ikke Gud dette gjennom slutten av livet til Hauge? 


Så langt jeg kan se og skjønne, så var det ikke noen spesielle velsignelser å spore i slutten av Hauges liv. Kroppen hans var også helt utslitt og merket etter 10 år i et kaldt og fuktig fengsel. Hvorfor viste ikke de bibelske velsignelsene seg? Svaret må ligge i at det er etter døden og dommen vi får lønnen vår...
I dette livet ser vi at de ufrelste og de religiøse lykkes mange ganger bedre i livet enn de fleste kristne...Slik er det bare...


I dagens pastor-prekener prekes det mye om å lykkes, bare vi bruker bibelske metoder. I min kristne verden gjelder de 10 budene Jesus gav oss, og vi gjør klokt i å la det andre ligge...Det var ment for Jesus og Hans samtid, og da vi gikk over fra loven til nåden, sluttet disse "såkorn" å virke...

www.evangeliekirken-arendal.no

Gå til innlegget

Det evige livet og fortapelsen

Publisert 2 måneder siden - 989 visninger

Nå vet ikke jeg om du som leser dette har noen barn, og om du har, så er det en stor sjanse for at ikke alle blir frelst. Dette grunngir jeg, fordi det er ikke så mange som blir frelst idag.

Men jeg kan ikke se i det gamle og det nye testamentet, at noen av Guds menn advarte folk å få barn. Det er jo litt underlig dersom flesteparten sies å komme til helvete.

Da Jesus levde her på jorden, advarte heller ikke Han om at vi ikke måtte få barn. Dette hadde vært naturlig, dersom mesteparten sies å havne i helvete.

Paulus advarte heller ikke mot barnefødsler, enda han ikke var spesiellt glad i giftemål. Han sa tilogmed at Han selv ønsket å gå fortapt, dersom det kunne frelse noen. Da tenkte han neppe på en evig pine i helvete.

Abortlegene tar idag livet av mange foster over hele verden. Mener du de fortjener takk for det, da de på den måten redder tusenvis av liv som slipper å havne i helvete?

Hvorfor reddet Gud, gjennom Noas ark 8 mennesker, da resultatet ville ha blitt over 15 milliarder mennesker i helvete?

Neida, i min bibel står det at ånden vår går tilbake til Gud som gav den til oss, og legemet og sjelen blir stein døde! Fork 12:7: før støvet vender tilbake til jorden, og ånden går til Gud, som gav den.

Himmelen er faktisk enda tom, fordi ikke Jesus er ferdig med å bygge boliger til oss. Men når han endelig kommer, skal han vekke opp alle frelste og sammen med de levende skal vi bli rykket opp i skyen og inn i himmelen. Det er kun i Kristus vi  får et evig liv, etter vi er døde!

En rest av Israels 13 stammer får engang sin plass i et stor-Israel, mens hedningene kommer til himmelen. Men det vil bli fri ferdsel mellom jorden og himmelen..

 Skriften sier til oss:

1 Tim 6,16 Han alene har udødelighet og bor i et lys ikke noen kan nærme seg, Han som ikke noe menneske har sett eller kan se, Ham være ære og evig makt! Amen.

 Johannes 17
like som du har gitt ham makt over alt kjød, for at han skal gi evig liv til alle dem som du har gitt ham; 3og dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du utsendte, Jesus Kristus.

1. Mosesbok 3: 22 Herren Gud sa: «Se! Mennesket er blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livets tre også, så det spiser og lever evig!»

Som du ser, så er det bare Gud som har et evig liv.

Kunne Adam og Eva ha dødd dersom de ikke spiste av livets tre?
Svar: Ja, de kunne begge dø. Det står at de var dødelige, dersom de ikke spiste av livets tre. 

www.evangeliekirken-arendal.no 

Gå til innlegget

Den jødiske staten

Publisert 3 måneder siden - 671 visninger

En jødisk stat, heter det...Det er greit nok det, så langt det rekker, men vi må også huske på at Gud ønsker at ALLE de 12 israelske stammene skal få plass i det framtidige Israel. Les om dette i Esekiel kapittel 48, versene 1-35...

Foreløpig virker det som om det bare er en av stammene som er interessert i landet, og det er Juda stammen. ( Unntatt araberne da.)

Paradokssalt nok, så finnes de fleste av innbyggerne som konverterte jøder.
Det vil ganske enkelt si, at de ikke kommer fra jødeslekten, men er alminnelige mennesker, som har blitt jøder ved å gå over til jødisk tro og liv. Om Gud ønsker dette idag, det vet jeg ikke, men det er nå realiteten.

www.evangeliekirken-arendal.no 

Gå til innlegget

Jødene og vi...

Publisert 3 måneder siden - 215 visninger

Fra patriarken, Jakob, som levde for 4000 år siden, kom det 12 sønner.

 1. Joseph, Ephraim & Manasseh: United States, British Isles [England, Wales, Scotland, Ireland] 2. Judah: Germany, Austria, part of Poland, part of Switzerland. Israel. 3. Benjamin: Iceland, Greenland, (Norway) 4. Asher: Sweden, Russia, Ukraine 5. Issachar: Finland 6. Naphtali: Norway 7. Dan: Denmark, Baltic states, early Egyptians 8. Gad: Italy, part of Switzerland 9. Reuben: Germany, Holland 10. Simeon: Spain, Portugal 11. Zebulon: France, Monte Carlo, Andorra, part of Switzerland 12. Levi. Prestestammen
Jødene som er av Juda stammen, ligner av utseende på oss hvite. Og omvendt, vi hvite, som er de andre 11 stammene ligner på jødene.
For sikkerhets skyld, hvem ligner på disse? Er det en som er svart? En japaner? En kineser? En araber? En fra India? Nei, det er oss hvite som har samme utseende som jødene.
Det betyr i klar tekst, at vi kommer fra det samme landet og vi var en gang brødre.

Hvor er det landet da, som jødene kommer fra? Jo, det er Israel, og det gjør den hvite befolkningen også. Er det så vanskelig å forstå og godta? Ikke det, men så si det da....

www.evangeliekirken-arendal.no

 

Gå til innlegget

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere

Siste kommentarer

Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Når nazistene marsjerer
20 minutter siden / 1275 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Vi trenger KrFs Line Hjemdal som landbruksminister..
38 minutter siden / 208 visninger
Hermod Herstad kommenterte på
Når nazistene marsjerer
rundt 1 time siden / 1275 visninger
Mona Ekenes kommenterte på
Her er ikke jøde eller greker
rundt 2 timer siden / 1678 visninger
Georg Bye-Pedersen kommenterte på
Når nazistene marsjerer
rundt 2 timer siden / 1275 visninger
Marte Ugedal kommenterte på
Mot til å håpe
rundt 2 timer siden / 573 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Sekularistenes tapte århundre
rundt 2 timer siden / 171 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Når nazistene marsjerer
rundt 2 timer siden / 1275 visninger
Knut Nygaard kommenterte på
Når nazistene marsjerer
rundt 2 timer siden / 1275 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Når nazistene marsjerer
rundt 3 timer siden / 1275 visninger
Oddbjørn Johannessen kommenterte på
Dette er for dårlig, journalister!
rundt 3 timer siden / 144 visninger
Daniel Krussand kommenterte på
Hvor ble det av Jesus?
rundt 3 timer siden / 2785 visninger
Les flere